Гласуване, прегласуване и резултатът е: Делян Добрев – депутат!

От ГЕРБ имаше един глас в подкрепа, най-вероятно неговия
Обновена: 4 окт 2017 12:37 | 4 окт 2017 11:43,
135
Гласуване, прегласуване и резултатът е: Делян Добрев – депутат!
Снимка: "24 часа"

След скандала, обвиненията и хвърлената оставка, депутатите не освободиха Делян Добрев от парламента и той остава народен представител.

С 99 гласа "Против" и 19 "Въздържали се" Народното събрание не гласува оставката на Добрев. "За" освобождаването му бяха 97 депутати.

Повече от два часа парламентът разискваше дали Добрев трябва да остане на депутатската банка.

Управляващи и опозиция си отправиха взаимни обвинения за шуробаджанащина и определиха днешния дебат като "водевил" и "цирк".

От ГЕРБ се чуха емоционални призиви Добрев да се откаже от оставката, тъй като е нужен на групата. Самият Добрев обаче няколко пъти призова колегите му да гласуват освобождаването му.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък видя, че с този акт на негласуване на оставката на Добрев парламентарната група бламира премиерът Бойко Борисов. Тя цитира думите на министър-председателя, че оставката е морален акт, който трябва да се спази.

"Днес няма да защитите Бойко Борисов, а ще бламирате Бойко Борисов. Като лидер на лидер му казвам: "Вашите днеска ви свалят! Не буквално, но преносно. Днес ГЕРБ ви свалят от пиедестала, на който стоите", заключи соцлидерката.

От своя страна ГЕРБ ревностно защитиха Делян Добрев и неговите лични и професионални качества.

"Защитавам Добрев, защото минах по пътя, който искате да очертаете за него. Но няма да допусна да мине по същия път, защото целите да омаскарите един млад, можещ човек. Ще гласувам против оставката, другите да гласуват по съвест!", призова шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

"Елена Йончева мина в пряка атака срещу народните представители и то срещу изявени парламентаристи. Делян Добрев е достоен депутат и разгроми комунистическата партия в Хасково, както Германия би Бразилия на Световно в Бразилия", заяви и Спас Гърневски от ГЕРБ.

"Не скачай от борда на кораба, който води към цивилизована Европа. Иначе червените акули ще те разкъсат във водата", обърна се метафорично той към Добрев.

Тома Биков пък нападна социалстите, че през последните дни са изсипали черен пиар и помия срещу Добрев, търсейки по този начин политически дивиденти.

"Никой не е спечелил от омаскаряване. Движите се срещу влак, а се намирате в Москвич и този сблъсък няма да е лек. Ние няма да ви се дадем!", настоя депутатът от ГЕРБ.

"Това, което правите срещу Елена Йончева, е свищина!", защити на свой ред Антон Кутев от левицата своята колежка. Йончева задава въпросите, а вие изкарвате, че тя ви оплюва!", продължи той.

Кутев коментира и думите на Добрев, че той е направил Добри Беливанов кмет на Хасково.

"Той няма нито моралното, нито конституционното право да го назначава. Защо не покажете някой назначен от мен в Силистра? Затова губим изборите в Силистра, защото вие назначавате, а аз не. Това е въпрос на модел, не модел Добрев, а модел ГЕРБ!", настоя Кутев.

Славчо Велков от левицата призова Делян Добрев сам от трибуната като мъж да опровергае твърденията за конфликт на интереси и да се защити.

"Вие сте тръгнали като пълчища по общините. Ние не даваме Делян, аз ще гласувам против, защото това не е негов личен акт, а той е притиснат", скочи в отговор зам.-шефката на парламента Цвета Караянчева.

"Подавам молба заради клеветите по мой адрес. От малки истини опитаха да сглобят зловеща картина", коментира и Добрев и благодари за политическата подкрепа към него.

"Благодаря за тази безпрецедентна подкрепа на един обикновен политик като мен. Елена Йончева ще се запомните като мой палач и убиец в политиката, без съд и присъда, както вие от комунистическата партията знаете. Ще си търся правата в съда, не е 1945 г. и не можете безнаказано да заличавате неудобните!", настоя той.

