"Heil Hitler" 2 - отличен служител! Уволнението му – незаконно

Сроковете са изтекли, настоя Каракачанов, всеки съд ще го върне!
23 юни 2017 14:00,
62
"Heil Hitler" 2 - отличен служител! Уволнението му – незаконно
Снимка: Facebook

Уволнението на служителя на военното министерство Иво Антонов, който бе замесен в "нацисткия скандал", би било незаконосъобразно. Това стана ясно от думите на вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в отговор на въпрос на Александър Симов от левицата по време на парламентарния контрол.

Иво Антонов бе обвинен за хитлеристки убеждения заради негова снимка с нацистки поздрав пред танк "Майбах".

Още по темата

Заради фотоса премиерът Бойко Борисов поиска той да бъде уволнен. Красимир Каракачанов обаче защити подчинения си като добросъвестен служител с 18 г. стаж във ведомството и го остави на поста му.

Днес Красимир Каракачанов отново защити служителя си и изброи множеството му професионални успехи, сертификати и отличия, които е получил по време на службата си.

Той обясни и че е незаконно той да бъде уволнен, тъй като става дума за стар случай.

"Касае се за нещо преди 10 г., а снимката е известна от 3 г. - сроковете са изтекли. Всеки съд ще го върне, т.е. е незаконосъобразно", каза Каракачанов и настоя, че няма данни Антонов да има екстремистки възгледи.

Александър Симов обаче не остана доволен от отговора.

"Оплитате се като Бетина Жотева в сутрешен блок. При Иво Антонов има конкретно изразени позиции в социалните мрежи. Няма значение, че е награждаван. Премиерът Борисов каза, че трябва да бъде уволнен", настоя той.

"Крайно време е да спрете с тази демагогия. В живота си е възможно под формата на шега човек да изрази нещо. Нищо не казахте за Пламен Узунов /бел. ред. Съветникът на президента, който също се оказа, че има снимка, облечен като Хитлер/, а случаят е аналогичен", отвърна Каракачанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
До един българин преди 6 години
Браво!Личи си,малко си живял,но книжки си чел.А бил ли си български войник ? Иначе теоретично си готов за военно обучение.Те докато завършиш ще ви го въведат,мушмороче младо.
24
3
 
8
 
! Отговори
Сокол 9 преди 6 години
Би трябвало у нас реакцията срещу комунистите да е идентична с тази срещу нацистите , а не е така. Дори честно казано у нас нацистите са направили много по малко да не кажа хич поразии от комунистите .
23
0
 
7
 
! Отговори
-До 25-Анонимен преди 6 години
,,Вземи на един народ историята и след 1-2 поколения можеш да го управляваш като стадо"-Гьобелс.Не знам на колко си,но явно си юноша бледен.Това което сега преживяваш е следствие а не причина.За да започнем начисто,трябва да се отмие мръсното от миналото,но то трябва да се знае кое е.Живота чедо,не започва от ,,миналия петък"Докато във власта са Станишев,Живкова,Велчев ,Мирчеви и т.н. надявай се някой да направят ,,нещо за нас" .НЕ-ще си правят само за тях!!!
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом.Б Б Е КАЗАЛ ЗА СЪД НЕ Е НЕОБХОДИМО. ???
21
4
 
10
 
! Отговори
Кой на кого е казал, преди 6 години
че човекът от снимката прави този жест с убеждението, че поздравява като националсоциалист? Има ли доказателства, че той влага такъв смисъл в жеста си?Възможно е да е решил да поздравява като РИМСКИТЕ ЦЕЗАРИ. Защо не се разтълкува и тази възможност?Римската империя исторически е съществувала преди Третия райх и, в сравнение с него, е оставила много по-значими следи в човешката култура, включително и в правните науки. Логично е човек да имитира онова, което е по-популярно.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не се правят на по-големи светци и от папата!Човекът на шега е направил този жест и веднага уволнение!А защо нищо не се прави по отношение на онези, които за щяло и нещяло, ежедневно показват някому среден пръст? Този жест съдържа не само директна обида спрямо конкретно лице, но е и грубо нарушение на обществения морал и Прокуратурата има основание да се самосезира!
19
0
 
