Каракачанов обеща: Доставка на масло за двигателите във ВВС

Министърът на отбраната посети Трета авиобаза - Граф Игнатиево
Обновена: 11 юни 2017 20:17 | 11 юни 2017 19:48, Петя Славова
61
Каракачанов обеща: Доставка на масло за двигателите във ВВС
Снимка: БТА

На среща с командването на Трета авиобаза - Граф Игнатиево, министърът на отбраната Красимир Каракачанов е поел ангажимента да се ускори процедурата за доставка на масло за двигателите на машините във ВВС. Пред журналисти министърът добави, че така ще може да се поддържа годността на летателната техника.

Каракачанов добави, че масло в момента има, но ако не се вземат мерки и поръчката се забави, машините няма да могат да летят. Ще ускорим доставката, като я прекараме през борсата, с което ще спестим много време, коментира той, цитиран от БТА.

Още по темата

Като друг важен проблем пилотите са поставили и малкия нальот, най-вече за младите летци. С повече авиационна техника във въздуха пилотите ще могат да направят необходимия им за поддържане на летателна годност нальот, добави Каракачанов.

Според него обаче за това трябва да се ускорят и другите обществени поръчки, чрез които ще се осигурят необходимите количества гориво и резервни части. Според него за това реализирането на двата проекта - за закупуването на нови изтребители и поддържането на МиГ-29, трябва да вървят успоредно.

На въпрос кога реално може да се говори за увеличение на заплатите на военнослужещите, Каракачанов отговори, че според разчетите за 2018 година бюджетът за МО и на МВР трябва да се увеличи с 300 милиона лева, в това число е включено и увеличение на заплатите. Според него заплатата на един войник от 600 лева е много ниска спрямо съвременния стандарт на живот. Дали ще успеем да ги защитим - ще се разбере, когато започне реалното обсъждане на бюджета, каза още той.

В подкрепа на това министърът посочи, че гръцките военни взимат с пъти по-високи заплати от българските, а в същото време подготовката на нашите момчета от специалните сили, а и на пилотите в никакъв случай не е по-лоша. Не можем да разчитаме само на ентусиазма и патриотизма на тези хора, а трябва да покажем и отношение към тях, а това означава трудът, който полагат и рисковете, които поемат, да бъдат оценени подобаващо, добави Каракачанов.

Също така министърът присъства на изпращането на загиналия кап. Анастасов, като издаде и заповед за неговото посмъртно повишаване от капитан в майор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
9
 
! Отговори
има всичко преди 6 години
Има абсолютно всичко необходимо,има и пари за нормални заплати....но българина е нагъл и долен крадец и всичко се краде и вечно не стигат парите за МВР и МО,и толкова хора уж напускат и излизат в пенсия и пак не стигат парите.....само РЕФОРМИИИИ и ненужните канцеларски ГМО плъхове просто се уволняват и точка по въпроса......да се дада тези 300 милиона за пенсиии,за детски,за майчинства
17
2
 
7
 
! Отговори
акуд преди 6 години
хаха като няма самолети и техника поне масло да има . ужас
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още невстъпил в длъжност Каракачанов и загубихме 1/4 от авиацията си,сега и смазочните материали свършиха,керосина винаги е в недостиг,с акумулаторите сигурно е същото.....Иначе големи ги изхождаме!
15
1
 
8
 
! Отговори
eni4er преди 6 години
Лелеее до там ли я докарахте бе ,да няма два бидона масло за бойната техника.Скоро и дестелирана вода няма да имате.Пилотите да ходят да се обучават в лунапарка.
14
2
 
6
 
! Отговори
Румен до 18 преди 6 години
Боже какъв анализ! На две магарета сено не можеш да разделиш но по националната сигурност си спец. Такива бодряци - ураджии съсипват България. Мисловната дейност не е за тебе гробарче. Сега като доставите масло на вертолетите ще режете ли ленти?!
13
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
Всичко е наред - само два тона масло трябват и всичко си е о.к.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди няколко часа бах спрял на Хепи сред разклона за Пловдив на АМ Тракия.След малко спря военен джип Мерцедес с трима полковници и шофьор войник от тези професионалните.Полковниците с шкембета,които вървяха пет минути преди тях,а "професионалиста" тънък и хърбав като ***,ама иначе гледа лошо,накокушинин един такъв и си вдигнал яката на курката,като че ли отсреща сибирска виелица се задава.Хората го позаглеждаха,кой с интерес,кой с насмешка,ама на полковниците им през оная работа!
11
15
 
7
 
! Отговори
Анализ преди 6 години
Веднага се усеща, че България отново има стабилно правителство! След поредицата грешки, които президентът Радев направи в началото на пролетта, се появи момент, когато стабилността в България се разклати неприятно! За щастие, много бързо след това народът направи своя правилен избор!Сега стабилността се усеща на всички нива, дори в най-дребните детайли като осигуряването на масло за ВВС.
10
1
 
14
 
! Отговори
Между редовете преди 6 години
Най-голяма е кризата с ластуни в парламента и вместо да обявят обществена поръчка за ластуни, уважаемите депутати чоплят тиквени семки, а за тиквите няма осигурени ластуни. Срамота. Един тон масло за Миг-29 влезе в новините, като героичната постъпка на военния министър. Само мога да си представя за колко самолета е този консуматив. Повече от един няма да е :-D
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази нощ всички ще заспим спокойни. Масло ще има!
8
3
 
6
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Abe. toa Karakacanov. obeka ke oslobodi Makedonija ami kako sega nemalo maslo ajde be ovoj minister golemi majtapcija
7
1
 
21
 
! Отговори
БРАВО преди 6 години
Браво на Министър Каракачанов , достоен Министър .Вижте как бързо реши Кризата с Маслото - намери измамническа схема само и само да го докара .Сега ще има криза за спирачна течност , след нея криза за лятна течност за чистачките .Надявам се поне феродото на спирачките да изкара още .
6
1
 
8
 
! Отговори
Ехааа преди 6 години
Ехааа, напредват!Да се купува масло през борсата е много изтънчена форма на корупция! Става дума за държавна поръчка в огромни размери. Единственото, което е необходимо да направи министърът, е да подшушне на някой борсов експерт точния момент, в който държавата ще започне да купува!После гледай - фючърсни сделки, спекулативно покачване на цената и огрооооомни печалби!А бе напредват, вече ги няма старомодните мутренски методи!
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Посещението на тази база с целия ескорт е струвал колкото това масло.Ако има статистика колко даваме за полети и колко ,за г..з път да види на министри.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карикатурна история! Няма го бг Ярослав Хашек
3
2
 
10
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво!Най-накрая България намери своя голям военен министър! Истински патриот и евроатлантик, храбър воин, който не се страхува да влезе в тежка битка само и само за да осигури така ценното масло за ВВС!Браво!
2
2
 
5
 
! Отговори
абре преди 6 години
Колко точно боини самолета ни останаха?
1
3
 
3
 
! Отговори
hop sap преди 6 години
Bez bg obstonationalen referendum nisto ne moje kupi tova shkembe...