Нацисткият поздрав – повод за политдърдорене, или?

Карлос Контрера от ВМРО коментира скандала пред Bulgaria ON AIR
22 май 2017 10:15, Петя Славова
49
Нацисткият поздрав – повод за политдърдорене, или?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимката на Пламен Тенев с нацисткия поздрав в музея беше удобно използвана, за да бъде той публично линчуван и изобразен като някакъв офицер, ръководел концентрационен лагер, което очевидно не е вярно.

Още по темата

Вторият случай, с тази на Иво Антонов, не е някаква нова сензация. Още през 2014 година, когато името му беше спрегнато за заместник министър на отбраната, въпросната снимка, на която той позира пред германски танк "Майбах" с протегната за нацистки поздрав ръка беше разпространена в медийното пространство. Това заяви в студиото на "България сутрин" Карлос Контрера от ВМРО.

"Тези снимки дадоха повод за неконтролируемо политическо дърдорене. Антонов изрази ясно позицията си след като се извини публично и смятам, че премиерът Борисов взе прибързано решение с искане за оставката му", коментира още Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Според Карлос Контрера, при положение, че има доста по-сериозни проблеми в държавата, не е нормално всички да се занимават с ръководителя на една дирекция и неговите снимки във Facebook.

"Започвам да си мисля, че всяка година ще се вадят някакви снимки и непрекъснато всяко едно публично изявление ще бъде съсредоточено по-скоро върху това, какво е написано в социалните мрежи, вместо да се набляга на случващото се в реалността", допълни още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък се чудя баце Бойко след толкова издънки, толкова казани определения за народ, пенсионери и т.н., как не си даде оставката? Ама него няма кой да критикува, защото напълни с пари джобовете на телевизии и медии.
26
0
 
6
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Не става въпрос, че този човек е изявен нацист. Този човек, няма отговорно отнощение към себе си, как ли ше се отнася към държавните дела. Да не го защитава и партийния му началник, защото и себе си поставя в същото положение. Властта не са само комисионни. има и отговорности. С една дума този мъж става да обсъжда политиката в Ганкиното кафене!
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пентагон и пентаграм и петолъчка.Айде, анализирайте.Добавете и един орел.
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всяко световно зло започва с малки случки като тези! И не обвинявайте обществото, че реагира, а научете мераклиите си за власт да управляват крайниците и логореята си! То това се учи доста по-рран, но си струва да опитате!
23
3
 
0
 
! Отговори
като говорим за преди 6 години
символи, надоченият надолу палец е холивудска измислица.Четете преди да тролите
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре ,че е тая снимка, защото не знам властта с какво друго щеше да се занимава.Сигурно им е много скучно на работа?Всички партии скучаят еднакво дълбоко.
21
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хай преди 6 години
Като говорим за символи.Хитлеристкия поздрав е римска работа.И насочения нагоре или надолу палец също.Значи тези дето посочват палец надолу са убийци - нали знаете от гладиаторските битки какво значи това.
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доказатвлство за тъпотията наречена Фейсбук.
19
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 6 години
Странно... ползването на петолъчка у нас е престъпления, а хитлериския поздрав бил забавленение
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13Необяснимо е, приятелю! ВМРО по дефиниция не може да бъде българска партия, щом в названието й съществува "македонска". Историята на тази организация е противоречива и често много мрачна. Никой не е избил повече македонски българи от ВМРО! Огромен булевард в София носи името на нееднозначната фигура Тодор Александров. Вблагоевград има улици "Иван Мехайлов" и "Менча Кърничева. Още няма улица "Дядо Коле - леко коли" - перверзният екзекутор на ванчемихайловистите. Реакцията вилнее!
17
2
 
10
 
! Отговори
Долен Бачкер преди 6 години
виж пост 12 Никого не защитавам.Само за 10 мин вече двама искат да ме застрелят, дори не поддържам някави идеи.Ако трябваше да се сражавам във втората световна сигурно щях да избера СССР.
16
4
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 6 години
ВМРО -третата етническа партия на България !!! При това с доста кървава история...
15
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нацизъм - 26 млн. жертви.Комунизъм - 106 млн. жертви.
14
5
 
3
 
! Отговори
не били преди 6 години
НационалистиНе били фашистиНай били рашистиДето си отпочват предизборната кампания в МоскваАма как се съчетава това с хайл хитлер?Ше им дърпа ушите руския посланник :)
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой да ми обясни как Вътрешната македоно-одринска революционна орагнизация има почва у нас В 21 ВЕК-.ВМРО , ако ще се замеряме със символи и идеологии.
12
8
 
7
 
! Отговори
Долен Бачкер преди 6 години
Ето какво мисля по въпроса:1 За лична употреба или за пропаганда е служила снимкат?-ако е за лична , какво му се бъркате на човека.2 Може ли българин от 21 век да е немски националсоциалист. / май не/.3 Колко от вас поне веднъж са правили такъв поздрав по какъвто и да е повод? -правил съм го в детството...сигурно съм за разтрел? Веднъж излизайки от банята сресвайки се видях ,че с тази си прическа приличам на А Хитлер , лепнах едно парче шведска лента за мустак- прилика на 100 процента
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Политик - чисто минало. Посочете един такъв. Някой ще го направи ли?
10
1
 
3
 
! Отговори
До 3 преди 6 години
Ами ти ли си българин бе ЧЕ Гевара ? Вие явно сте ,,селски" с него.
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карлос Контрера от ВМРО.Карлос Кастанеда е прав, много прав!
8
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карлос Контрера е *** между баща кубинец и майка българка. Тъпо, просто и злобно парче.