България - център за обучение по художествена гимнастика? Защо не!

Радев поиска инвестиции в залите на спортистите
9
България - център за обучение по художествена гимнастика? Защо не!
Снимка: Прессекретариат на президента

Успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят. Време е държавните институции и бизнеса да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка, в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище. Една от тях безспорно е българската художествена гимнастика. Това заяви президентът Румен Радев, който разговаря днес на "Дондуков“ 2 с треньорите и момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика на България.

Държавният глава подчерта, че страната ни трябва да се стреми към преустановяване на практиката да се постига "от нищо нещо“ и да насърчи както масовия спорт, така и традиционно силните за България спортни дисциплини, допълниха от прессекретариата на Радев.
 
Според държавния глава в България може да бъде създадена международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

"България има нужда от "дом“ на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт“, подчерта президентът Радев.

На срещата беше отбелязано също така, че на практика няма държава с постигнати успехи в художествената гимнастика, в която да не работят и български треньори, и това налага да бъдат търсени възможности за запазване и развитие на националния потенциал в този спорт.
 
Президентът поздрави българските гимнастички за спечелените титли от Световното първенство в Песаро, Италия.

"Изключителните ви резултати показват, че с несломим спортен дух, трудолюбие и всеотдайност всяко предизвикателство е преодолимо. Вие обединявате българския народ и безспорните ви победи са повод за национално самочувствие и гордост. Те вдъхват оптимизъм, че българската художествена гимнастика освен утвърдени традиции има и блестящо бъдеще“, заяви държавния глава.
 
"Не само спечелените медали, но преди всичко емоциите и националното обединение, които предизвикаха победите на ансамбъла ни, са нашият стимул да вървим напред“, заяви председателят на Българската федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя добави, че отношението и подкрепата на институциите са стимул българската художествена гимнастика да продължава да вдъхновява с любовта си към спорта и да покорява нови върхове.

"Вълнението за предстоящото Световно първенство по художествена гимнастика през 2018 година, което ще се поведе в България е огромно. Много ансамбли на други държави ще  дойдат да се подготвят при нас“, заяви още Илиана Раева.


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 1 година
След като с газовия хъб на Бойко станахме енергиен център на Балканите (а Турски поток ще ни заобиколи) какво още ни остава? Сега и световен център по художествена гимнастика. И Бойко - прима балерина в него.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не виждам някое момиче или някоя жена на снимката да е по трико или несресана. Неуважение към институцията или тотална неадекватност може да покаже само супергероят Г. Д.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гимнастиците не пушат, не пиянстват, не са агресивни. За разлика от футболисти, боксьори . Докъде ще се натоварват, е личен избор. Гимнастическите спортове предполагат и доразвиват координация, гъвкавост, сръчност, издръжливост, прецизност. Включени са всички мускули и стави, за разлика от повечето спортове.
Най-много различни видове гимнастика и акробатика се практикува в Япония и Китай. В Япония има и художествена гимнастика за мъже.
5
0
 
6
 
! Отговори
Нина преди 1 година
Може ли президентът да каже каква ще е ползата за обществото от това мятащите бухалки девойки да получат още финансиране? Та и академия. Къде е финансирането за спорта на всички български деца? Или това не е важно.
4
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направете и академия по художествена гимнастика. Народа гине без работа, те...
3
7
 
8
 
! Отговори
Отговор преди 1 година
До Анонимен 2 Иска да си купим руски самолети и да минем към Евразия. Не може да сипе водица на кутрето на Плевнелиев.
2
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не разбрах какво иска повече - центъра по гимнастика или новите самолети? Този човек дали има нещо направено през живота си , или само на козируване я кара?
1
6
 
9
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Само в гимнастиката ли наливаме пари ? Това не е спорт, и никога не е бил, това е комунистически тип игра която ни беше натрапвана и лансирана още от малки. Куп съчуенички се тормозиха от сутрин до вечер с това и кво? Половината сега са 45годишни лелки със стави на 70 годишни. Влагайте в истинкси състезателни спортове като лека атлетика.....но мечтата на всяка днешна кифла е щерка и да се чекне по бански с бухалки в ръка...