От ДПС пък заявиха, че ще подкрепят оставката на Добрев, тъй като е личен акт, който обикновено се гласува без дебат.

"Избирателите не харесват шуробаджанащината. Нямат значение професионалните качества на Добрев, когато има такива факти и затова ще подкрепим този акт. Този дебат беше излишен, превърна заседанието във водевил, а парламентът не е кабаре", заключи Йордан Цонев.

Според лидера на "Воля" Веселин Марешки пък Добрев не е лицето на шуробаджанащината в България, а даже е много малък пример какво се случва в различните държавни учреждения. Затова и от партията му не подкрепиха оставката на Делян Добрев.

По време на дебата прозвучаха различни обвинения между опозиция и управляващи за скандални назначения на близки и роднини в други общини. Антон Тодоров отново повдигна въпроса за приватизацията на "Техноимпекс" и се обърна към опозицията: "Аз съм като мумията - не се храня, не спя, не съм от този свят и винаги се връщам - за ужас на червените!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
оставка на правителството това не се изтраива повече
85
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кабинетите Борисов:Борисов 1 - оригиналБорисов 2 - фарсБорисов 3 - отвъд фарса
84
0
 
29
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 6 години
Ами те от ШАЙКАТА още вчера по всичките им надупени медии и джурналисти си го казваха Деляне ние сме зад теб!!!Демек ако той скочи в пропастта цялото шайкаджийско стадо щеше да се отече в канализацията където им емястото!!!!!!!!!!!!!
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кабинетът да иска вот на доверие!
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трябва да има механизъм за отзоваване на депутат от района в който е избран!
81
2
 
28
 
! Отговори
криста преди 6 години
Делян за себе си ли гласува ? Да остане , а искаше да си ходи ?
80
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали това няма да е спусъка, който най-накрая ще свали Гроб от властта? На всички беше ясно, че няма да изкарат дълго, но колко точно?
79
1
 
23
 
! Отговори
Тома Неверни преди 6 години
"ТОМА БИКОВ: ОБЕЩАВАМ, ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯ КАКВОТО ЗАВИСИ ОТ МЕН БОЙКО БОРИСОВ, НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕДНЕ В КРЕСЛОТО НА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ!"
78
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шайката е в кръгова отбрана и трепери да не се пропука! Падне ли един, следва ефектът на доминото!
77
1
 
29
 
! Отговори
ще илядат преди 6 години
Така правят и истинските избори. Всичко е измама в тая "държава" - анклав.
76
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичкото ясно, това се и очакваше от ГЕРБ, ама защо като не му гласуваха оставката, поне и един медал не му дадоха, та да бъде картината пълна и образът им истински?
75
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо никой не обърна внимание на самопризнанието на физкултурника с апартамените?Човека от трибуната е казал, че бил първопроходец и изобретател на шуро-баджанащината, а Добрев само го копира.При това бил набеден и той горкия... Явно 12-те апартамента не са негова собственост и ги е придобил законно, ако е бил набеден.
74
1
 
20
 
! Отговори
КРАБ преди 6 години
КРИБ и те не го пускаха .........и те са в корупцията с ГЕРБ и то в цяла България.
73
1
 
9
 
! Отговори
nina преди 6 години
Лай-лай, ***!
72
0
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Циркаджиийски номера.
71
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие си ги и хващате, и си ги пускате, а накрая се и хвалите, че се и награждавате.
70
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЦИРКЪТ БОРИСОВ ПРОДЪЛЖАВА РАБОТА.НА ВСИЧКИ БЕШЕ ЯСНО,ЧЕ ОСТАВКАТА НЯМА ДА БЪДЕ ПРИЕТА И ЧЕ ТОВА Е ЕВТИН ТРИК
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мазохисти, много ли ви харесва глу=паци да ви правят на глу=паци ?
68
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого ни оставяш Диляне мама, на кого ???
67
1
 
26
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Циркове на кауни...Ами като толкова си искал ...багажа на суджук и чорбаджията друг...Лигл..о. "Дупетат" без собствено мнение ! ПФУ.