Сакскобургготски: Трябваше да поема пътя на политиката!

Царят имал 3 срещи с Путин, на когото "свалям му шапка"
Обновена: 9 юли 2017 21:09 | 9 юли 2017 20:56, Анисия Иванова
88
Сакскобургготски: Трябваше да поема пътя на политиката!
Снимака: Булфото, архив

Трябваше да поема пътя на политиката, защото виждах че няма друг изход. Сигурно популярността ми щеше да бъде по-висока, ако бях останал извън нея. Това заяви Симеон Сакскобургготски по bTV.

Относно решението си да се включи в българската политика, той сподели: „Това беше най-тежкото решение защото съм бил възпитаван цял живот обратното – че царят не е политик и че царят не бива да взима страна. Но условията бяха такива и след толкова години, полагайки толкова усилия да служа, да направя нещо за страната, видях че момента беше дошъл“.

Според Царя трудно може да се намери точен отговор на въпроса дали монархията щеше да бъде по-добро решение за България след края на комунизма.

„Тук 50 години не се споменаваше монархията или само абсурдният „монархофашизъм“ и подобни нелепости. Как може да очакваш че изведнъж хората ще кажат: „А, да, ура! Чудесна алтернатива! А моята теория, която не е лична, разбира се, е, че в историята е имало всякакви режими, от преди 4000 години. Нито единият е по-модерен, нито по-отживелица от другия“, добави той.

Сакскобургготски каза още, че срещите му с Иван Костов през 2001 г., непосредствено преди изборите, не са били тайни. „Аз просто го посетих. Разбира се, аз винаги съм предпочитал срещите ми да са на 4 очи, защото така човек може да си каже всичко по един откровен и в същото време дискретен начин“, обясни той.

Относно разговорите си с бившия премиер, който е отказал общо управление след изборите, Царят разкри: „Той просто каза че му трябва още един пълен мандат, което е негово право“.

На въпрос дали съжалява, че е дал път на някои от хората, които след това не са оправдали доверието му, Сакскобургготски отговори: „Аз не познавам много от тях. Защото аз пристигнах тука колкото съм наблюдавал, колкото срещи да съм провел от 89-та до 96-та, но пак човек трябва да е живял тука, за да усети или опознае всеки съвсем във всичките измерения. …А за предаден, знаете ли, това е пак за сметка на човека го казвам. Аз нямам някое черно тефтерче в което пиша „този е предател, този е такъв“. Аз гледам напред“.

Засега създателят на НДСВ няма намерение да се завръща отново в политиката. „На тази възраст вече наистина мисля, че съм далеч над годините и възраст за пенсия, та да имам подобни желания“, сподели той.

Симеон Сакскобургготски каза също, че е имал 3 срещи с Владимир Путин, който го е впечатлил познанията си по всяка тема. „И е човек, който управлява страна като Русия, свалям му шапка“, посочи той и добави, че санкциите срещу Русия са донякъде автогол за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
21
 
! Отговори
Ivko преди 6 години
До 33Нека си спомним колко хора имигрираха от България по времето на управлението на Царо! Пълен мошеник и наглец. Той не само не намали корупцията , но дори я увеличи. Да си спомним сделката за БТК. Ама Господ си знае работата......
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цар..... да тайййй.....
53
2
 
9
 
! Отговори
До анонимен 40 преди 6 години
Абе Полша и сега е със 70% селско население, но не са ***, хранят половин Европа и Русия, че и домати взеха да произвеждат и виж след Германия и Франция, коя е трета икономика в Европа в момента
52
4
 
19
 
! Отговори
Стам преди 6 години
Отмъсти на България ,като спря демокрацията и си оправи финансовото състояние.Напълно безпринципенКаква огромна разлика между Цар Борис и този пройдоха.
51
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този бил наследник на вяра и принципи... Абе льольо, ти жив ли беше кат тоя живя у нас и на управлява или си чел приказки някакви някъде? Как може да има толкова Тъpи Българи като ТЕБЕ????? Може ли да има толкова много гугудки, живеещи в паралелна реалност? Може ли да има толкова много Плевенлиевци в България? Невъзможна история!
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този ако беше поел по пътя на политиката България щеше да си има първия разстрелян политик в ново време. Нещо като Кенеди в САЩ. Само че тоя щеше да е застрелян от група съзнателни граждани на България. И после вероятно изгорен за да не възкръсне случайно. А след това същите тези граждани щяха да започнат да издирват живите му роднини...
49
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 6 години
До Анонимен 48 - Да ти кажа, че фамилията на Симеон има благородническа кръв, колкото и аз - тоест 0. Симеон е рода на Кохарите - евреи, които през 18-ти век си купуват благороднически звания. Прочети "Съвети към сина", където самият Фердинанд е описал всичко това. По същия начин Ротшилд стават лордове в Англия. Вярата и принципите ги остави в приказките. Пари му е майката.
48
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
крадец, мошеник и чужденец-англосаксонец , без милиграм българска кръв, незнайно защо имащ се за "балгарски цар"??!
47
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знаех ,че думата т*ъ*п се цензурира
46
5
 
11
 
! Отговори
факт преди 6 години
Прав е в едно-трябва да си много *** ,за да подценяваш Путин
45
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42Ти никога няма да разбереш, какво означава монарх и кръв. Точно за това сме били 500 години роби. Защото е нямало уважение и строй към някой. Този човек , не ти е равен . Той е наследник на вяра и принципи. Той има наследени връзки и политика , която ти никога няма да имаш. Ти си просто един човек ...плитък и простоват. Твоята роля е да бачкаш и да създаваш деца. За другото не ти е писано.
44
5
 
11
 
! Отговори
псевдомонархист преди 6 години
Когато се заговори за царя, бях още дете, но все виках на дядо ми "Искам царя да си дойде, искам да ни управлява цар" Представях си го един такъв като от приказките. Дядо отговори "Да си дойде, та да му изядат и на него главата като на баща му". Представях си как комунистите ръфат човешки глави:) Е, наистина му изядоха главата, ама неговите си - новоизлюпени юпита, артистки и манекенки.
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щирлиц, къде ходиш?
42
2
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Ако не бяха снимките на министрите му,пируващи заедно с мутри,съмнителните сделки с АМ Тракия,имотите-можеше да изкара и още един мандат,защото тогава наистина му ПОВЕРВАХМЕ.И не за 800те дни,а надявайки се,че не се е обучавал в школа на БКП,ама на,не стана.
41
7
 
23
 
! Отговори
бг смешки преди 6 години
ТОЗ крадец и той почна с глупостите ....
40
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пътнико свиден..
39
6
 
18
 
! Отговори
лазаров преди 6 години
неразбирам поради що възхвалявате симеончо?някой да просветли мене *** за трудовия му стаж и постижения в бизнеса.за мен цял живот е бил на хранилка-донямаргаритин симеончо!
38
4
 
23
 
! Отговори
800 дни преди 6 години
вервайте ми.. балъци
37
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
в стара България кхановете и царете ,които не струват са ги .......но без да се губи царска кръв ,и е идвал следващия.и така ,...Асега?Б ок л У ц.и.
36
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пропаднал комарджия и екскурзовод. След *** Димитров и Живков, тоя е третия министър председател със средно образование. Нескопосаник!