Йотова даде 2618 BG паспорти, отказа 427 за 6 месеца

101 пък са лишени от българското си гражданство
13
Йотова даде 2618 BG паспорти, отказа 427 за 6 месеца
Снимка: Булфото, архив

2618 лица са получили българско гражданство за първите 6 месеца от мандата на вицепрезидента Илияна Йотова. Това става ясно от отчета на комисията към нея за първата половина на 2017 г. Българско гражданство по закон се дава на основание български произход, родител с наше гражданство, за особени заслуги, при интерес от страна на България от натурализацията на въпросния човек и др.

За същия период на 39 лица е възстановено българското гражданство. Законът за личните данни обаче забранява на комисията към вицепрезидента да разкрива самоличността на лицата, обект на нейната работа.

101 души са лишени от BG паспорти заради постоянно живеене в чужбина или придобиване на чуждо гражданство. През посочения период вицепрезидентката е издала укази за отмяна на натурализацията на 24 лица, защото са укрили данни за извършено престъпление, влезли в сила осъдителни присъди, за ползване на фалшиви документи и др.

На 427 лица е отказано да станат българи. За повечето предложението е на министъра на правосъдието, подкрепено от комисията и от вицепрезидентката. Сред мотивите са липса на категорични данни или документи, доказващи българския произход, наложена забрана за влизане или пребиваване на територията на Шенген, кандидатът не владее български език и др., уточнява "24 часа"

Комисията за предоставяне на убежище към вицепрезидентката е разгледала молбите на 17 лица - без гражданство и от Украйна, Афганистан, Иран и др., става ясно от отчета. По 4 от тях Йотова е дала отказ. Става въпрос за граждани на Афганистан и лице без гражданство. По две молби на граждани на Украйна и САЩ не е образувано производство, тъй като институтът “убежище” не е бил приложим. По останалите още се работи.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
4 преди 3 години
KAK TAKA 4E KOMUNITE VSE SA NA IASLA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова ПРОдаде 2618 BG паспорти за първите 6 месеца от мандата.Колко ли ще се нагуши до края му???
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I TYA I RADEV SA LOSH MATRIAL
9
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Бая е спечелила другарката Йотова -по 500€ на паспорт...
8
1
 
5
 
! Отговори
курдоколенков преди 3 години
До Писна ми!

Кой ги е.е такива и им дава такива сладки служби?
7
3
 
3
 
! Отговори
краварка преди 3 години
До на тъмно

проста селянка!
6
0
 
9
 
! Отговори
на тъмно преди 3 години
Трябва да има публикация поименно в държавен вестник поради защо се дава българско гражданство на небългари.Тези цифри нищо не осведомяват.Абсолютно затъмнение.Никаква прозрачност.Българското общество не знае какви люде се облагодетелстват от това.Така сульо и пульо който си плати и получава наше гражданство.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2618 имигранти са взели паспорти, на 39 са фи преиздали служебно, 101 са си извадили немски паспорти и са върнали наште. Само на 427 парчета ,чиято самоличност не може да се издава (нямат документи - каква самоличност!), е отказано да дадат документите официално.
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В нашто село на дунава се напълни с руско говорящи и се правят на много велики. В същност са страшно мързеливи. Дори обичат да са на служба по висока.
3
9
 
12
 
! Отговори
Писна ми! преди 3 години
Йотова дава гражданство на Руските мана-фи за да диверстват в страната ни и да изкупуват земите ни. Дава гражданство и на терористи произведени в бивши руски републики за да колят и изнасилват българското население. Дава гражданство и на Украинските, хамериканските и турските тайни служби за да водят разрушителна политика спрямо народа и страната. Докога бе, докога ще го съсипвате тоя народ и так прекрасна страна?!!!
2
1
 
7
 
! Отговори
от труд и раб. запла преди 3 години
Страшно обича да прави кариера и да е на държавна служба.
Отвън протекцията на държавата не е ясно каква и е професията.?
1
5
 
7
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 3 години
Ще изчезне България ---ама друг път! Я колко нови "българи" сме имали , докато други"хващат пътя" към Дивия Запад......??!!