Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!

Той критикува ЕС, че не спира мигрантския натиск
18 авг 2017 15:45, Боряна Павлова
52
Каракачанов зове през Die Welt: Да разположим войски по границите!
Снимка: архив Булфото

Красимир Каракачанов иска да утрои броя на войниците, които охраняват българо-турската граница заради бежанската вълна, заяви самият той пред Die Welt.

Към момента на границата ни с Турция патрулират 140 войници. Според плановете на военния министър те трябва да бъдат увеличени на 600 човека.

"Не можем да позволим на нелегални имигранти да пристигат в Европа", категоричен е Каракачанов.

"Трябва да разположим сили на НАТО или ЕС в Италия и Гърция и да защитаваме външните границите на Европейския съюз със сила и оръжие, ако е нужно", посочва той.

"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той.

"Практиката показва, че военните са много по-ефективни от полицаите. Освен това е доста трудно да бъдат осигурени достатъчно гранични полицай", подчертава Каракачанов.

Също така става ясно, че България планира да засили видеонаблюдението по границата с Турция, където е най-големият мигрантски натиск.

Междувременно правителството на Австрия обяви официално, че изпраща 70 войници, но без бронирани транспортни средства, да пазят прохода Бренер при границата с Италия, съобщава euobserver.com.

Виена посочва, че между 700 и 1 000 нелегални имигранти влизат в страната от Италия всеки месец.

"Важно е не само да предотвратим нелегалната миграция, но и да спасим човешки животи", коментира Хелмут Томак, който оглавява австрийската полиция, тъй като има и смъртни случаи на мигранти, качили се на товарни влакове към Австрия.

Австрия, Дания, Германия, Норвегия и Швеция имат благословията на Европейската комисия (ЕК) да осъществяват граничен контрол, въпреки че са част от Шенген, припомня изданието.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами нали вече напливът на бежанците от Т-я за Б-я вече намале. Чат пат некой полицай за прекара нещо . Защо сега войската по границата? Не е ли твърде късно и когато нема наплив? Пазете силите на войската.
45
1
 
3
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 1 година
Късно е.
44
1
 
3
 
! Отговори
прав е преди 1 година
Прав е! Трябва да спрем да бъдем роби на ционистите, иначе този път и след 5 века няма да се освободим...
43
4
 
0
 
! Отговори
Паракачанов преди 1 година
Нека дойдат, може още парички да падат.Иначе има време, нека още малко трафикантите да печелят. Така или иначе желаещи да останат в Б-я няма - нека министърат да не се притеснява.
42
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААНе знам за ,,роботи ,,но ВИШКИ на определен периметър ,джипове с куче и стрелба на поражение и то само за 120 -140 милиона долара . ДА!
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
фантазьор! меркел ги покани, а нато не гори от желание да ги гони.
кой ще ти прати войски тук, ти нормален ли си ?
40
0
 
3
 
! Отговори
Zele преди 1 година
Tova e problem na Shengen, a rebege ne e v Shengen. Shengen da si se pazi sam s sobstveni shengenski voiski.
39
1
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХА-ХААААААА преди 1 година
СЛЕД ДЪЖД - КАЧУЛКА :))))
ЕРДОГАН СПРЯ ПОТОКА ОТ БЕЖАНЦИ, ДАЖЕ ГИ ЗАСИЛИ ОБРАТНО КЪМ СИРИЯ - НА ТЕРИТОРИЯТА ОСВОБОДЕНА ОТ ТУРСКАТА АРМИЯ, ПО ТУРСКИТЕ МЕДИИ ИЗЛИЗАТ НОВИНИ, ЧЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ СИРИЙЦИ СЕ ВРЪЩАТ В СИРИЯ :)))
НА ГРАНИЦАТА СЪС СИРИЯ ЕРДОГАН ПОСТРОИ - 911 КИЛОМЕТРА БЕТОННА СТЕНА- С АВТОНОМНИ ВЪОРАЖЕНИ РОБОТИ НА ВСЕКИ 300 МЕТРА - СТРЕЛЯТ НА МЕСО :)))
СЪС ЧУЖДА ПИТА , ПОМЕН ЛИ ЩЕ ПРАВИМ ???
ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХА-ХАААААААААААААААААААААААААААААААААА
38
3
 
7
 
! Отговори
Далавери Каналджиев преди 1 година
"Ние не сме решили проблемът с нелегалната миграция. Големи и добре организирани мрежи за трафик на хора все още се опитват да вкарват хора в страната ни", коментира той.
....
Шкемби, за мен ли намекваш?
37
4
 
9
 
! Отговори
пари няма!-действай! преди 1 година
До ДО КАРАКАЧАНОВ

Кой ще им плаща заплатите? Няма вече безплатна наборна служба!
36
5
 
14
 
! Отговори
ДО КАРАКАЧАНОВ преди 1 година
Баце , що не изпратиш Сина си Там ?А си го пратил в Англия на Държавна Издръжка да Учи в Най-реномирания .
35
5
 
6
 
! Отговори
гого преди 1 година
те сега бягат от войската, пък ако ги натириш в мизерията на границата си представям кой ще остане. Възстановете си списобностите на Гранични войски сега полиция и не барайте редовната войска. Да тя трябва ББ да защитава границите ,но не в такива случаи, а в състояние на агресия от др държава.Независимост, суверенитет и териториална цялост, кое от трите нарушавст мигрантити :)
34
1
 
12
 
! Отговори
запасняк преди 1 година
МО Каракачанов е член на правителството и сам може да взема решение как най целесеобразно да се използват военните подразделения и от различните гарнизони .Сградите ги няма както и граничните застави но районите им все още не са преватизирани и могат да се използват .
Навярно че дойде момента за отчитане за грешка закриване на някой военни формирования в близост до границата .
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поискайте техника от немците!Те знаят как да ви оборудват.
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали поляци,унгарци,австрийци са ви предложили помощ?Защо не взехте унгарци,те вече имат опит?
Докато не построите здрава стена,като тази на Ердоган,пак ще преминават.Съществува и техника,която може да ги спре без стрелба,ама вие толкова сте "напреднали" в науката,че е жалко да ви гледа човек.
31
1
 
24
 
! Отговори
Тато из Правец преди 1 година
При мене на 10 километра имаше застави с по 100 човека...
30
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва възстановяване на заставите и няколко хиляди войника поне на първа линия.
29
6
 
18
 
! Отговори
Без коментар... преди 1 година
Щефка на патриотите- бос за канал за бежанци.Камиони на фирма строяща оградата с двойно дъно превозва бежанци ,добре че единия се запали та изкочиха *** от каросерията.После Радетеля за Тих Слънчак устрои кеч с 70 годишни бабета на границата за шоу мъст го-он....
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Робите сами идват от Африка при империалистите и робовладелците. Нашите дребни бизнестъргаши искат да ни докарат виетнамц като евтина работна ръка. Готвят ни същото.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вика патроита Ви "Разполагам", а да "Разположим"... Нали знаете директно да се разполагате предизборно на границата...сега от кой искаш разрешение или па да ви помогне, че и границата си не можете да ремонтирате вий със собствени възможности...
Виж кво правят съседите ви..."Влизам в Сирия"...а великите бг патриоти в собствената си държава не може без разрешение или помощ да охрани границата си...Е за това подкрепям Турция за независимата си от някой политика!