Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба

По-засилена трябва да е охраната на границата ни, смята той
214
Каракачанов ще настоява за връщане на наборната служба
Красимир Каракачанов. Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Бъдещият вицепремиер и военен министър Красимир Каракачанов обяви, че ще настоява в управленската програма да се запише проучването на опции за връщането на наборната военна служба.

Той подчерта, че е привърженик на задължителната служба и ще работи за това. По думите му в редица европейски страни темата също става все по-актуална.

Каракачанов призна, че от ГЕРБ са на по-различно мнение и в подробната програма в момента се говори за доброволна военна служба.

Той посочи още, че трябва да има по-засилена охрана по границата ни и това е записано и в програмата – политика на недопускане на нелегална имиграция в България.

„Ще се постарая да не допусна абсолютно никаква корупционна практика и това ще бъде преследвано. Не може да крадеш от болните, не може да крадеш от децата, не можеш да крадеш от армията“, отсече той.

По темата за покупката на изтребители Каракачанов коментира, че е по-добре да са нови, но ще са такива, каквито може да си позволи държавата. „Всеки човек иска да кара „Мерцедес“, но като няма „Мерцедес“, си купува според джоба“, заяви той.

Според него във властта трябва да влизат грамотни и компетентни хора, експерти, а не партийни функционери. „Ще видите и със заместник-министрите и с областните управители – ще предложим хора, които не са членове на една или друга партия, но сме преценили, че могат да си свършат работата“, обеща той.

Бъдещият вицепремиер подчерта, че носи политическа отговорност за предложените от него кадри. И макар заедно с Валери Симеонов да влизат в изпълнителната власт, Каракачанов е категоричен – Патриотите ще останат силни в парламента като парламентарна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


214
Още по темата: Красимир Каракачанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари