Герджиков сдаде, Борисов прие с думите: Не сме реваншистки хора!

Захващаме се за работа, увери новият стар премиер
Обновена: 4 май 2017 14:56 | 4 май 2017 14:23, Веселина Йорданова
17

"Ще положим всички усилия, старание, мъдрост, да стане по-добро в България и да избегнем хаоса".

Това обеща премиерът за трети път Бойко Борисов при символичното приемане на властта от служебния кабинет в Гранитната зала на МС.

Още по темата

"Ако имаше по-добри, щяха да са в парламента или щяха да са ни победили. Ако разликата беше един-два депутата, щяхме да направим компромис. 15 депутати разлика в наша полза - нямаме право като тях да дезертираме, а се захващаме за работа, колкото по-малко приказки и повече работа, толкова по-добре", заяви Борисов.

Премиерът каза, че в новия кабинет не са "реваншистки настроени хора" и поиска предаването на властта по министерства "да стане плавно, мъдро, както демокрацията го изисква".

"Бог да ни пази и да върви с нас и ние след него", каза още Борисов.

Преди това предложеният от Борисов кабинет беше гласуван в Народното събрание, а сутринта новият-стар премиер обяви състава и структурата му пред президента Румен Радев.

Предшественикът на Борисов - проф. Огнян Герджиков, го поздрави за големия успех и избирането му за трети път за министър-председател на България.

"За да стане това факт, трябваше да бъдат проведени честни и демократични избори, защото ако не бяха такива, може би не вие щяхте да бъдете премиерът", каза Герджиков.

Освен честни избори, за своя мандат той отбеляза решителни крачки по пътя на подготовката на председателството на България на ЕС. Служебният кабинет завещавал и пълна хазна, каквато била предпоставена в предишния мандат, както и добри неща в продължение на завареното.

Герджиков пожела на новата власт успехи занапред, защото те ще бъдат успехи на България.

Борисов пък се съгласи, че изборите са били честни, защото „сме минавали по този път и знаем как ги правят другите партии“. Освен на служебния кабинет, който според него свършил много работа, той благодари и на президента Румен Радев, че беше в парламента.

Борисов отново подчерта, че от партията му са "последните, които могат да бъдат упреквани, че искат да управляват за власт" и сега нямало нито тщеславие, нито радост.

"Откъде накъде сега ще ни се пришива това, че властта ни интересува, като то стана рецидив да им я връщаме и хората да ни подреждат пак. Да спазваме демокрацията и да си гледаме работата вече всички", призова той.

Борисов се обърна и към българските мюсюлмани и техните представители в ДПС и ДОСТ. Той заяви, че в ГЕРБ има огромен брой български мюсюлмани, за които е направено много като инфраструктура, включително джамии.

"Етническата толерантност и мир е изключително важен и сме доказали, че няма никакво притеснение относно правата и свободите на тези хора, точно обратното", заяви той.

По думите му демокрацията е най-хубавото, което се е случвало на България, но тя не е привилегия, а задължение. "При честни избори народът казва и подрежда тези партии, за да управляват. Ние им дадохме властта на тепсия в ръцете, но народът каза друго", обобщи Борисов.

Той посъветва нови и стари министри да продължат да бъдат в контакт, защото има ежедневни неща да се довършат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Бойко Борисов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега като назначи навсякъде същите стари муцуни, да видим колко е благ баце Бойко. Ей, много го бива в лъжливите приказки, омайва простоватия си електорат.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 8Съвсем скоро ще е аут - зле е с нервите. Как потропваше с кунки в НС, когато говореше Нинова! А като приемаше властта, изражението му беше като на човек, на когото мучетат смъртната присъда. Няма бодро веселие, няма пуешко пъчене. Скръб!А като им свиреха "Ода на радостта" неволно се сетих за филмче, където Хитлаа също стоеше прав на тази музика...
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За какви честни избори говорим изобщо, герп купува голяма част от ромските гласове, както и използва кметовете да контролират вота, бб и цц да не се правят, че не знаят какво правят , единствено в софия има хора, които подкрепят герп заради метрото, доста работещи бедни го ползват, богаташите си предпочитат колите, а също забравих и една прослойка като банкери със свръхвисоки заплати , които гласуваха за герп за да не отменят полоския данък и да не им приберат 30% от заплатата като данък
10
2
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
Невротизираната Тиква последния път май беше казал "Война и реваншизъм до дупка". Много е жалък.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не били реваншисти, но сега първото нещо което ще направи е да върне постовете на партийно назначените льольовци
8
5
 
5
 
! Отговори
Просто и ясно преди 6 години
По-добре ГЕРБ и патриотите, отколкото БСП и турците...
7
1
 
4
 
! Отговори
й преди 6 години
Слави е пред парламента ,ама депутатите отидоха да си почиват.
6
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тиквата е аут.
5
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Края на новото правителство вече се вижда.
4
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този скоро пак ще подава оставка.
3
3
 
10
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Хората от служебния кабинет да не бързат много да си ходят ,че току виж Б.Борисов се разсърдил и пак същото отново.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво ,Дедо Бочко, че пренапишеш правописнио речник.
1
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Бойко ! :)))))) Честито !!!