Калин Митрев: Това е кампания срещу мен и Бокова!

Взимал е пари, но регламентирани, с платени данъци
7 сеп 2017 09:15, Елка Василева
37
Калин Митрев: Това е кампания срещу мен и Бокова!
Снимка: архив, Reuters

Калин Митрев не отрича, че е взимал пари, но те са били регламентирани, декларирани и с платени данъци. Това стана ясно от думите му пред Нова тв по повод разкритията около т.нар. "Азербайджанска перачница".

Според него скандалът е атака срещу него и съпругата му Ирина Бокова.

"Това е безсмислена спекулация. Достатъчно сензационна, за да предизвика интерес и вреди на мен и на семейството ми. За мен това е кампания", заяви Митрев.

От разкритията на Проекта за разследване на корупция и организирана престъпност, озаглавени "Азербайджанска перачница", става ясно,че властите в Азербайджан са плащали на европейски политици и журналисти за отклоняване на вниманието от критиките към президента Илхам Алиев.

Още по темата

Сред назованите имена е и Калин Митрев, представител на България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие, базирана в Лондон. Той получил получил най-малко 425 000 евро за частни консултантски услуги от местната азербайджанска компания "Авуар".

"Споменава се български представител. Няма такова нещо. Аз съм бил четири години извън банката и през това време съм вършил консултантска дейност. Нещо, което върша от 1992 година насам", заяви Митрев.

Той вече е разговарял с финансовия министър Владислав Горанов, който по-рано заяви намеренията си да поиска обяснение за "българската следа в схемата".

"Дори без да го е поискал, аз съм длъжен да защитя и моето добро име, и името на банката и дори за страната", заяви Калин Митрев.

В разследването на Азербайджанската схема се поставя под въпрос компетентността на Калин Митрев по мащабен хидротехнически проект, изпълняван от азербайджанска компания. Заради опита си Митрев бил търсен консултант за мащабни инвестиции, разказва той.

"Да се поставя под съмнение моята работа и професионалната ми пригодност да я върша е абсурдно", допълни Митрев.

Днес се очаква правителството да излезе с позиция по случая. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
17
 
! Отговори
куката преди 6 години
В *** държава всеки втори е ходроинженер, консултант, експЪрт /най-много са по сигурността/ и затова сме на тоя ХАЛ! Иначе речено: много авнтаджии малко работещи и повечето "бедни"!
5
3
 
11
 
! Отговори
за кюфтетата и рева преди 6 години
а кога яде кюфтетата...
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нема ли европари, демек наготово, Герб стават пълна Нула. А за постоянните лъжи на вождя се знае вече извън БГ и почва да им дотяга и тях, чужденците де...
3
2
 
11
 
! Отговори
Даа, преди 6 години
Колко дена го били-ни дума, ни вопъл, ни стон...
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тоя хидролог иато Доган
1
1
 
23
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Ами те като се дават корупционни пари, не пишат в договора че са "корупционни", пишат се "консултантски". Така че всичко си е на мястото. Интересното е, че ги е получил за хидротехнически проект. Втори хидротехник!