За спокойствие - 30% от ваксините на склад за резерв

Няма недостиг, количествата са достатъчни за момента
Обновена: 1 юни 2017 23:09 | 1 юни 2017 22:35, Камелия Цветанова
1
За спокойствие - 30% от ваксините на склад за резерв
Снимка: Булфото, архив

Броят на ваксините е съобразен с препоръките на Световната здравна организация и ще бъде в рамките на плюс 30-процентов резерв, за да се отговори на всякакви ситуации, каза пред ресорната парламентарната комисия заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, цитирана от БТА.

Още по темата
Тя припомни, че днес изтича крайният срок за подаване на оферти от доставчиците на 4-валентната ваксина.

Позициите, по които не са се явили доставчици на ваксини, ще бъдат обявени отново, обясни министърът на здравеопазването Николай Петров.

По думите му към момента ваксините са достатъчни.

Петров подчерта, че ще се направи подробен преглед на това, което се е случило по въпроса с ваксините при предното ръководство на министерството.

На въпрос, свързан с проекта за модернизирането на спешната помощ с европейски средства, заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков каза, че проектът за спешната помощ е приоритет за МЗ.

По думите му са активизирани връзките с Министерството на регионалното развитие и благоустройството, което е управляващо проекта.

Завършен е първият етап на анализа за това къде и какво точно трябва да се направи. Ненков посочи, че до 12 декември трябва да се подаде апликационната форма. За отпадналия с решение на съда стандарт по спешна медицина Ненков каза, че той ще бъде коригиран в скоро време от работна група.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
kok преди 6 години
Ами ще ги съхраняват ли правилно тези ваксини? Защо броя не е съобразен с Европейската практика и не е препоръчителен?