Договорката между ГЕРБ и ОП за пенсиите – пазарлък!

Гьоков от БСП настоя за вдигане на парите на всички възрастни
21 апр 2017 21:42,
46

Договорката между ГЕРБ и Обединените патриоти за увеличение на минималната пенсия първо на 180 лв., а на по-късен етап на 200 лв. е "плод на пазарлък". Това каза депутатът от БСП Георги Гьоков пред Bulgaria ON AIR.

"Аз не знам на какви анализи почива тази цифра от 180 лв. Тя е плод на пазарлък. Досега не е предложен разчет или анализ", коментира той.

Още по темата

Вчера "БСП за България" внесе предложение за промени в Кодекса за социално осигуряване, с което иска преизчисляване на всички пенсии от юли месец съобразно средноосигурителния доход за 2013 г.

"Нашето предложение е необходимо, защото огромна маса от българските граждани са с доходи на границата на физическото оцеляване", заяви Георги Гьоков.

Според бившия и предполагаем бъдещ министър на финансите Владислав Горанов предложението има висока фискална цена и тя не може да бъде поета. Той каза вчера, че преизчисляването на всички пенсии не е в правомощията на народните представители, защото там вече става дума за актуализация на бюджета, което е работа на Министерския съвет.

"Дебатът по темата ще се проведе в Народното събрание, когато нашият законопроект бъде внесен. Абсолютно смятам, че всеки народен представител има правомощията и възможността да поема законодателна инициатива", отговори му задочно Гьоков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само си задайте въпроса: "Кой получава минимална пенсия?"За канарчета ви взеха, бulгаристанци.
9
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 7 години
Винаги ми е било интересно с какво се друсате?!
8
2
 
15
 
! Отговори
Вече писах - 3 преди 7 години
Спиране на платеното майчинство за неработилите, а вместо детски надбавки в брой,съответните суми да се приспадат от данъците.Ако се приеме това предложение, само след няколко години раждаемостта при ромите ще бъде по-ниска от тази при българите,а в селското стопанство и в мините ще има дори излишък на работна ръка. Нито педя земя няма да пустее.Ще имаме и предостатъчно произведено в България месо,мляко и млечни произведения без консерванти и растително масло в тях.Ще има и за нормални пенсии.
7
6
 
17
 
! Отговори
До 9 преди 7 години
Очевидно не разбираш от къде идват пенсиите. По-добре млъкни и недей да ръсиш глупости. За твоя информация пенсиите идват от осигуровките, които се плащат от работещите през годината. Проблемът на пенсиите е, че много хора получават пари на ръка за които не плащат осигуровки, а работодателят ги осигурява на минималния праг. С други думи ако получаваш 1500 лева, но те осигуряват на 500 ти плащаш само една трета от нужните осигуровки или ощетяваш пенсионерите тройно.
6
6
 
4
 
! Отговори
Вече писах - 2 преди 7 години
Ако пък тези родители имат жилище, подходящо за отглеждането на такъв брой деца, какъвто са създали, тогава от заплатите им ще се отчисляват суми, които ще се привеждат по сметките на детските градини и училищата, където са записани децата им - за храна, такси и учебни пособия. Друга част от заплатите им - за дрехи и обувки на децата и да се следи родителите да не ги продават. Още една част от заплатите да се отнема за летен лагер на децата. Колкото пари останат за родителите, толкова ще ядат!
5
3
 
11
 
! Отговори
Вече писах преди 7 години
Ще има предостатъчно пари за нормални пенсии на всички, ако само с няколко законодателни хода се обърне знакът на ударната раждаемост на един определен етнос и от способ за издръжка на лентяи се превърне в причина за НАМАЛЯВАНЕ НА ДОХОДИТЕ на тези индивиди. нужно е:1. Ако нямат определен минимален доход (на глава от семейството), за да издържат децата си, принудително да ги настаняват на работа.2. От изработеното да се отчислява сумата, нужна за издръжка на децата в социален дом (продължавам)
4
3
 
26
 
! Отговори
Алоууу преди 7 години
В къщата имаме трима пенсионери! Ако не ни отдържаха от заплатите да живеем като царе! Двама работим, 10 издържаме. Ако издържам 10 и им знам имената...ок! Ама за ...некой дето си го е клатил и пие, яде и .бе... Мерси! Той не е човек! Да е мислил! Нечовешко, ама с 13 деца и аз да им плащам пак мерси. И тия 13 вечно болни и с асма! Е пак мерси! Пък техния дъртел пие У кръчмата и дига кръвно и разхожда линейки... Е пак мерси! Айде мерси! Ей за това сме така! Мерси! От утре на никой нищо не плащам
3
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как да не е подлагано на разчет и анализ бе? Две седмици смятаха хората! Сега тоя какво иска - от БСП изведнъж да започнат да разбират как се смята с числа?! И електоратът им ли да почне да разбира?Хехе, ами то ако електоратът им почне да разбира от смятне, нали ще спре да им е електорат бе?
2
3
 
24
 
! Отговори
Щерев преди 7 години
До Анонимен 1А вдигането само на ромските пенсии не е ли комунизъм в действие?
1
26
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
КАУЗАТА КОЯТО ОБЕДИНЯВА БЪЛГАРИЯ Е УНИЩОЖАВАНЕ НА КОМУНИЗМА