70 души помагат на Павлова да подготви шефството на ЕС

Основните функции на министъра ще са координационни и контролни
12 май 2017 14:07,
48
70 души помагат на Павлова да подготви шефството на ЕС
Лиляна Павлова. Архив БТА

Администрация от 70 щатни бройки е предвидена в проекта за устройствен правилник на новото министерство, чиято единствена цел е да подготви българското председателство на ЕС. Страната ни ще бъде ротационен председател на общността в периода януари – юни 2018 година.

За да бъде наваксано изоставане на дейности в новото правителство на Бойко Борисов беше създадено специално министерство, което е оглавено от бившия регионален министър Лиляна Павлова.

Проектът, който ще даде рамки на работата в новото министерство, предвижда основно координационни и контролни функции на новия министър. Тя ще представлява България и по време на заседанията на Съвета по общи въпроси на ЕС в заседания, които касаят ротационното председателство на общността.

В своята дейност Павлова ще бъде подпомогната от шестима души, които ще бъдат част от политическия кабинет на министерството. В предвидените щатни бройки влизат главният секретар, инспекторат (от един човек), одитор и финансов контрольор.

Специализираната администрация в новото министерство ще бъде с най-голяма численост – 42 души, от които 14 ще бъдат в дирекция „Комуникация, пресцентър и културна програма“.

Предвидена и длъжността говорител на българското председателство, който ще е служител на комуникационната дирекция.

Българската национална телевизия (БНТ) ще е домакин-разпространител на картина и звук от събитията на председателството, става ясно още от текстовете.

Като част от специализираната администрация е и дирекцията, която директно ще отговаря за подготовката. В нея ще бъдат открити 28 щатни бройки, които ще осигуряват логистичната подготовка и протоколното обслужване на неофициалните заседания на Европейския съвет и съветите, които ще бъдат проведени на територията на България.

Още новини за Европейския съюз можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 37Хей, л-но, пенсионерите не са nаpазити, те изградиха тази страна, която такива като теб nаpазити цицаха, докато бяха млади, а после, като видяхте дебелия край, избягахте, изоставихте родителите си да си чykaт (да им чykaт) главата nаpазити-бандити и кацнахте да nаpазитирате на готово в чужди страни. Така че, nаpазити са такива като теб. "Умник" шмугляв!
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Такова безобразие като създаването на специално министерство, за удовлетворяванае на вождистките амбиции на Лиляна Павлова е направо политическо и административно безобразие. Това е престъпно разхищение на народни, да, на народни средства. Това са пари за храна на бедни хора, за лечение на болни деца, това са пари за живот! Срам е за тази жена да настоява и да поеме такъв пост. Безсрамно, позорно, крадливо, безогледно. Грабеж!
37
0
 
6
 
! Отговори
Само 70 преди 6 години
Павлова е толкова зле че има нужда не от 10, не от 20 а от цели 70 човека за да се подготви. Бюрокрация като нашата няма никъде по светта. Затова и сме последна дупка.Вадете гилотината вече, вадете автоматите, стига робство.
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвроантлантикПо скоро си еврои...диот
35
0
 
4
 
! Отговори
Муцинка велика преди 6 години
Лилинка Павлова пише История! Историята на най-великите кражби в ... историята! И има много хубава гушка. Муцинка! Муцинка Велика Воровка .
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДАВАЙТЕ НАЗНАЧАВАЙТЕ НА ВСЕКИ НЕКАДЪРНИК ПО 10 ЗАМЕСТНИКА ,ЗАЩОТО МОЖЕ ЛИЛИНЦЕТО ДА И СПАДНАТ КИЛОГРАМИТЕ .....НАРОДА ПЛАЩА,ТОЗИ ГЛАДЕН И СИРОМАШКИ НАРОД Е НАТИСНАТ И ПЛАЩА ОТ ЗАЛЪКА СИ ,ЗА ДА СЕ ИЗЯВЯВАТ НЕКАДЪРНИЦИТЕ !
33
0
 
8
 
! Отговори
Gaga преди 6 години
Госпожицата сви 50 млн. от магистралата, може да плаща и на 700 човека, не само на 70... не разбирам как министър за който ОЛАФ пуска проверка за кражба на милиони, вместо да е в затвора се разполага в друго министерство... интересно, че и bivol май мълчат по темата
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за управленски идиoтизъм? Цяло министерство се прави та да се осигури работа за една корумпирана друсла, за нещо, което спокойно ще върши една специална комисия или комитет, който да ангажира останалите държавни институции. Но не - болшевишката унука я задоволява само министерство, а че това е огромен ненужен разход няма значение. Няма пари за пенсии, здравеопазването е канибализъм, обществените услуги и чистотата са в колапс, но дебелата Лила пак ще шири з-к в престол.
31
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лудост, скоро ще останете само администрация, пенсионери и роми... работниците избягахме... Интересно да се види за колко години държава само с *** се катурва
30
0
 
12
 
! Отговори
dl преди 6 години
Браво!Няма що!Колкото не се върши работа,толкова се разроява администрацията!Станахме си държава на държавната администрация,МВР,МО ,съдии,прокурори.Красота!Велики сме,с отрицателен знак!Няма лекари,мед.сестри,лаборанти,научни работници,но на хранилката,в изобилие.Хора няма,но администрация....Дал Господ!
29
13
 
5
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Мръсни комунистически ***, Лиляна Павлова е капацитет във всяко отношение, също както и Бойко Борисов, Цецка Цачева, Екатерина Захариева и всички от ГЕРБ. Какво сте се разпенили гадове. Долна комунистическа ***.
28
9
 
0
 
! Отговори
! преди 6 години
Вместо да си губите времето и да градите отрицателна енергия ОКОЛО СЕБЕ СИ, която ще влияе ЗЛЕ на Вас и семейството Ви, прочетете изказванията на Д.Златева за миналите 3 месеца; същото: парите да се увеличат, хората не стигат, дори не могат да намерят , защото трябват отлични специалисти от различни професии. Не мога да помисля, че си ВЪОБРАЗЯВАТЕ, че ако сте ВИЕ( плюещите хейтъри) ще успявате да говорите по тел. с Брюксел, да пишете доклади, да превеждате, да обявявате конкурси за ремонти, да с
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
70 души ще крадат заедно с Павлова....................Не е вярно! Ще краде само тя, другите ще работят.
26
1
 
17
 
! Отговори
весо преди 6 години
таз се очертава като новата Фидосовна...мислех че ще се вземе в ръце но...ГГЗ !
25
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
После? Ще прибере "усвоените" пари и беж в Париж за нова чанта.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е: 24 бетонджии, 5 валякчии, 11 асфалтаджии, 9 общи и тя за техн. р-л. Дано се справят. Ами после?
23
1
 
18
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
Да не се преумори партизанската внучка !!!
22
1
 
10
 
! Отговори
Пор преди 6 години
Спокойно, като паднете скоро, съвсем няма да има време да се подготвим.
21
1
 
15
 
! Отговори
миспиг преди 6 години
Те 70 души не могат да я дигнат какво ще и помагат незнам.
20
3
 
18
 
! Отговори
Велико крадене преди 6 години
70 души ще крадат заедно с Павлова от парите за председателството на Европа! Та тя до сега се справяше добре сама. Открадна 51 милиона - установени и експиненциално по толкова неустановени от прокуратурата.Толкова много пари ли ще крадат, та й трябват още 70 души? Ама то ще бъде едно велико крадене!