Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!

Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП
Обновена: 13 окт 2017 23:28 | 13 окт 2017 23:25,
47
Политиката по доходите няма да е на калпак, имаме приоритети!
Снимка: БНТ

Политиката по доходи няма да е на калпак, тъй като имат нужда от целенасочено инвестиране в определени сектори, заяви пред БНТ финансовият министър Владислав Горанов.

"Работата на финансовия министър е да разпределя това, което обществото произвежда в полза на същото общество. Икономиката дава възможност през следващата година да покажем реалното ниво на държавата. Нашето общество показва възможност да се развива. От една страна, ние берем плодовете на икономическия цикъл, но от друга - ние сме от отличниците в Европа. Тази година ще произведем близо 100 млрд БВП. Вече имаме перспектива, а хората имат нужда от справедливост", каза още Горанов.

Той допълни, че там, където има проблем, там ще е най-високо увеличението. 

"Ние влязохме в този мандат след една кампания, в която търсихме приоритети. Осъзнахме, че сме изостанали, че сме изгубили време, осъзнахме, че талантливите българи ни напускат. Решихме да инвестираме много в образованието. Най-много ще отиде в обикновения човек, в детето", подчерта още той. 

Горанов изтъкна това, че ако ГЕРБ не са постлали предвидимост, нямаше да има ръст на потреблението и връщане на доверието на европейските ни партньори. Той също така сравни брутния вътрешен продукт от 1997-1998 г., когато той е 20-22 млрд, а сега се очаква да произведем близо 100 млрд.

"Вече имаме перспектива, хората имат нужда от това", каза Владислав Горанов.

Според него ГЕРБ е единствената партия, в която се случват оставки, когато има грешки. 

"Може би затова и от 10 г. насам си говорим само за управлението на ГЕРБ", каза още Владислав Горанов и допълни, че партията вече управлява толкова дълго, че "вече всичко може да се пише на наша сметка".

Весела Лечева от БСП го контрира с тезата, че сме в последните места по доходи, след 10 години управление на ГЕРБ.

"Ниските доходи са проблемът на хората", настоя тя.

По отношение на медиите и свободата на словото Владислав Горанов заяви, че когато собствеността в медиите е дефинирана по странен начин, тогава идва проблемът.

"Една авторитарна власт никога не може да иска свободна журналистика, нашата не е такава. Субективното възприятие за свобода може да се прехвърли към свободата на медиите, на словото. Проблемът на журналистиката, на свободата на словото, не е в политиците. Те са функция във времето, за радост на обществото. Проблемът е в техните собственици. Информацията и медиите са власт, на нас властта ни дава народът. Всички тези, които бяха на протеста, трябва да си отговарят на въпроса дали са излекувани от общата болест. Политиците са жертва на амбиция и на отношението на хората към тях", коментира министърът на финансите. 

Той също така заяви, че е уволнил съпругата си, защото това е регламентирано от закона. 

"Уволних жена си, защото такъв е законът. Сърдеше се в началото, но намери сили да ме подкрепи, оправихме се. Борисов разбра за това от нея", поясни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.