Реплики в НС: Борисов – лидер, Борисов – провал

Суджукът бил само за премиера, образно казано
35
Реплики в НС: Борисов – лидер, Борисов – провал
Снимка: Олег Попов / Dnes.bg

Борисов води страната към провал, Борисов – безспорният лидер на Балканите. Такива реплики си размениха в последния работен ден пред илятната ваканция през август депутатите от БСП и ГЕРБ.

Опозицията видя катастрофална картина в страната, докато мнозинството е убедено в правилните политики на кабинета.

Според червения депутат Жельо Бойчев е останало неразбрано искането на социалистите – важните въпроси по външнополитически теми да се обсъждат в НС.

"След дълги пазарлъци парламентът излъчи кабинета "Борисов 3", за пореден път хората останаха излъгани, дойдохте на власт и именно заради нея ги продадохте, заложихте на език на омразата, на скандални назначения,  а най – лошото е да използваш хората и да не изпълниш предизборните си обещания", нападна той  управляващите.

Бойчев обвини властимащите, че са излъгали, че минималната пенсия ще стане 300 лева, че ще има повече пари за наетите в сектор "Сигурност", че са обявили образованието за приоритет, но нищо не се случва по него.

Той цитира данни от социологическо проучване, според което близо 40 на сто от българите живеят с усещане за влошаване на материалния си стандарт.

"Така че образно казано суджукът е само за премиера", насочи социалистът към скандала с депутата на Борисов.

Обвиненията му провокираха шефа на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отсече, че като емблема за последните парламентарни избори ще остане купуването на гласове от левицата, какво обвинение вече е повдигнато от прокуратурата на Манол Генов.

"Вече искате да сложите етикет на "Борисов 3" "суджука", означава ли това, че вие сте тук благодарение на купените гласове сред ромските махали", скочи Цветанов.

Според него поетите си ангажименти правителството на Борисов изпълнява не на базата на увеличаване на дефицита, както е правил експремиерът, подкрепен от БСП, Пламен Орешарски.

"Премиерът Борисов е безспорният лидер на Балканите, който може да разговаря с всички европейски лидери и това ще продължи да се случва и занапред", зарече се Цветанов.

Според него критиките на социалистите са заради загубата на изборите.

"Починете си, заредете се с повече позитивна енергия, защото позитивната енергия дава повече конструктивност, намалява напрежението в обществото и нека ние, политиците да бъдем по- умерени и прагматични и да работим водени от обществения интерес, нека да загърбим тази конфронтация, която вие провокирате ежедневно", призова накрая шефът на депутатите на ГЕРБ.

Според лидера на ДПС Мустафа Карадайъ нещата в държавата не вървят на добре: "Ако денят се познава от сутринта, перспективата не е добра, нужна е трезва преценка на ситуацията и предприемане на спешни мерки, а при ясен хоризонт на председателство на ЕС, България няма право на грешка".

"Омраза, агресия, разделение, липса на перспектива - това е налице и не е драматичен сценарий за филм, а нашето настояще, а малкото законодателни инициативи също чертаят безпътица, няма дебат за създаването на нови трайни работни чеса, икономически растеж, стратегия за образованието, здравеопазването", продължи с упреците Карадайъ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙ изяде суджука?
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Буда Суджука отива на море
2
2
 
44
 
! Отговори
Край преди 6 години
Борисов може да е лидер само на овце. И вид и поведение го докарва на овчар.
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само така, геноцид до дупка за това просто племе.