Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Премиерът обсъди с гостите от САЩ енергетиката и военните учения
203
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!

Все повече млади квалифицирани българи се връщат у нас, за да работят. Това е посочил премиерът Бойко Борисов като добър знак в разговора си с делегация от Конгреса на САЩ.

Същевременно по данни на Евростат безработицата в страната е под 6 на сто, е изтъкнал Борисов при разговора си в Министерския съвет с Джо Уилсън, Мадлен Бордало, Пол Кук, Джон Гараменди и Джаки Валорски. Конгресмените са в София във връзка с обиколката си в Източна Европа.

Сред обсъдените теми са били още доброто партньорство в отбраната в рамките на НАТО, както и ползите от провеждането на съвместни учения в тази сфера.

Конгресмените подчертаха значението на стабилността и сигурността в региона, както и на сътрудничеството по тези теми, съобщиха от правителствената информационна служба.

Енергийната сигурност също е била сред дискутираните теми по време на разговора. Акцент е бил поставен върху развитието на проекта за изграждане на европейски газоразпределителен център "Балкан", както и проучването за енергийни ресурси в Черно море.

Обсъдени са били и основни макроикономически показатели на България. Премиерът Борисов е отбелязал, че икономическият растеж се ускорява до 3,9% през първото тримесечие на 2017 г. в сравнение със същия период на предходната година.

Борисов е обърнал внимание и на работата с европейските програми, с помощта на които се реализират редица проекти от голяма обществена полза.

Засегната е била и културната тема във връзка с провеждането на инициативата "Европейска столица на културата 2019" в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В коя по-точно сфера? Може би в университетите с 600 лв заплата за асистент, или в БАН 450 лв на докторант? От съюза на работодателите да не са отворили места по-платени места? Синтеза на каптагон например? А китайския кофеин достатъчно ли е чист и метилфенилкетон базата е държавно субсидирана? Още ли изнасят по няколко килограма платинови метали на месец чрез дипломатическа поща от т.нар. концесионери? Как върви производството на боеприпаси за американските компании продаващи в Близкия Изток?
10
0
 
51
 
! Отговори
Дипломиран Лекар преди 6 години
Търся места за работа в България като офчар или като колбасар в цеха за суджуци.
9
0
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
високо във властта атмосферата е разредена и властимащите са с халюцинации
8
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега ще закрият последните 2 блока на АЕЦ Козлодуй и ще договорят да ни внасят въглща и газ от тях - на петорни цени
7
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас!=========Едва ли има нормален инженер, лекар, компютърен и ИТ специалист, който да се върне в България за да слугува на такива като Кирил Домусчиев на 6 дневна работна седмица по 16 часа на ден за 400 лева месечна заплата, която въпреки, че е малка не е сигурно, че ще бъде получавана редовно.
6
0
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя не е добре, но избралите го за трети път са още по-зле!
5
0
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, на тумби пристигат, мното дори стърчат от прозорците на самолетите !!!
4
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези крвари, не са дошли заради суджука Му! Предните дето идваха затриха Южен поток. Понеже вече няма какво да се закрива, явно търсят войници за Източния фронт. За хубаво не са дошли.
3
0
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"" Борисов се хвали пред конгресмени: Младите се връщат да работят у нас! ""................Ко ? не !
2
0
 
53
 
! Отговори
МАЙНА преди 6 години
Тия суджуци да не са , като веселата лютеница?
1
1
 
23
 
! Отговори
ББ- да кажа защо преди 6 години
...... заради кризата в Гърция и др. Западни държави