Станишев за нацисткия поздрав на Танев: Срамота!

Коментарът на Валери Симеонов пък бил неуместен
44
Станишев за нацисткия поздрав на Танев: Срамота!
Снимка: Булфото, архив

И лидерът на ПЕС Сергей Станишев се възмути от поведението на Павел Тенев, назначен преди два дни за зам.- министър, който взриви социалните мрежи със снимка отпреди 9 г., на която позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж.

Още по темата

За Станишев обаче не по-малко скандал е реакцията на вицето на Борисов Валери Симеонов, чиято кандидатура е Тенев, защото не демонстрира притеснение от въпросната снимка.

"Несериозни работи. Нямам Facebook, не съм видял снимка, не мога да коментирам. Нацистки ли е поздравът наистина? На база на кое да го оттеглим - че е хитлерист или член на нацистка партия? Глупости", коментира Симеонов.

Станишев обаче признава, че с изумление е прочел неуместния коментар на българския вицепремиер Валери Симеонов, което е в противоречие с европейските и общочовешките ценности.

"Нашето политическо семейство счита за абсолютно недопустими подобни изявления, накърняващи човешкото достойнство и поругаващи паметта на жертвите на нацизма. Посланието на тези паметници е да помним, за да не забравяме тези ужасни събития. Подобни действия са твърде опасни сега, когато Европа и света са изправени пред предизвикателствата на екстремизма, национализма и тероризма. Хора, които се отнасят така към тази мрачна част от историята на човечеството, нямат място в управлението на модерна европейска България", отсече Станишев в позиция до медиите.

Той припомни, че още при съставянато на новия кабинет в България ПЕС изрази притеснението си от включването на "Обединените патриоти" в управлението.

Така че сега той очаква от премиера Бойко Борисов и от неговата партия ясно да се разграничат от поведението на коалиционните си партньори.

"В противен случай страната ни ще изпадне в сранната ситуация на предстоящ Председател на Съвета на ЕС, обявяващ се срещу неговите ценности", категоричен бе Станишев.

В обща позиция на Делегацията на европейските социалисти в ЕП се казва следното: "Оценяваме поведението на българския вицепремиер Валери Симеонов като недопустимо и излагащо страната ни. Настояваме за поднасяне на извинение от негова страна, както и за незабавно отстраняване на Павел Тенев от позицията заместник-министър. Очакваме с интерес позицията на Манфред Вебер и колегите от ЕНП, които остро критикуваха подкрепата за правителството от националистите в предишни периоди. Надяваме се, че те ще имат последователна, адекватна и проевропейска позиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айн цу цвайн цу дрън.
12
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ауууууу най оядения и крив макарон се обади пак. Как е в гадната Европа бе съсел? Тук твойте симпатизанти всеки ден обесняват, колко било зле там :)) добре си ги под учил пенсиите :))
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли значение кой го казва щом е истина ! Кога ще започнете да разсъждавате самостоятелно !?
10
0
 
13
 
! Отговори
naco преди 6 години
А,за ЦЕЛУВКАТА с Местан,КАКВО????
9
5
 
18
 
! Отговори
Австрийски художник преди 6 години
Другари шумкари, ако това се беше запазило като официален поздрав, сега (ц)(и)ганите нямаше да дерибействат, изнасилват и грабят пенсионери по селата, ало-изманиците нямаше да се ширят в палати и да бият репортери. Нямаше и араПете да прииждат на талази в Еропа и да се самовзривяват из целия свят. Но най-вече нямаше да ги има юдео-масоните - източникът на цялото зло.
8
8
 
18
 
! Отговори
ГЕСТАПО преди 6 години
Да живее нацистка България!!! Всички комунисти при свети Петър!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами и двамата са видели едно и също в едно и също време. Че винкела е срам в видно за всички.
6
3
 
10
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Каквото казва Местан, това приглася и Станишев. Двамата са в един тон и в едно ехо. Местан казва, че Симеонов бил извращение за него, Станишев казва също подобно нещо в едно и също време.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДРУГАРЯТ СТАНИШЕВ НЕ Е ЛИ ОТДАВАЛ ЧЕСТ В МАВЗОЛЕЯ НА ЛЕНИН НАВРЕМЕТО,КОЕТО Е НЕ ПО-МАЛКО ОСЪДИТЕЛНО.МНОГО Е ИЗГОДНО ДА ЗАБРАВЯМЕ КАКВИ ГЛУПОСТИ СМЕ ВЪРШИЛИ САМИТЕ НИЕ И ДА КРИТИКУВАМЕ ДРУГИТЕ.НО КОГАТО ТОВА СЕ ПРАВИ С ЦЕЛ ИЗВЛИЧАНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ ДИВИДЕНТИ Е ПОВЕЧЕ ОТ НАГЛО.ПО-ДОБРЕ ДА ЗАМЪЛЧИ ДР.СТАНИШЕВ И ДА СИ ПОСИПЕ ГЛАВАТА С ПЕПЕЛ.
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Срамота е също безработен да става премиер, но се случи и още берем плодовете от това недоразумение!
3
5
 
17
 
! Отговори
Перо преди 6 години
Коментарът на Валери Симеонов не е неуместен, а точно толкова осъдителен като жеста на Тенев. Хотелиерът си направи харакири, без да го съзнава. Борисов си сложи таралеж в гащите не със Сидеров /той го дава low profile/ а със Симеонов, който прави гаф след гаф.
2
5
 
29
 
! Отговори
Антиком преди 6 години
А не е ли срам, че *** ръководи институт по създаване на Македонски език? Червената наглост няма граници.
1
3
 
36
 
! Отговори
Пффф преди 6 години
Еми то беше срамота и ти като цунка Местан насред Орлов мост, ама какво да правим... Сега акъл от Брюксел ни даваш.