7
 
! Отговори
Циник до гого преди 6 години
И аз съм там...но си оставав реалист!И слава богу не съм заразен от неолибералната помия на Амуджа Мурксул.:-)
18
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сидеров се кротна, но тия двамата Каракачанов и Симеонов се надпреварват да покажат кой е по-голям ***!
17
1
 
3
 
! Отговори
малиии преди 6 години
тва сашето наистина бая тъпо парче с различна ориентация.май в тоя парламент той ще е главния клоун.веднага ще се издигне в очите на червените кратуни
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 26 Батето е нормално на сбирки и купони да поздравяваше така- той беше на поне 3 уискита преди да влезе на събирането.
15
0
 
5
 
! Отговори
гого преди 6 години
ся Гурбет ,схванах ти идеята, да разберем че си у швабско. И да ти завиждаме.
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аман от глупости,вие от майтап не разбирате ли бе.Изкуственно надуване на несъществуващ проблем.Както каза президента-,,окарикатуряване" Батето/Ив. Славков/ редовно поздравяваше така на разни сбирки и купони.Правят от мухата слон -типичен комунистически номер.По важното е какъв си всъщност ,една снимка може да се тълкува по 100 начина.Бащата на И.Бокова е убивал садистично хора като Р.Алексиев но тя не се срамува от това .Различен аршин Корнелия,нали!?!?
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До див петел.Не съм чул ББ да се извини, че е бил заклет комунист.А в парламента в ГЕРБ са повече бивши комунисти от тези в БСП, не съм чул и те да се извинят. Така , че е време да престанем с комунисти и антикомунисти. Преди 89 г. единици са били анти комунисти и те вече не са между живите. По важно от тек нататък какво правят за нас хората управляващите, няма значение сини червени зелени и т.н.. Да престанем да живеем в 1990 г.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой може да ми каже че това на снимката е точно хитлеристки поздрав?? Ми аз ще кажа че е древноримски -ай да видя кой и как може да ме уволни и какви доказателства ще изтъкне в мотивите че съм фашист. Не виждате ли дребнотемието в което се опитват да въвлекат обществото БСП след като няма за какво да се хванат почнаха да ровят на хората в снимките от преди 20 г.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов за един ден две изцепки- пъро това с връщането на казармата което искаш, сега пък защитаваш тоя ***. И двамата сте пълни ***!Тиквата какъв си го наххака с тия пишман патриоти не е истина.
10
0
 
6
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Незнанието...не е оправдание!Всяка запетайка написана от мен в предните ми постове е 100% истина!И още 1 пример...последно...само за "мислещи"!Фирмата Дегуса(има си я и днес)...има и такава Банка с клоновеКои са Дегуса?Фирмата е съществувала при Хитлер...занимавали са се със ценни метали...С други думи....натрупали са богатство от златни пломби на евреите...правили кюлчета!Незнанието не е оправдание...виж глупостта е!
9
0
 
2
 
! Отговори
Shaimabo преди 6 години
Puskat vi sluhove i teatralni postanovki hitri darjavni admunistrativni sofiiski prevratadjii i slugi na offshorni chujdi energiini miliarderi i monarhicheski europeiski i usa kolonialisti.Zad garba vi pekat skrishno i taino golemi harchove miliardi bg levove bez da sa popitali na publichna diskusia v arena i s obstonational referendum bg narod suveren 1. iska li da kupuva samoleti i 2. kakvi samoleti iska da kupi na bg armiata ot samoubiici i mejdunarodni teroristi v Afganistan, id i dr.
8
4
 
6
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Съгласен съм да се преследва от закона всеки който пропагандира символи на националсоциализма на Хитлер, но със същата строгост следва да се преследват и всички които пропагандират комунизма и символите му. Комунистите от БСП така и не се извиниха на народа, че партията на която са наследник и от която не са се разграничили са избили хиляди българи, които не са мислели като кумунисти.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде стига с това двуличие!Бил направил някак с ръката и веднага се смята, че е солидарен със смъртта на невинните жертви от ВСВ ( разбирай най-вече евреи и *** ) !?А някак си удобно гаврата с други паметници се изплъзва от водещите новини, а гамените се поощряват от определени ( и най - вероятно същите ) организации.Да не смее човек да се протегне...
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Уволнен е по идеологически причини. Идеологически неподходящо е във властта да има по-голям ръб от дон ***.