Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката"
Обновена: 19 апр 2017 09:42 | 19 апр 2017 09:41,
119
Борисов не иска "хейтене": Стабилността на Европа минава през България
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов обяви, че ако отминалите избори са били по мажоритарната система, то партията му е щяла да има 130 депутати.

По думите му партиите и хората трябва да се консолидират и тази година и половина с председателството и страха на Европа, страната ни става много важна.

"Аз винаги съм бил балансиран, ако не ме дърпат и мен за опашката", добави Борисов и призова опонентите си да не си играят със съдбините на хората и обеща, че поне той няма да го прави.

"Виждате, че народът веднага наказва, ако се премине границата. Моите опоненти я преминаха. Аз няма да я преминавам", каза още Бойко Борисов на влизане в сградата на парламента.

"Залогът ни е държавата. С нищо се опитвам не да провокирам, дърпам юздите на партията да може колкото по-смирено. Виждате колегата Герджиков брои дните като в казармата. Трудно е и много тегаво. Всичко, което е добро като предложния и от опозиция, ще бъде приемано. Аз съм за мир и стабилност", каза той и настоя, че не иска да вкарва държавата в нови избори.

"Когато подадох оставка, дадох на опозицията да управлява - ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеха веднага да направят служебно правителство и досега да управялват 6 месеца. Те се скриха и оставиха Радев и неговото правителство да се гърчи", каза Бойко Борисов.

То изрази надежда, че всички партии в парламента са си взели поуки от слабостите и успехите.

"Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консулидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите", настоя Борисов.

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?", Борисов отговори: "За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата".

По думите му с президента Румен Радев поддържат "смислен контакт". Той подчерта за пореден път, че могат, ако са истински политици, не само на думи и с претенциите си, да направят много добрини за България.

"Модерната дума "хейтене" по цял ден, а хората днес очакват да им се случи нещо добро, да го пипнат, да го видят, да го усетят", коментира в заключение Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кои сте вие? Банда пенсии ?:) Хахаха Ходете,колкото искате . И мятайте партиината книжка .
13
4
 
20
 
! Отговори
само десет секунди преди 7 години
Ако слушате само десет секунди някой монолог на агент Буда по кабеларките, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той ли ще ми каже да не хейтя, бе, че аз за какво живея? Всеки ден едвам издържам да свърши работното време, да си отворя новинарските сайтове и да им дам да се разберат на всички га.дове, селяни, на ония младите със смартфоните, на ония хилавите, дето се правят на мнпго умни, ама не са ходили в казармати, на частниците и на снобите работници, дето не виждат как ги лъжат, и на всички хейтъри га.дни да им тазкажа играта!
11
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Доходите не ги вдига НС. Доходите се вдигат,когато има реални инвестиции и износ на стоки. Голям туризъм . Бб няма как да направи парите в частния сектор двойни. Това ще стане само с времето,както стана в ИТ сектора.
10
3
 
14
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Не може да му се отрече,че се обиграл в приказките. Прочете заключението,ако разбира се го е казал та за "усещането" иде реч хората усетиха много добре на какво ги насади в предишните недовършени мандати от които сам избяга сега да видим до къде ще ни докара и кога ще си бие камшика за пореден път.
9
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давайте напред - магистрала Хемус, Плажна инфраструктурата, Градска инфраструктура, Действие да може да крачим на пред.На никви протести няма да ходя...Няма време за глупости. Трябва да се строи и работи.
8
6
 
25
 
! Отговори
СС преди 7 години
Доходите на хората, Тик.ваа, доходите!! :)
7
8
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 7 години
A защо снощи спря Слави ?!
6
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стабилна Тиква с опашка.
5
5
 
31
 
! Отговори
Aнонимен преди 7 години
Национален ПРОТЕСТ срещу безобразиата в България 04.05.2017 г.Пред Парламента!Ти Решаваш!
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лиидерът на ГЕРБ и номиниран за премиер Бойко Борисов обяви, че ако отминалите избори са били по мажоритарната система, то партията му е щяла да има 130 депутати.Феновете на СлИви, това ли искахте? Не ви чух?
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А началниците какво казват, началниците!?
2
4
 
23
 
! Отговори
Майтапчия преди 7 години
Верваме ти!
1
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А дано! От неговата уста в Божиите уши!