Европредседателството ни със слоган: "Съединението прави силата"

Проучвания показали, че девизът е най-харесван от гражданите
Обновена: 2 авг 2017 14:30 | 2 авг 2017 14:30, Веселина Йорданова
67
Европредседателството ни със слоган: "Съединението прави силата"
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

"Съединението прави силата" – надписът върху българския герб и върху сградата на парламента ни, ще бъде слоган на Българското председателство на ЕС, което започва от 1 януари догодина.

"Това е един от основните ни акценти, да бъдем единни в Европа, със специален фокус върху Западните Балкани", каза ресорният министър Лиляна Павлова пред журналисти в МС.

По думите й социологически проучвания са показали, че девизът е най-разпознаваем и харесван от гражданите. Около 80% от българите одобряват посланията на Българското председателство, известни като трите К" - консенсус, конкурентоспособност, кохезия.

Цветовете на председателството ще бъдат синьо и жълто.

United we stand strong - e преводът на английски език на нашия слоган.

"По-силни заедно", "Заедно можем повече", "Сигурност и просперитет", "Европа на новото поколение" са били сред предложенията, дадени от фокус групите при социологически проучвания.

Ремонтът на НДК ще бъде завършен преди провеждането на председателството и няма да го компрометира, подчерта Павлова.

Тя съобщи, че днес Министерският съвет е приел Календара на събитията.

"Лъжа и манипулация е, че в България няма събития и всичко е прехвърлено в Брюксел заради проблемите в НДК", каза Павлова. Тя уточни, че в страните-членки, които са ротационни председатели, се провеждат неформалните заседания, като планираме 12 неформални съвета на министрите.

От 1 декември ще работи сайт на председателството с превод на четирите езика, който се прави по стандартен формат.

Най-вероятно официалното откриване на Българското председателство ще бъде на 4 януари в Народния театър. Очаква се над 22 хил. души да посетят страната ни в шестте месеца на председателството. Освен спонсори, министерството на Павлова ще открие процедура и за доброволци, които да помагат в дейностите.

Специална емисия на два вида монети ще бъде подарък за гостите, както изисква традицията на председателствата.

Сребърна монета с позлата ще получат най-високопоставените гости. За спомен от България дамите ще си тръгнат с шалове, а господата – с вратовръзки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се притеснявайте, в следващите 20 години мн от типичните триизмерни егрегори предстои да бъдат изтрити от информационното поле на земята.
34
3
 
8
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Гледам ( донякъде безпомощно ) как ни "съединяват" със световната смет....и се чудя , кога дядовата ръкавичка ще се спраска по шевовете!Прекрасната идея за Европейски съюз се *** в бюрократична, автократична *** - в която европейците са декласирани в работни му лета...теглят "Аврам каиша" за да изхранват паразитиращи от цяла Африка, и Арабия!От фен на Евросъюза се превърнах в мразещ го!!!
33
1
 
8
 
! Отговори
Дерибей преди 6 години
Тези имат страшно въображение
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планетата има мн специална изненада за хората, които няма да могат да си отворят сърдечният център.
31
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ти ще си от прочистените триизмерници.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искам да ви кажа, че в следващите 20 години, всичко което е зидано от масоните, заедно с тях, предстои да се срине брутално :D
29
1
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Поинтересувай се за химна на европа всъщност химн на кой и какво е бил предвиден да е, профанче :D
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слогана да е върху суджук!
27
2
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Герберите са толкова про.сти,че немогат да измислят свой слоган,а използват надписа на НС.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сигорно не сме на класата им те са тип инвитро класни кадри наи добрите боже то акое виждало част от истинското нема да се чудим що става това а ще звъни първи а не на сталин да.се отчита
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как каже нали сме баровци *** кога вися при баща ми да тръгне по бизнес пътя на уроци сега не му трябва що ли щото не сме организация а парад манифестация
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На масоните този слоган им е пределно известен докато най-умело го прилагат докато управляват няколко милиарда разединени роби.
23
0
 
0
 
! Отговори
Йода преди 6 години
Нека силата бъде с вас! (или поне някъде около вас)
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИсторикНямат разрешение вероятно.
21
1
 
8
 
! Отговори
РХ преди 6 години
трите К" - консенсус, конкурентоспособност, кохезия...."ККК" имаше (и има все още) и една друга "организация" с едни други "прочистващи" цели ....- "консенсус" - по нашему - "гарван гарвану око не вади"- "конкурентноспособност" - демек - "мачкай офцете, чрез ниски заплати", за да сме "конкурентни"- "кохезия" - демек "заедност", както казва хидрото, че ако не сме заедно, офцете ше ни изядат с парцалите, ако и да нямат кътницитака чета аз слогана на т.н. председателство.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия е по-силна извън ЕС.
19
1
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 6 години
"United we stand strong - e преводът на английски език на нашия слоган." Преводът вероятно е дело на самото Дебело Лили. И защо трябва да е на английски, при условие че скоро английският няма да е официален език в ЕС, а и девизът е белгийски - L'union fait la force. Пак добре че не го е превела The union makes the force.
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички гласували за партия, която да ни вкара в ЕС.Е много ясно, защо иначе се правиха преврати))Е като сте доволни, що тука никой не остана?
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Англия излезе от ЕС
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз се чудех що оня викаше горещо било миналата седмица нам какво си то каква била играта светнали го в бюрото по труда имало програми и тои понеже бил гъзар место да ми каже ме занимава с глупостите че има игра вижте измамниците как са се кръстили как беше организации ми ние частниците да броим мухите ли бре а ионко щото има организации тия програми са за всички а не само едни и същи да крадат а на тия приятели които ми казаха огромно благодаря а на измамниците бъдете лакоми и дано се наядете