Депутатите подхващат скоростно некоректните шефове

Сформираха две временни парламентарни комисии
28 апр 2017 11:45,
1
Депутатите подхващат скоростно некоректните шефове
Снимка: архив, Reuters

БСП пробиха с две временни парламентарни комисии. Единодушно депутатите решиха да ги създадат по предложение на левицата.

Едната ще следи и анализира за случаите на неизплатени заплати на служителите, а другата за радиоактивното замърсяване на водата.

И двете комисии ще имат членове на паритетен принцип - по двама от всяка парламентарна група.

Драгомир Стойнев от левицата уточни, че освен случаите на неизплатени заплати, комисията ще се занимава и с некоректните работодатели, които осигуряват работниците под задължителния осигурителен праг, принуждават ги да полагат извънреден труд или нямат договори.

Изборът на членове на комисията предизвика шеги от парламентарната трибуна. Валери Симеонов настоя в комисията да влязат бизнесмени и предложи Павел Шопов и Александър Сабанов. Това доведе до лично обяснение от страна на Шопов, който отрече да е нещо друго освен политик и юрист.

"Може би има предвид, че съм настоящ пчелар - имам 1 млн. работнички, т.е. съм работодател. Сигурно обаче съм най-лошият собственик, защото заплати не им плащам изобщо", пошегува се Шопов.

За председател на комисията бе избрана Диана Йорданова от ГЕРБ, след като предложението мястото да заеме Драгомир Стойнев не беше прието.

Комисията за радиоактивното замърсяване на водата пък бе оглавена от Георги Колев от "Обединените патриоти".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че те повечето некоректни шефове са близки и познати на депутатите. На всеки е ясно, че за да шикалкавиш трябва да имаш гръб в управлението. По-скоро това е поредния инструмент да рекетират бизнеса. В провинцията средния бизнес едва оцелевя, докато държавата се вози в нови S класи. Тая мафиотска структура България няма да се оправи скоро.. Ще видим как ще е след задаващата се балканска война. Сега като наскачат македонците и сърбите нашите хрантутници ще нададът вой до небесата