ГЕРБ зад референдума, но не и зад инициаторите му

Десислава Атанасова поиска промяна в изборните правила
10 май 2017 10:15, Петя Славова
45

От ГЕРБ внесохме законопроект, като по този начин отстояхме своята позиция, както и тази на над 2 млн. българи, които гласуваха за въвеждането на мажоритарна избирателна система. Категорични сме, че трябва да има промяна в изборните правила, заяви в студиото на "България сутрин" депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя коментира още, че детайлите по конкретния законопроект трябва да бъдат разгледани и той обезателно да бъде внесен за обсъждане в пленарна зала.

"Надявам се да има широко обсъждане. В рамките на 43-то Народно събрание този законопроект не беше дори допуснат до разглеждане в правната комисия на парламента. А тогава наистина можеше да се проведе задълбочен дебат, тъй като имаше широко обществено обсъждане", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки, че заставаме зад референдума не е добре да се търси пряка връзка между спазените ангажименти от страна на ГЕРБ и инициаторите на въпросния референдум, настоя Атанасова.

Тя уточни още, че законопроекът за партийните субсидии на политическите партии ще бъде един от първите, които ГЕРБ ще внесат за обсъждане в деловодството на Народното събрание.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде...по последна информация памперсите около Позитано 20 са свършили. *** и другарите около нея са се насраали като са чули новината :) Страх тресе столетницата :)
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали искахте мажоритарен вот, какво ревете сега?
11
3
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Не може тъй - "и тако и вако". Няма как да си зад нещо, което се е случило, заради Трифонов и да не си зад Трифонов. Това е шизофрения. Ясно е, че Трифонов е бухалка на ГЕРБ, Магарешки го подпира, но дори и при това положение, той ще има 107 дупетати "за" срещу 134 "против". Нема да мине мажоритарката, но ГЕРБ ще спечели нови гласоподаватели;))) поради това, че четка чалгетата на Трифонов.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мажоритарен вот и парламент от две партии - ГЕРБ с 200 депутата и ДПС с 40 депутата. А познайте кой друг освен ГЕРБ би искал мажоритарен вот? Даже и ДПС няма да искат мажоритарния вот, защото така винаги ще са извън изпълнителната власт. Тази картинка с две партии всъщност е много близо до истината. От мажоритарен вот полза има само най-голямата партия на най-големите крадци на Прехода.
9
1
 
11
 
! Отговори
sante_dog преди 6 години
Деси, мила, внимавай, че ако се приеме мажоритарния вот и ти изстина мястото. Иначе добре за ГЕРБ, че внасят законопроекти. Ама на повечето ни е ясно, че няма да минат поради това, че всичко вече е уговорено....
8
3
 
22
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ТАЗИ УБИЙСТВЕНО ОТБЛЪСКВАЩА ГЕРБАДЖИЙКА С ИНТЕЛЕКТА СИ МОЖЕ САМО ДА СЪБИРА СТОТИНКИТЕ ЗА ТОАЛЕТНАТА НА ПАЗАРА, НО ЯВНО СПОРЕД ГЕРБАДЖИЙСКИТЕ КРИТЕРИИ САТАВА И ЗА ДЕПУТАТ И МИНИСТЪР.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много смърди тая ...............многооооооооо
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деса "Умната" отново е извадила своята тежка артилерия!
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го напиша по друг начин. Това красиво момиче е най-интелигентната депутатка от най-обичаната партия у нас. Така добре ли е?
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТАЗИ ЗАКРИ ДЕСЕТКИ БОЛНИЦИ И МНОГО ХОРА УМРЯХА ПО ТАЗИ ПРИЧИНА.
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мий я *** Десо, май я.Много мирише ...
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом и Дуловската уста взе да ни учи как да живеем, много сме го закъсали ...
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бегайййй