Радев, Слави... Търси се нещо ново. Идва ли предсрочен вот?

Гласуваме емоционално, търсим новото статукво
Обновена: 17 юли 2017 09:11 | 17 юли 2017 09:00, Мария Захариева
56

10072 гледания   |  Още видео

Има търсене на нов политически проект срещу статуквото, което омръзва на хората. Явлението Радев трябва да се анализира много добре, не само в България, но и в цяла Европа. Това заяви бившият депутат от ДПС Осман Октай пред Bulgaria ON AIR.

Той обвърза успеха на Румен Радев на президентските избори с резултатите от референдума, иницииран от Слави Трифонов и по думите му това създава предпоставки за нов политически проект.

"Явленията Костов, Царя, Борисов... При нас се гласува винаги емоционално, търсейки ново статукво", добави бившият зам.-председател на ДПС и отбеляза, че от изказа на президента ще зависи името на бъдещия министър-председател.

"Ако има явление, то не е личността Радев, колкото електоралната динамика в България, която е в особена фаза на деградация", каза от своя страна журналистът Георги Коритаров.

Запитан за нов проект около президента Радев той посочи: "Един бивш президент направи политически проект. Видяхме съдбата на АБВ. Има нужда от нов проект, но той не трябва да бъде граден около личности".

Георги Коритаров коментира още, че БСП е затворена в една черупка на изчерпаност. Каквито и вотове на недоверие да внасят, преди да се заредят с качествено ново съдържание, не могат да имат успех, категоричен бе той.

Осман Октай е убеден, че лидерът на "Воля" Веселин Марешки не е способен да предизвика предсрочни парламентарни избори.

"Изнервен е от събитията около него. Виждали сме политически еднодневки, които са попадали в такава ситуация", каза анализаторът и добави, че очаква веднага след европредседателството ни да има предсрочни избори, но причината за тях няма да бъде Марешки.

"НДК е корупционна афера. Постоянно се дискредитираме. Апелът ми е да не направим така, че да скандализираме това председателство с нашите вътрешни скандали", каза Октай.

"Не бива да се втурачваме в европредседателството и да го приравняваме на получаването на статут на пълноправен член на ЕС. Можем да излъчим приоритети, но едва ли можем да наложим решения", коментира Георги Коритаров.


56
Още от
Напиши коментар Коментари
49
6
 
3
 
! Отговори
Курнелия лъже преди 9 месеца
Другарко Нинова няма да ви простим , че ни излъгахте за срещата си с ген. Решетников за съгласуване избора на Р.Радев за президент.
48
10
 
6
 
! Отговори
Огнян Минчев-цитат преди 9 месеца
Ако президентът Радев не се заеме сериозно с процеса на своето политическо самообразование в позицията на държавен глава, ако продължава да бърка познанията за политиката с ирационалните митологии, характеризиращи колективната некомпетентност на издигналата го на този пост партия БСП, ще му бъде трудно да се ориентира в своите задължения, за които той и без друго е твърде неподготвен.
47
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
TOYA RADEV NE GO PRIZNAVAM ZA NISHTO.

EDIN FATMAK I NISHTO POVECE.
46
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Не бива да се втурачваме ...
---
Така е. Трябва да се втОрачваме.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Идва,идваааааа...
44
0
 
18
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 9 месеца
Политиците усещат ,че зад няма народна енергия,всичко е кухо и изтъкано само от някаква материална изгода.Затова и умуват как да продължи грабежът без сътресения.Икономическите им протежета по места се превърнаха в обикновени робовладелци зад които вече няма нищо,затова се налагат и промени.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Финала за Суперкупата между Реал и Ман Юнайтед ще се играе в Скопие ! - а ние се смеем на македонците че били такива и онакива.
Чува се напоследък че и Албания е по-добре от нас ! - накъде сме тръгнали ние и къде ще стигнем вече не е ясно.
42
24
 
7
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 9 месеца
Румен Радев (президента) е подготвен пилот на БОМБАРДИРОВАЧ, който да убива на чужда територия, млади хора, войници по заповед на ИЗПРЪЩЯЛИ ПОЛИТИЦИ!
41
1
 
8
 
! Отговори
бла бла преди 9 месеца
те вече ни инсталираха магарешки - той нали е срещу сттуквото, ще бута кабинета)))))))):
40
11
 
24
 
! Отговори
Морски_ преди 9 месеца
Не наричайте Президента Радев еднодневка. Погледнете се в огледалото и се засрамете, че се намирате в нечие студио, за да коментирате политическия живот в България. Вие и двамата сте лица на статуквото и нямате право да плюете !
39
31
 
11
 
! Отговори
изнервен преди 9 месеца
И Радефф и Трифчо са еднодневки, случайници, които след няколко години ще бъдат забравени без да са направили нищо съществено.
38
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Велко Верин
ИМА ЛИБЪЛГАРИЯ? - Н Я М А !!!!
.

няма защото държавата вече е "частна", не е на народа.

а като не е на народа, какво искат частниците от народа - капиталистически взаимоотношения, стъпили на социалистическо отношение и задължение ?!
е нема и нема да има такъв филм! имаше при социализма, който обаче не ви даваше да крадете официално!
искахте частна държава - получихте я! ами грижете си се сами за нея!
37
1
 
18
 
! Отговори
240 на брой преди 9 месеца
Избори ли? - бесилка директно!
36
2
 
13
 
! Отговори
Велко Верин преди 9 месеца
До Ала-Бала

-няма робство!
-няма фашизъм
-няма комунизъм
-няма демокрация
ИМА ЛИБЪЛГАРИЯ? - Н Я М А !!!!
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Ала-Бала

Ще я свършат като Барека в глуха линия - евродепутати!
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама как не разбрахте че всички са едни и същи ! - и Бойко и Слави и Радев и Нинова и Костов и ДПС и синдикати и съд и прокуратура и бизнес и всички останали са производни на
БСП. Колко пъти се смениха колко пъти се въртяха и какво ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!
33
9
 
19
 
! Отговори
Ала-Бала преди 9 месеца
Агентурата от ДС, вече не харесва и Цветанов - папконосецът от 7-отдел!
*** и бандите се чудявт как да премахната един светен човек - ген. Радев!
32
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До до 24

А какво очакваш да направи? Да вдигне пенсиите, заплатите или да направи границите на България на три морета? Какво от нещата който искаш президента може да направи?
31
13
 
3
 
! Отговори
Татяна Дончев преди 9 месеца
Да избираме най- после Ръдан и Ристю! И кат направят една коалиция с мен- ще се оправим!
30
14
 
9
 
! Отговори
ист преди 9 месеца
до факт
Не сте прави че от Радев нищо не зависи. Той представя България пред другите страни , ръкува се и се снима с други президенти заедно с първата дама. Това е голяма отговорност.