Търг в парламента: Наддаваха за инвалидни колички

Марешки наддава с 10 000 лв., "цака" депутатка от ГЕРБ
4
Търг в парламента: Наддаваха за инвалидни колички
Снимка: Dnes.bg

Необичаен търг се състоя в парламента. Депутати от всички групи участваха в благотворителната кампания за събиране на средства за закупуване на рампи за деца с увреждания в столичното 36-о училище "Максим Горки".

Инициативата бе организирана парламентарната комисия по взаимодействие с неправителствените организации и жалбите на гражданите, а количките – превърнати в произведения на изкуството, пречупени през погледа на художничката Нина Жишева от Центъра за независим живот.

Благотворителният търг предизвика благородна надпревара сред депутатите. Въпреки предварителната договорка между партиите всяка група да купи една от петте колички за по 1000 лева, лидерът на "Воля" Веселин Марешки купи две – и тази на ГЕРБ, като втора взе срещу 10 000 лева!

До там се стигна след като зам.-председателка на комисията по жалбите Снежана Дукова от ГЕРБ обяви, че прибавя лични свои средства в размер на 500 лева за закупуването на количката от името на управляващите. Марешки обаче наддаде и обяви, че "Воля" ще я откупи срещу 10 000 лева, разказаха от партията на бизнесмена.

Средствата от благотворителния търг ще отидат в столичното 36-о училище "Максим Горки" за закупуване на рампи и създаване на условия за деца с различни потребности. "Ние сме извън стандарта, но не сме извън обществото, ние съществуваме и този свят е и наш”, каза авторът на изложбата Нина Жишева.
 


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
бравос преди 1 година
Ей,най-после Дукова да се види с някой лев в джоба,няма да ни продава тоалетна хартия с надценка..Няма вече да обикаля съпруга и зимата за кисело зеле по апартаментите.Дерзай Снеже!
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както се казва: Честито на печелившите! Със здраве да си ги ползват.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Долни комарджии! Ако искаха да помогнат истински, нямаше да правят цирк пре медиите. Колко деца се нуждаят от животоспасяваща операция. Къде са тогава тези иззроди? И защо обикновенният българин помага, макар и с левче, без да го дават по телевизиите.