Корупцията можела да зароби парламентарната ни република

За Радев не било самоцел на назначава шефове
Обновена: 8 сеп 2017 18:57 | 8 сеп 2017 18:45, Камелия Цветанова
38
Корупцията можела да зароби парламентарната ни република
Снимка: Reuters, архив

"Явно има политици, които не осъзнават, че тъкмо корупцията може да блокира и загроби парламентарната република, която те уж отстояват. Виждате колко голямо е недоверието в институциите. Да назначавам председателя на антикорупционния орган изобщо не е самоцел. Много важно е този орган да работи ефективно, това е очакването на всички българи и трябва да се замислим сериозно върху него". Това заяви днес пред журналисти президентът Румен Радев помолен да коментира думите на Цветан Цветанов от ГЕРБ, че президентът не може да назначава председателя на антикорупционния орган, защото не сме президентска република.

Още по темата

 
"Само допреди няколко месеца във връзка с районирането при мажоритарните избори се настояваше от същите хора това да бъде направено от президента, като равно отдалечен от всички власти и натоварен с огромно обществено доверие. Сега нещо смени ли се?", попита Румен Радев, цитиран от прессекретариата на "Дондуков" 2.
 
В отговор на въпрос дали Калин Митрев трябва да напусне поста си в ЕБВР след направеното международно журналистическо разследване и отправените обвинения към него в лобизъм, президентът подчерта, че  това е неприятен случай.

"До момента разполагаме с медийни публикации. Мисля, че трябва да изчакаме компетентните становища на разследващите органи, както на българските, така и на европейските", отбеляза още  държавният глава.
 
"Нормално е в една парламентарна република да има искане на вот на недоверие, но те винаги трябва да бъдат аргументирани и съпроводени с алтернативни предложения", заяви още президентът, в отговор на въпрос за заявеното от "Воля" намерение да инициира вот на недоверие към правителството.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
21
 
! Отговори
ined преди 6 години
Вече сме бананова република ама без банани
11
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Радев, Радев, въртиш се в омагьосания на популизма !Как ще разрешиш казуса "Цанков камък vs Боков суджук" "
10
4
 
12
 
! Отговори
ГЕРБ преди 6 години
Според нас Лазар Влайков е идеален за поста на Митрев.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Според критериите на ГЕРБ, Митрев е човек с чисто съдъбено досие, значи задължително трябва да остане на поста си. Гербавите тролери да ме поправят ако греша.
8
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президентска република та поне по малко корупция !А дано ама надали !
7
20
 
11
 
! Отговори
Другаря Решетников преди 6 години
Ей, фаттмак за това ли те избрахме? Т.е. те "избра" народа?
6
0
 
13
 
! Отговори
Зелен чорапоГащник преди 6 години
А санкциите?
5
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама ние сме си РОБИ господин президент.Какъв ви е проблема?
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Последният пример съпругът на комунистка, ами свинаря, ***, стругаря и т.н. видни комунисти. Само с една лустрация може да се изкорени корупцията!
3
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 6 години
"Вотът на недоверие трябва да е обосновано и да има алтернатива "... Мисля че Президентска република е една добра алтернатива, при която ще спестим много пари от разходи на бездарните търсен в парламента, както и цялата им администрация. май е време да я гласуваме вече а?
2
7
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 6 години
Браво на президента Радев, който уверено, неотклонно и мъдро ръководи България по пътя и към европейско бъдеще и интеграция в северноатлантическите структури!Браво!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е то е ясно, че Герб искат да си сложат техен човек. Радев е прав.