Има ли злоупотреби с оградата? Прокуратурата да провери!

Велизар Енчев има съмнения, позовавайки се на депутати
Обновена: 9 юни 2017 10:46 | 9 юни 2017 10:45, Венцислава Вельова
16
Има ли злоупотреби с оградата? Прокуратурата да провери!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Линеен километър от оградата по българо-турската граница при кабинета "Орешарски" е струвал 250 хил. лв., а при "Борисов 2" четири пъти повече - 1 млн. лв. Заради това изявление на бившия военен министър Ангел Найденов сезирам прокуратурата и подадох сигнал тя да провери от къде идва тази разлика в цената, заяви пред Bulgaria ON AIR бившият народен представител Велизар Енчев.

"Ангел Найденов изцяло потвърди написаното от мен. На 20 април 2016 г. по предложение на Валери Симеонов и Цветан Цветанов бяха внесени промени в Закона за обществените поръчки. Тези промени елиминираха обществената поръчка за изграждане на въпросната ограда и дадоха възможност на областните управители на Ямбол, Хасково и Бургас еднолично да решат коя фирма да се заеме със строежа ѝ", уточни Велизар Енчев.

В сигнала за проверката за корупционни практики при строителството на оградата по българо-турската граница гостът в студиото обясни, че се позовава на изказванията на още двама народни представители.

През октомври 2016 г. от парламентарната трибуна Корнелия Нинова заявила, че фирми, свързани с Патриотите, имат връзка със строежа.

"На прокуратурата прилагам и диск с това нейно изказване, а нея призовавам публично да обяви кои са тези фирми", коментира още Енчев.

Третото изказване, на което е основан сигналът, Велизар Енчев обяви, че е на депутата Димитър Байрактаров, който в телевизионни студиа заявил, че в видял документи за строежа на оградата, които уличават фирми на Патриотите в участието им.

От ГЕРБ заявиха, че сигналите на Елена Йончева са неоснователни, а Обединените патриоти бяха категорични, че ако сигналът на Велизар Енчев се окаже неоснователен, те ще го съдят.

"Интерпретацията от страна на Валери Симеонов и Цветан Цветанов е безумна. Не съм се виждал нито с Елена Йончева, нито съм координирал действията си с БСП", заяви бившият народен представител.


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя понеже много хубава, затова онзи микробус беше претъпкан с бежанци.10 загинаха за да разберем че се минава през оградата като врата
9
0
 
0
 
! Отговори
бг простаци преди 3 години
ДОКАТО *** спи така ше е ! ше го крадат .........
8
0
 
3
 
! Отговори
бг смешки преди 3 години
ПРИ ДАДЕНИ 160 МЛН ЛВ за оградата ....свитите пари са поне 50 % ! ако не и 75-80 % .... значи равете си сметка колко пари са гепили ГАНИО БУРГАСКИ И БИДОНА ....... *** ДЪРЖАВА .....
7
0
 
4
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 3 години
не струва защото БРУГАКИЯТ БАЙ ГАНИО И ДЕБЕЛАКА -БИДОН гепиха парите за оградата .....за това ! свили са поне 50 % от парите за оградата .....може би дори до 80 % ..... тва е бизнеса у БГ ......
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оградата е построена на 8-10 пъти по-еидока цена от пазарната, както и всичко построено от ГРОБ. Високата цена и кражбата на милиони бяха жест към новите им ортаци в краденето ОП.
5
0
 
6
 
! Отговори
Математика преди 3 години
1 000 000 лв. делено на 1000 метра е равно на 1000 лв. на метър.Или оградата е много здрава или кражбата.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Яростната реакция на Симеонов е достатъчна, за да си направим обосновано предположение, че тука има нещо много гнило! Затова, разследването да си свърши работата и да сложи на място виновните!
3
2
 
7
 
! Отговори
ктб преди 3 години
Станишев и Орешарски са виновни.
2
0
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Има два безспорни факта:Оградата не струва и е безумно скъпа!Другото са интриги...
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведът е виновен.