Борисов за Хелмут Кол: Един голям европеец!

Премиерът участва в траурната церемония в Страсбург
39
Борисов за Хелмут Кол: Един голям европеец!
Снимка: МС

"Един голям европеец! Светла му памет!“. Това написа премиерът Бойко Борисов в съболезнователната книга по повод кончината на Хелмут Кол, съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Траурната церемония в памет на бившия канцлер на Германия и един от политиците с най-голям принос за европейската интеграция, се състоя в сградата на Европейския парламент в Страсбург.

На церемонията бяха поканени общо 1400 души, влизащи в състава на около 40 делегации от различни страни и международни организации.

Ковчегът с тленните останки на Кол, покрит с европейското знаме, беше поставен в пленарната зала на ЕП.

След края на церемонията ковчегът ще бъде откаран с хеликоптер до Лудвигсхафен в Германия, където Кол е роден и е живял през по-голямата част от живота си. Там европейското знаме върху ковчега ще бъде заменено с германско и тленните останки ще бъдат откарани с кораб по река Рейн до Шпайер, където ще има 90-минутна заупокойна литургия. Тя ще започне в 18 ч. местно време.

В 19,45 ч. ще има военна церемония пред катедралата, в която ще се състои месата. После Кол ще бъде погребан в града близо до църква, построена непосредствено след Втората световна война и смятана за символ на германо-френското помирение. Погребението се очаква да започне в 20,45 ч.

Литургията от катедралата в Шпайер ще бъде излъчена на живо по телевизията и ще се предава и на голям екран пред самия храм, където ще има място за 3000 души.

Днес знамената в Германия са свалени наполовина в знак на траур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигурно е написал нещо на English. И най-вероятно congratulation. Tва си знае, т'ва си пише. И то върши работа ....но при други случаи. Му-ха-ха!!
13
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Русофиилистик-путинофилскатаа измеет пак реве....
12
6
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 6 години
Обединението на Германия струва само 15 милиарда ДМ платени на Русия
11
5
 
15
 
! Отговори
Иванов преди 6 години
Отишли на погребение и се кикотят все едно са отишли на цирк. Ужас.Борисов май не вижда много добре и вместо да си сложи очила се кьори какво е написал.
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хелмут Кол е голям европеец за Борисов, но най-великите за ББ са Тодор Живков построил според него две Българии което означава че ако не беше бай цъpвулан от Правец днес България щеше да е 2 пъти по-бедна т.е. щяхме да сме наравно с етиопците. Другите големи за ББ са Путин който му прошепна на ухото на нашия херой че ако не слуша ще му спре газа и ББ напълни гащите, другият голям е Сергей Лавров според ББ най-великият дипломат на с когото ББ се съгласява винаги. Те това са истинските герои за ББ
9
4
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Па много весели ги гледам ,бе ! Не ги ли е жал....
8
1
 
22
 
! Отговори
Тато из Правец преди 6 години
А от днес ЧЕЗ увеличиха цената на тока...
7
3
 
13
 
! Отговори
кискат се от смях преди 6 години
В компанията зад вазата с цветята, явно си разказват вицове за Хелмут Кол (наречен от немците Крушата) и се кискат от смях.
6
2
 
16
 
! Отговори
преди 6 години
Наистина голям. Почти два метра, и едър.
5
4
 
17
 
! Отговори
111 преди 6 години
"Кол е един голям европеец"- отсече великият вожд Винету...Какво признание и то от КОЙ...
4
2
 
21
 
! Отговори
Boko bo преди 6 години
Хелмут Кол освен голям европеец е и човекът поел отговорност за обединението на Германия. А наш Бойко е поел отговорност само за увеличаването на собствените си банкови сметки, както и за намаляването или изчезването ни като народ. Един човек обичащ страната си срещу един меркантилен национален предател. Открийте разликите.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквата отиде в Германия от страх за да не го набият в Асеновград.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вързали са химикалката да не я отмъкне някой.
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Траурна церемония, а се смеят.