Нинова видя "кризисен пиар" в разрешението на кризата с "Емко"

Винаги когато има протести, Борисов дава назад, посочи тя
10 окт 2017 21:05,
41
Нинова видя "кризисен пиар" в разрешението на кризата с "Емко"
Снимка: Архив, БТА

Разрешението на кризата с "Емко" след намесата на премиера Бойко Борисов е кризисен пиар на ГЕРБ и самия Борисов, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

Още по темата

Винаги когато има протести, Борисов дава назад, посочи тя. И добави, че министър, част от кабинета, е бил острието на целия скандал. "Има ли институции? Работят ли? Или един човек създава проблема чрез министрите си и след това се появява като спасител? На (министър Емил) Караниколов ще му се поиска ли отговорност за всичко, което говореше до днес?", попита тя.

Според Нинова, ако Борисов е "премиер на място", ще освободи Караниколов. "Но той няма да го направи, защото Караниколов изпълняваше неговите поръчки", заяви Нинова.

Според соцлидерката вчерашният Консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) е бил провален умишлено от управляващите, които не искат да се борят с корупцията.

Президентът обяви, че всички са потвърдили писмено присъствието си. Не всички дойдоха, а онези, които си тръгнаха предварително, не бяха обявили, че ще си ходят. Става въпрос за Цветан Цветанов, Мустафа Карадайъ, Владислав Горанов, Веселин Марешки. По закон те трябваше да посочат заместници, но никой не го направи, изтъкна Нинова.

Когато се видя, че няма кворум, от управляващите предложиха антикорупционният закон да се решава в Народното събрание, все едно президентът и КСНС нямат значение, посочи тя. И добави, че никой от управляващите не е пожелал да представи доклада на Екатерина Захариева за антикорупция, макар държавният глава да го е поискал.

"Какво е това? Какво показваш с това пренебрежение? Унижаваш институцията!", възмути се Нинова.

Според нея правителството на Бойко Борисов не иска да се бори с корупцията. В подкрепа на тезата си Нинова прочете част от докладите, представени на КСНС. В един от тях, подписан от правосъдния министър Цецка Цачева, се казва: "...иначе казано невинаги корупцията е престъпление". В доклада на правителството пък пишело, че "една от основните причини за несправянето с явлението корупция е, че липсва ясна дефиниция на понятието корупция". "Определение има, казва се Наказателен кодекс", контрира Нинова.

В проектозакона на ГЕРБ корупцията е сведена до административно нарушение, което се наказва с глоба. Ние искаме да се смята за престъпление, да има разследване, обвинения и присъди, каза гостът.

За закона за роднинските назначения, предложен от БСП, Нинова посочи, че получават информация от цялата страна за проблеми с такива назначения. Става въпрос за над 100 сигнала, някои от които – и по-тежки от тези в Хасково. Имаме много информация, ще продължаваме да я изнасяме. Това не са битови въпроси, а държавнически въпрос – защо младите нямат работа, а се назначават братовчеди? Вземат ли те обществени поръчки? Има ли натиск над тези администрации по време на избори?, попита тя.

И ние сме го правили, призна Нинова, но посочи, че искат тази практика да спре, затова внасят закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
10
 
! Отговори
Музиката свири ТУШ преди 6 години
Бисерите на Цецка Цачева: "...иначе казано невинаги корупцията е престъпление".Боже мили! Кой извади това нещо от ТКЗС-то и ни го натресе за министър на правосъдието? А можеше и по-зле!
14
3
 
13
 
! Отговори
Боби Игнатов преди 6 години
Закон за лустрация! Само това ще оправи България, а мръсните комунисти най-после ще влязат в затвора и ще има....ДЕМОКРАЦИЯ и у нас!
13
12
 
17
 
! Отговори
аман от тая !!! преди 6 години
Трътлеста лакома лелка жадна за пари и власт. На хората вече им се повръща от досадното и квичене по всякакви въпроси. C всеки изминат ден наглоста и простотията и прогресират !
12
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези от ЕМКО щяха да го емкат. Така щяха да им го емкат че щяха да последват примера на Балканкар. Най огромното предприятие за елктро и мотокари което производство чак в Япония изнасяхме. Да обаче дойдоха едни мошеници и го унищожиха. Сега можеше да произвеждаме електро автомобили имахме базата само техниката щеше да се обнови и ставахме производители на електро автомобили. Само че едни триполови от брюксел щяха да кажат че ние автомобили неможе да произвеждаме щото сме мноо малки дребни рибки.
11
4
 
12
 
! Отговори
тото преди 6 години
До лотария. Ами то такива има и при най-десните. Ама така е, като комунделите едва ли не насила те правеха член, иначе няма кариера, няма работа и т.н. Грозен, противен режим - някои не са издържали, но това не ги прави задължително лоши.
10
6
 
17
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
До до 2. Има, има, ама най-големите са у БСП-то. Ние помним какво правят червените като дойдат на власт и как на 15-20 комунистически фамилии от тоталитаризма сега синовете и внуците пак са обсебили партията и държавата, когато се докопат до властта. Не ми се прави на интересен - по-големи гадове от *** няма.
9
0
 
4
 
! Отговори
Димитрова преди 6 години
16 са ако не греша
8
0
 
7
 
! Отговори
Димитрова преди 6 години
16 са ако не греша
7
3
 
14
 
! Отговори
лотария преди 6 години
Колко депутати в момента от Герб са бивши членове на БКП и Партийни секретари който познае точния отговор печели 100 лева
6
7
 
11
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
да те питам самоо Има лии Суджуции брее
5
10
 
12
 
! Отговори
ОХ преди 6 години
Нинова има голем мерак да намачка на Бойко суджука!При нея това си е фиксидея.
4
12
 
15
 
! Отговори
бай Тошо преди 6 години
Оле, оле, а бе ***, всичко това, за което обвиняваш ГЕРБ и Борисов е патент на БКП/БСП.
3
14
 
16
 
! Отговори
Винету преди 6 години
Ама то е ясно, че БСП винаги и за всичко ще са против ГЕРБ - дори и за очевадните успехи. Но те *** само това знаят - да пречат, да плюят, да рушат. Къш.
2
13
 
16
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
А бе, червен кратун, не пиши от името на народа, това беше преди 1989. Сега мнозинството от народа не ви иска.
1
15
 
15
 
! Отговори
народа преди 6 години
ДАВАЙЙ НИНОВАА, МАЧКАЙ СУДЖУЦИТЕ И БАДЖАНАЦИТЕ