Борисов покани полски фирми у нас: Икономиката ни е с ръст!

България и Полша са от една черга, рече той на съвместния форум
25
Борисов покани полски фирми у нас: Икономиката ни е с ръст!
Снимка: БТА

Полша и България са много важни политически и икономически партньори. Това каза министър-председателят на Полша Беата Шидло по време на откриването на българо-полския бизнес форум в "София Тех парк".

Полският премиер добави, че в ЕС двете държави се подкрепят по много въпроси. По думите й Полша и България са понесли много трудности, за да постигнат добри икономически резултати, но са успели. Беата Шидло заяви, че Полша много държи на икономическото сътрудничество с България, като българо-полският бизнес форум е потвърждение за това, предаде БТА.

Беата Шидло обяви, че вече има успешно реализирани бизнес проекти между двете държави, допълвайки, че полските фирми могат да се похвалят с добри резултати на българския пазар. Тя добави, че полските фирми имат голям опит в областта на инфраструктурните проекти и се надява, че България ще се възползва от този потенциал.

Българският премиер Бойко Борисов заяви, че България и Полша водят балансирана и отговорна политика. Той добави, че в момента в България активно се работи по административната реформа, за да се облекчи максимално бизнес средата.

Борисов се обърна към полските фирми, изтъквайки предимствата за инвестиции в България - 10 на сто плосък данък, 20 на сто ДДС, нулева инфлация и стабилен лев, обвързан с валутен борд. Той се похвали, че българската икономика в момента бележи ръст от 3,6 на сто, като се надява до края на годината да достигне 4 на сто.

Според българския премиер България и Полша "са от една черга". "Минали сме през Варшавски договор и СИВ. Взели сме си поуките. Няма друга алтернатива освен ЕС. Единството, солидарността и разбирателството е най-добрият път", категоричен бе Борисов.

На българо-полски бизнес форум в състава на делегацията от Полша са включени над 15 полски компании и представители, които проявяват интерес към осъществяване на търговски връзки с български фирми.
 


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
П.Петров преди 1 година
Излизам аз да водя дъщерята на градина и гледам нещо пред блока пораснало, ама бая пораснало ... Щерката пита - "Тате, какво е това мъглявото дето е пораснало? " и аз не знам какво да и отговоря. Хубаво, че Борисов ни каза, че това била икономиката, ама не реалната, а тази в сънищата му точно по време на сутрешната ерекция, когато сънува как събира рекет за съществуване, защото никой не гарантира, че няма да те оберат, отвлекат, изнудят и пак да си платиш и да си благодарен на ББ и ЦЦ, че съществуваш.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турската фирма май не си е платила поисканото, та затова сега каним полски ...
16
1
 
9
 
! Отговори
Иво преди 1 година
Герберите обраха българските фирми до шушка и сега търсят други баламурници да изнудват с луканки
15
0
 
10
 
! Отговори
Гошето преди 1 година
До Иван: Аз пък имам лош опит с присмехулни/презрителни поляци - в Торонто и в самата Полша.
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога ще вкарвате чужди фирми да правят бизнес в България,не стига,че заради тия вериги малките магазинчета и прочие умряха народа гладува а вие още си мислите за вашите интереси.Не ви ли стигнаха милоните които натрупахте на гърба на народа засрамете се помислете за тоя народ .Те хората са казали Господ има....приятна вечер...
13
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ха-ха-ха, по пропаднала страна от България в Европа няма. Кой нормален би инвестирал в тази мафиотска структура наречена България?
12
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисоов, объркал си се нещо, бедни сме като църковни мишки, за какъв ръст ми говориш
11
1
 
33
 
! Отговори
БЕЗПОЛЕЗНО СЪЩЕСТВО преди 1 година
А РУМЯНА БЪЧВАРОВА КАКВИ ГИ ТЪРКАЛЯ В НЮ-ЙОРК"
КОЛКО ПАРИ СТРУВА НА БЪЛГАРИТЕ ЕКСКУРЗИЯТА И ДО ТАМ?
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макрон осигури на Румъния няколко милиарда инвестиции и се отби във Варна ! Откъде или някъде е тръгнала .....?
9
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Собственикът на ГЕРБ вече има много, много дълъг нос !
8
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На запад има такава професия: стои някой хахо я пред ресторант, я пред бардак, и когото види, го кани да влезе. Нещо като това, което прави и Бойко.
7
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ако наистина си мисли, че сме "една черга" нещо се е объркал.
Земеделската продукция на Полша съперничи с Френската, промишлеността и е на европейско ниво, съдебната им система работи, политиците им са отговорни и служат на обществото - т.е. те са истинска западноевропейска страна.
Няма да е далече времето, когато на Вожда ще му се наложи да се подлага и на Полша, както сега го прави с Германия и Франция.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А КАК Е ФИРМАТА НА БОРИСОВ - ДЖИ ПИ ГРУП ???
5
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поляците търсят кой да им купува картофите,лука, ябълките, яйцата и свинското щото производството им е огромно, а санкцийте затвориха руския пазар(също огромен).

Всеки полак в името на родината е длъжен да изяжда по 12 кг. ябълки дневно, защото те най не траят.
4
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нулева инфлация означава мизерия, замразени доходи, свито потребление. Ама баш икономиста знае повече
3
6
 
4
 
! Отговори
Иван преди 1 година
До Гошето
И откъде реши така? Аз само добре настроени към българите поляци съм срещал..
2
2
 
42
 
! Отговори
Али Реза от Банкя преди 1 година
Икономиката ни е с ръст на жуже.
1
9
 
34
 
! Отговори
Гошето преди 1 година
Поляците се отнасят с присмех, да не кажа с презрение, към българите.