Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
14
 
4
 
! Отговори
Хи хи преди 6 години
За 12Путин харчи 30 % от ГДП на рашата за оръжие, САЩ само 4%!Та кой викаш е изцедения ;))
9
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
фурашка глупова , искаш модерно оръжие стани президент на Швейцария там има пари и давай напред ...... ама ще те изгонят защото не им трябва армия
8
15
 
9
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Г-н Президента просто следва наложената от американците политика за повишаване на разходите за бойна техника. След като изцедиха собствения си народ, сега САЩ се обръщат към Европа, а г-н Радев безропотно слуша и изпълнява.
7
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С кого се стяга да воюваме иска модерна армия?"Умният човек иска мир, но се подготвя за война. Китайска народна мъдрост. Сега беги при меките китки, да се чувстваш сред свои.
6
4
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 6 години
Оня негроида разглоби кличко...
5
18
 
10
 
! Отговори
Сигурно преди 6 години
Решетников е наредил наРадефф да подготвя България за война. Иначе защо са ни новите оръжия Ще правим коалиция с Путин Ердоган и иранския аятолах срещу Европа
4
17
 
14
 
! Отговори
Зеления чорап Радефф преди 6 години
С кого се стяга да воюваме иска модерна армия?И кой ще воюва за интересите на Радефф Гергов нинова и пр недоразумения?!
3
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Парите на народа - в джобовете на октопода.
2
18
 
12
 
! Отговори
Бухааа преди 6 години
Тоз овню какво предлага вместо НАТО?Съюз с *** и иранския аятолах ли?Който от своя страна са съюзници на Ердоганя?Простио матрял си избива прости уфсъ да го водят ....
1
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво бе Радев, браво бе г- н президент. Парите на народа за модерна натовска бойна техника от миналия век а за народа мизерия и демократичен глад. Добре, че не гласувах за тебе, че щех да си бия главата в стената.