Последен сбор за отбор. Кой ще е вице, кой министър?

Борисов обявява министрите в сряда, още има неизяснени постове
Обновена: 2 май 2017 14:58 | 2 май 2017 09:00,
55
Последен сбор за отбор. Кой ще е вице, кой министър?
Снимка: БТА

Имената на министрите от третото правителство начело с Бойко Борисов ще бъдат съобщени утре, сряда, а днес председателят на ГЕРБ събира на среща лидерите на партиите в "Обединени патриоти", с които вече има подписано коалиционно споразумение.

По време на разговора ще бъдат разгледани предложенията за министри на националистическото обединение.

Според източници на Bulgaria ON AIR в кабинета ще има четирима вицепремиери - за един от тях ще отговарят Обединените патриоти, вероятно това ще бъде вицепремиер с ресор силовите министерства.

Още по темата

Един заместник на Бойко Борисов вероятно ще отговаря и за подготовката на председателството на България на съвета на Европейския съюз.

Има и две познати лица сред заместниците на Борисов. Това са Томислав Дончев - вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, и Владислав Горанов - вицепремиер по финансовата политика.

Министерството на отбраната с министър Красимир Каракачанов, министерството на икономиката, министерство на околната среда и водите и министерство на туризма ще бъдат отговорност на Обединените патриоти.

За министър на икономиката от страна на Патриотите се спряга Емил Караниколов, който в момента е изпълнителен директор на агенцията за приватизация, а Нено Димов за министър на екологията, който и друг път е бил в МОСВ. По време на управлението на Иван Костов той беше заместник-министър на екологията.

Познати лица от ГЕРБ обещават министри, които и друг път са били в министерства в предишното правителство на Бойко Борисов.

В културния сектор със сигурност отново ще бъде Вежди Рашидов.

Все още повече от една номинация има за МВР, МВнР, Министерството на туризма, Министерството на образованието, Министерството енергетиката. За социалното ведомство все още не е спрягано име.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
8
 
! Отговори
ДДТ преди 7 години
До Груйо МихалевЩе идват-Офшорки на безимотки кипърки гърци да секат гора и тровят река за злато брато.
25
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 7 години
Кой е този БОРИСЛАВ Горанов? Да не е Владислав Горанов, и Златко да е ЗлаткА?
24
0
 
13
 
! Отговори
Груйо Михалев преди 7 години
Ами речите на Патриот Общи за иземване на частна собственост и излизане от ЕС витаят в нета и ще витаят дълго след тях.Фашизоидните им прояви са само черешката на тортата....Инвестиране в държава с 4 министерства в рацете на лабилни фашисти си е 100% рискова инвестиция.И освен черни фирми и заробващи договори друго нема да дойде...
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Великолепната Четворка от ляво на дясно. Познайте как се нареждат по принадлежност към ДС и връзки с Кремъл ?
22
18
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
Мачкай Бойко мачкааай кoмyнизите!
21
0
 
9
 
! Отговори
Антимен преди 7 години
С тия хубусници на власт инвистиции всякви забравете...от сега са спаднали с цели 60% !!!Всеки като сърчне в нета кой "е поел тежкото бреме на властта" и ще премине веднака на сърч в Румъния....
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Приличат на някаква банда която се договаря как точно ще дели плячката. Само дето плячката сме ние
19
0
 
16
 
! Отговори
Русинант Магарчев преди 7 години
Само като видя тая велеколепна четворка и като сметна, че ще са тук 4 години и ми иде да запаля от сега свещ за България.....Народа бяга масово ,вече работещите вън българи са с 300 хиляди повече от работещите в България....средна заплата =вноска за ипотека/квартира + ток/парно зимата и 20 лв за валидол после квото даде мама от пенсията или квото изкара жената от командировката с шефа и...
18
0
 
13
 
! Отговори
хахахах преди 7 години
Порожанов сега ще си пренесе целия антураж от к...и от фонда в министерството .. лапането продължава ..
17
0
 
13
 
! Отговори
хахахха преди 7 години
Борислав Горанов и Гойко Борисов ...........бати журналята
16
0
 
11
 
! Отговори
Инвалид преди 7 години
Бате Бойко, защо спря сумата от 19,50 лв. давана на инвалидите за транспортни разходи?Чува се, че са купени кИбапЧита за Хиганията на изборите, верно ли е?Не е хубаво да се краде от инвалиди да знаеш. Грехота е.
15
8
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Тъй като съм гласувал за Патриотите мисля , че министерството което те трябваше да вземат и за което биха свършили прекрасна работа е Образованието , а не Околна среда. Да си носи Бойко отговорност за урана по водите на България и за най -мръсния въздух в Евростолица. Образованието е пълен батак вкаран умишлено от Соро-*** с тотално изкривена българска история и литература. С десетки излишни вузове и филиалчета , със стотици излишни професори и академици. Един Ст.Станилов от Атака бе прекрасен.
14
0
 
20
 
! Отговори
Адонис преди 7 години
Тия се намърдаха до Бойско с ромски гласове и обещание за мин.пенсия от 300 лв....300 лв ама 2022г като измрът 50 % от ппенсионерите на минимална пенсия...
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Атака продаде министерско място на Сорос
12
1
 
16
 
! Отговори
Фашомян преди 7 години
Нека голямото точене на средства започне СЕГА!
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9 а ти си от квотата на ограничените и прости русофили...т.е. от квотата на Болен дето сега е на власт ! Не реви ...вече другарят Болен ще има достатъчно мангизи за скъпи питиета и пури.....не че преди нямаше де, той години е в парламента а там се знаят и заплатите ,и глезотиите им и далаверите им !
10
1
 
7
 
! Отговори
Kalin Gelicki преди 7 години
До Ядосан ГерберRumen Porozanov Ministur na Zemedelieto - hahahahahahahaha
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Емил Караниколов и Нено Димов са квотата на Сорос..
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 4Ти сега какво искаш да кажеш ,че Борисов не е червена фуражка ли? Ами дали щяха да му гласуват доверие от партията на червените фуражки да охранява бай Тошо? Тези на които разчиташ да им внушиш ,че Борисов не е червен са по гетата , а тези които коментират са хора четящи,интересуващи се от своята страна а не само от интересите на политическата мафия. Народа от години вече знае че тук няма чарвени ,сини а има от една страна -мафия,от другата -80% от народа български -беден и жалък !
7
0
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Винкела,вице без...портфейл;правилно,Тиквата предварително му е платил с...потока командировани граничари в хотела му Козия Рог.