Край на системата на 112, новата - най-рано след 2 месеца

Дежурни ще пишат на хартия, няма да има гласови записи
Обновена: 13 авг 2017 12:01 | 13 авг 2017 11:53, Камелия Цветанова
70
Край на системата на 112, новата - най-рано след 2 месеца
Снимка: Булфото, архив

От днес спира поддръжката на комуникационната система на спешния телефон 112.

Причината за това е изтичане на договора между здравното министерство и консорциума от фирми, който я поддържа. В четвъртък заместник-министърът на здравеопазването Мирослав Ненков увери, че ситуацията няма да попречи на обслужването на спешните случаи.

Той обаче допълни какво ще се загуби след спирането на поддръжката на комуникационната система на 112.

"Джипиес проследяването на линейките, с изключение на София и София област. В някои от центровете може би няма да имаме гласов запис. 112 обаче си имат своя гласов запис. Всъщност най-лошото, което касае изцяло работата на колегите в центровете за спешна медицинска помощ, е да пишат на хартия адреси, което се е случвало преди да се въведе тази система, но това ще бъде временно", обясни той.

В четвъртък Мирослав Ненков посочи още, че вече е обявена обществена поръчка за избор на нова фирма изпълнител.

Очаква се процедурата да продължи около 2 месеца.
 


70
Още по темата: система112линейки
Още от
Напиши коментар Коментари
27
1
 
25
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
Нищо ново под слънцето. Има една много стара книга"Свидас лексикон".
Писана е за да се обучават по нея държавници, и да избягват грешките на предците си.
Потърсете, как са от говорили пленените авари на българския Хан Крум, като ги е попитал, защо се е разпаднала държавата им.Аналогията, която се натрапва, е пълна.Въпрос на време е да последваме съдбата на аварите, ако се продължава така, а вие си гласувайте за Баце, и се радвайте, че толкова велик човек е начало на стадото..
26
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А защо не обявиха конкурса два месеца по- рано, за да няма прекъсване??
25
0
 
15
 
! Отговори
Някои си преди 4 месеца
Може ли да поискам някои да се пробва в тая държава да разбере, че нещата с договори, концесии и темподобни даржавни поръчки нещо не вървят. Според мен трябва да има вече няколко политика с тежки телесни повреди за назидание на другите такива.
Така и така дават само условни присъди за това деяние т.е. Никои нищо не губи.😁😁😁
24
4
 
26
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
От временавреме, като тук публикуват снимка на Радев, се изтрепват гербавите даобясняват какъв фатмак е, и питат имали пилот в самолета.
Що не погледнете един етаж по-надолу? Или пожарникарската система науправление надържавата ви харесва? Всичко седейства , като на пожар. Без всякаква мисъл,
само и само да се ограничават щетите.Въобще, имали държава, и когаще язакриваме и нея, преобразувайки я цялата в Герб ЕООД?А иначе-много ни бива да обясняваме, приказваме, как други ни пречат или савиновни.
23
3
 
39
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
Аз друго се чудя, и недоумявам! При толкова ВАЖНА за държавата и националната сигурност система, наистина важна, дасе довери поддръжката и изграждането и начастни фирми? При положение, че имапоне 10 държавни институти и даже и все още работеши държавни фирми, включително и военни, които могат да правят това?? В следващия момент, се сетих, кои са на власт , и картинката ми се проясни.На където и дапогледнеш-едно и също-Концесиии и Комисионни.До тук с управленския капацитет, и стратегията заразвит
22
3
 
13
 
! Отговори
до 1 преди 4 месеца
това щяхда кажа и аз,ще се пръсна от смях,как някой наричат българия европейска държава,в 21 век,аххахах,тя си е в 5 век,населена с неандерталци
21
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Старата система преди 112 си беше най добра . За пожар 150, за КАТ 160, за полиция еди кой си, Бърза помощ също. Усвоиха се за определени партии и хора едни огромни пари с нови центрове за 112.Как рботеше 112 , трудно с изтичане на информация особено касаещо полцията. А колко грешки имаше отиват екипи на адрес ,но той не е във Варна , а и в Видин .Направете нещо което да върши работа , а не само да се крадат средства.
20
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
който е отговорен за това положение, да си понесе последствията, докато незапочнат да го вкарват по затворите за престъпно бездействие, няма да се променят нещата!
19
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
не са знаели кога им изтичат договорите ли, та се стигна до това положение?... кой е отговорен, да си поеме отговорността!
18
1
 
28
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
До НЕКАДЪРНИ ХАЙЛАЗИ
Ами, така е , приятелю.Нали трябва да подпишем спешно договор с Македония, че дани потупат по рамото от Сащ, нали трябвада оправяме батака на целия ЕС. НаБаце от служебни ангажименти не муостава време едно мачледаизиграе, един сафрид да полови, с някой областен управител.А и в товатопло време, живи даги ожалиш-печат се на слънцето, служебно в Евсиноград, по задължение, и не им остана време за112..
17
2
 
35
 
! Отговори
Гошко хубавеца преди 4 месеца
Преди време виках полиция на 112 защото съседите се биеха и щяха да се колят и бесят...Кравата отказа да прати полиция защото онези можело да не искат полиция да им се меси в боя и къв съм аз че да се обаждам от тяхно име. Така че за какво ви е този телефон...и за какво ревете...за какво ви е тая държава междувпрочем ....
16
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
За какво ни беше това 112 само не знам. Предишните телефони 160 и 166 и още един май имаше, бяха много по-ефективни. И какви ги събират да работят в 112 не ми е ясно, обадих се преди време за един болен съсед, казах си името и че се обаждам от Красна поляна, като се готвех да дам точния адрес, а жената отсреща ме прекъсна с въпроса: "В кой град е това?". Съвсем сериозно!
15
5
 
1
 
! Отговори
До 8 преди 4 месеца
То па ти си ноо убаф!
14
2
 
28
 
! Отговори
SS преди 4 месеца
... разбрахте ли в каква "държава" живеем, а??
За тази прехвалена система дадодоха един камион с пари, а сега я сп.ти!ират. Пълни и.ди.о.ти!!
13
1
 
28
 
! Отговори
Пффффф преди 4 месеца
Жалки клоуни. Палячовци ! С два кабела не можете да се справите, а държава ще строите. Всичко ви е един грандиозен провал !
12
1
 
27
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 месеца
БСП, Станишев, Кдрнелия пак май са виновни? Да не забравяме дежурния витовник-Путин,
Ако малко проявим въображение-може и Радев да е замесен.
Вие какво? данепомислихте, че някоя от герберските калинки е виновна, че не си е свършилаработата, или по навик е изнудвала ? Няма такова нещо! В герб са най-голямите и най-компетентни по всички въпроси, ръководени от най-голямия и най-компетентния!
11
1
 
34
 
! Отговори
Диана преди 4 месеца
Не са се сетили, че изтича договора?!Абсурд.Просто не могат да договорят комисионната...
10
3
 
39
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Виновника за съсипването на 112 е Бъчварова бивш МВР министър и сегашен съветник и доверено лице на Б Борисов.
9
1
 
33
 
! Отговори
оставки преди 4 месеца
Пълен провал,системата 112 е към МВР кой провали тази важна за всеки търсещ помощ система?къде са парите?
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ха..ха...смешна и жалка държава...22