Нинова заложи поста си в БСП срещу оставката на Гергов

Вотът ще бъде днес на Националния съвет на БСП
Обновена: 22 апр 2017 09:52 | 22 апр 2017 09:30, Александър Попов
170
Нинова заложи поста си в БСП срещу оставката на Гергов
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отново заложи лидерството си в БСП. Тя ще поиска оставката на бизнесмена Георги Гергов от Изпълнителното бюро на партията на днешното заседание на Националния съвет на партията.

Причината - посредничеството му при срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и изпълнителния директор на "Овергаз" Сашо Дончев, след която избухна скандал с взаимни обвинения за опит за натиск.

Според нея не е редно политическо лице да участва в подобни срещи.

"Аз съм поканила господин Гергов за член на Изпълнителното бюро. Поисках му оставката, той ми отказа. Свиквам Националния съвет, в който участват колегите от цялата страна, и ще поставя на гласуване оставката на г-н Гергов пред Националния съвет на партията", заяви Нинова пред БНТ.

Тя се зарече да си тръгне с достойнство, ако загуби днешното гласуване.

На съвета тя ще представи и доклад за актуалната политическа обстановка в страната и задачите пред партията.

Очакваше се на това заседание Нинова да предложи персонални промени в Изпълнителното бюро на партията. Идеята е повече от членовете на партийното ръководство, които станаха депутати, да бъдат извадени от него. Решението кои да бъдат те, ще бъде взето на следващ пленум.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
парлама!опит за преминаване на вариант - "доган от сараите" и търсене на имиджов ефект - "изчистване от лошите"!плоско! можеше да хване декиш в началото на 90-те.
12
10
 
22
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
Защото бб е крадлив страхливец и иска да е във властта, за да узакони откраднатото. За това не свиква нищо, защото калинките около него му вършат черната работа. Крадецът бб е много кухо същество и има воля само да краде и да бие чело в земята пред силните си господари, също да продава род и родина
11
11
 
18
 
! Отговори
Ун,Ким Чен Ун преди 7 години
Изключително силен лидер,герберастите ще *** дълго и болезнено в тяхната бизнес крими дружинка взаимотношенията са кот кажи дон Боколионе ...целуват му ръка и са доволни от животеца си...
10
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
диктаторката защо не пуска министърката си от служебното правителство да е и министър в новото правителство? или - щом тя няма да е премиер - никой да не си надига главата и да расте на горе! еееех,никак не и пречи демокрацията да си е диктатор.
9
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Църка продължава. Крадеца вика дръжте крадеца - стара поговорка.
8
14
 
37
 
! Отговори
Българина преди 7 години
А защо бб не свика герб след ало ваньо!?! Защо бб не поиска оставката на цц след цецомобила!? Защото жената е точна ! А герб са безскрупулни мутри
7
21
 
16
 
! Отговори
БСП залязва тъжно… преди 7 години
Сред тези около ***(г-жа Лъжа) не са ли свинарят милионер Г.Гергов и ДС шефът Бригадир Аспарухов милионер пенсионер, В.Лечева мултимилионерка? И нима това е новата алтернатива - майко мила
6
29
 
19
 
! Отговори
Го4о преди 7 години
Нинова да здава поста! Видя се че е ДИКТАТОР! А и демокрацията много и "пречи"!
5
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ГеоргиНИНОВА ЩЕ ПОДАДЕ ОСТАВКА
4
13
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От обикновен текезесар,после бригадир и работник в свинеферма,директор на свинеферма и кражби на милиони.Сега е червен олигарх.Приятел на Тиквата.нищо чудно да стане председател на БСП и да се коалират с ГЕРБ?
3
18
 
12
 
! Отговори
Георги преди 7 години
Как пък няма да подаде оставка. Лапнеш ли кокала за нищо на света не го пускаш.
2
16
 
24
 
! Отговори
Липсва нещо важно преди 7 години
Не е цитирано ключовото изречение, казано от Корнелия: "Никой не може да петни партията!"Получава се нещо, което е отбелязано още в Библията: "Вижда сламката в очите на друг, не вижда гредата в своето око."И Корнелия така.
1
40
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази ще съсипе партията!То като се извадят бизнесмените, кой ще остане? Само бабите, дето мятат хиледарки от балконите. И ромите ще ги загубим, защото за тях нали тично бизнесмените плащаха!