Нона Йотова недоволна: Не е нормално колеги да взимат 400 лв.

Законът за меценатството е сред основните й цели в НС
25 апр 2017 11:31, Анисия Иванова
34
Нона Йотова недоволна: Не е нормално колеги да взимат 400 лв.
Снимка: Bulgaria On Air

Актрисата, певица, а вече и народен представител от БСП Нона Йотова се е захванала с политика, за да помогне по някакъв начин на своето съсловие. Това призна самата тя в "България сутрин" и посочи, че не е нормално нейните колеги в театъра да получават по 400 лева.

"Това са хора, които имат семейства. Как ще изхранваш семейство, ако не работиш на поне още 2-3 места?! Има прекрасни артисти и представления, които никой не иска да гледа, просто защото не се разпознават хората", коментира тя пред Bulgaria ON AIR.

"Без култура не може, тя е националната идентичност", категорична бе Нона Йотова и отбеляза, че една от основните й цели в парламента е Законът за меценатството. По думите й той е неработещ и трябва да се направи така, че меценатите да получават данъчни облекчения, за да даряват с радост средства за изкуство.

Нона Йотова е на мнение, че министърът на културата трябва да има мениджърски качества, но преди всичко културата трябва да е негово верую - да я обича и уважава. "Това е нещо, което не може да се поеме от човек, който няма нищо общо с културата", настоя тя.

Новоизбраният депутат смята, че е напълно възможно изкуството да върви ръка за ръка с политиката и ангажиментите в парламента няма да пречат на работата й в театъра.

На 28 април в Сити Марк Арт Център ще бъде представена новата постановка "Натали", в която Нона Йотова си партнира с Александра Сърчаджиева.

"Александра играе три самоличности в постановката. Моята героиня е оперна певица. Има и криминални елементи, много заплетена интрига", сподели Нона Йотова и увери, че двете си партнират прекрасно на сцената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
11
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Важното е да може чалга примите да взимат по 400лв на час!На залеза на културата, сенките на политиците на либералната демокрация изглеждат като великани!
3
3
 
8
 
! Отговори
AZ22 преди 6 години
Беше яка мацка преди 20 години!
2
1
 
17
 
! Отговори
Нина преди 6 години
Каква култура пък е театъра български? Абсолютно инфлантилно изпълнение от повечето актьори.
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След като актьори вземат по 400 лв. месечно, нормално ли хазната да харчи по 3-4 хиляди лева месечно за 240 човека.