Политиката ни като кеч - шумна, с викове, но всичко е имитация

Георги Първанов не вижда силна опозиция в лицето на БСП
14 окт 2017 12:10, Александър Попов
44
Политиката ни като кеч - шумна, с викове, но всичко е имитация
Снимка: Булфото, архив

Напрежение между институциите има и това се вижда в политическите действия. Поведение сякаш на инат, което не прави добро впечатление. Това коментира президентът Георги Първанов (2002 – 2012) пред bTV.

Това напрежение се засили след проваления Консултативен съвет по национална сигурност в началото на седмицата.

"Законът за КСНС трябва да се преработи основно, той е неработещ, той е формален закон", смята Първанов.

Още по темата

Според Първанов вероятно има пропуски в организация на проваленото заседание, но и поведението на участниците е неразбираемо – "един влиза, друг излиза, трети не идва – като хан, не най-висшия форум в държавата, от който хората чакат да излъчи поне позитивни сигнали".

Георги Първанов посъветва настоящият президент Румен Радев да не влиза в дебат с всички. И той задължително трябва да се води на тема политики, а не с разменяне на реплики, които създават напрежение.

Първанов коментира и третия кабинет "Борисов".

"Усещането ми е, че в последните седмици нещата се нагнетяват и може да се свлекат, да придобият онзи вид, които познаваме от предишните издания на кабинета "Борисов".

Според него управляващата коалиция ще има сериозни проблеми с партньорите, които има - "особено в лицето на Валери Симеонов".

"В политическия живот виждам една характерна особеност – прилича на кеча – имитационни борби, изхвърляния, много шум, викове, но всичко е имитация. Имитация е битката между ГЕРБ и БСП. Отдавна не помня голяма тема, по която са спорили двете формации, която да е израз на алтернативна политика. Покрай шума около "Кум гейт" се губи големият дебат накъде да върви България", смята той.

Според Първанов има шумно противопоставяне, но не вижда парламентарната опозиция и алтернатива в лицето на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гоце от Сирищник 41Но народа *** е - за това, Гоце се домогна до властта!
38
2
 
3
 
! Отговори
изнервен преди 6 години
Първанов, първанов, язък че си бил президент - най-висшият орган в държавата е Народното събрание. КСНС е една смешна сбирщина за бръщолевене и нищоправене.
37
0
 
2
 
! Отговори
не позна преди 6 години
До Джедай МастърОще по това време,за което говориш ти Винс Макмеън е признал че не е истинско.Не че не се е знаело,но никой не го беше обявил така както той го направи.
36
1
 
11
 
! Отговори
Гоце от Сирищник преди 6 години
Ех, ти Гоце издокаран,от Москва агент докаран.Виж се колко жалък стана,цял народ ти гледа срама.
35
0
 
12
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Вие я превърнахте в,такава бе доносник сирищнишки!!!!Архар триперлив гнусссен!!!!
34
3
 
5
 
! Отговори
пенко преди 6 години
ПРАВ Е !!! НО ОТ "ПРИЛИЧНОТО "СИ ИМЕНИЕ /В ПОЛИТЕ НА ПЛАНИНА ЛЮЛИН /ЛИ ГО КАЗВА НОМЕНКЛАТУРНОТО ПАРТОКРАТСКО ЧОВЕЧЕ ??? АКО РАЗСЪДИМ НОРМАЛНО ...ПРЕЗИ-ДЕНТ И ПРЕЦЕ-ДЕНТ ...ВСЕ СЕ ПРЕВЕЖДА КАТО ---ЗЪБЛЬО !!!
33
3
 
6
 
! Отговори
СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО. преди 6 години
....ЗАПОЧНИ ДА РЕКЕТИРАШ , ДА ПРОДАВАШ ДРОГА ДА ТЪРГУВАШ С *** , КАТО "БАТКОВЦИТЕ" , НА ДЕПУТАТИТЕ -- ДРУГАРИ, ОТ БСП!ТОВА СА --НОВИТЕ НОРМИ НА ПАРТИЕН ЖИВОТ В БКП/бсп!ТОВА Е ---ВЕЛИКАТА ПРОМЯНА ПРИ НИНОВА!!!КАТО ВЗЕМЕТЕ ВЛАСТТА--РЕКЕТА ЩЕ Е НЕОГРАНИЧЕН В БЪЛГАРИЯ!!!!
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АзЧе Гоцето Архара е кръгла нула това никой не оспорва, но за Радев си в голяма грешка той в сравнение с Архара е две кръгли нули т.е. WC.
31
8
 
10
 
! Отговори
Аз преди 6 години
г-н Първанов, пред Президента генерал Радев сте една голяма нула , която за съжаление оскотелия българси народ търпя два мандата. По същия начин търпи и третия мандат на пожарникаря. Това са имитациите. А на Радев бих препоръчал - мачкай генерале наред ако трябва и пряко законите, защото те са измислени да защитават имитаторите!
30
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ЛЕШ И СУДЖУЦИИсъбуди се задремал ми българино събудите
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Седефчо вече гърми само със заглушител!
28
0
 
13
 
! Отговори
Шефа преди 6 години
Първанов тази Ваша констатация се отнася само за АБВ , когато Вие и бяхте шеф!Така е драги , сам си издаде чалъмите!
27
0
 
10
 
! Отговори
Край преди 6 години
Що никоя партия не пита колко харчи за застраховане държавата и колко обезщетения получава от застрахователите - разликата за последните 10г. сигурно е над милиард. Що партиите не се карат да оправят управлението на държавните търговски дружества - от 90те години е Правилника по които се управляват и е видно че по него са източени ВСИЧКИТЕ от БДЖ до Тецовете и болниците.
26
0
 
10
 
! Отговори
the Ghost преди 6 години
Кой да го каже. Като че ли аз бях президент. Поредната мишка изляза от дупката си.
25
2
 
8
 
! Отговори
Край преди 6 години
До Факт неоспорим. Винаги съм се учудвал на старанието на българите да имитираме. Като се почне от баклава с фъстъци минеш през слънчогледова тахан халва и свършиш с бозата от пшеница и подсладител. Българина винаги навсякъде имитира и прави ментета. Естествено и политиката и държавата ни е менте.
24
0
 
14
 
! Отговори
Край преди 6 години
Разбира се че "партиите" ви играят цирка - колко много се мразим и как се борим един с други. Партиите са заедно в далаверата "саниране", заедно бяха в далаверата "КТБ" заедно са в далаверата "обществени поръчки" и точенето на държавните дружества. Идеологии няма има само интереси. Българските партии са организирани престъпни групи.
23
2
 
7
 
! Отговори
ФАКТ--НЕОСПОРИМ преди 6 години
У НАС--ВСИЧКО Е ИМИТАЦИЯ.....ОТ ПОЛИТИКАТА ...ДО ЗАБАВНАТА МУЗИКА , ШОУ-ПРОГРАМИТЕ НА ТВ И ХРАНИТЕЛНИТЕ ПРОДУКТИ , КОИТО ЯДЕМ!*** Е "СОЦ-ПРОДУКТ"----МИСЛЕНЕТО НЕ МУ Е МНОГО ПО СИЛИТЕ...ЗАТОВА , ЛЕСНО ИМИТИРА И СЕ ГОРДЕЕ ДАЖЕ С ТОВА!ТАКА Е НАВСЯКЪДЕ , В "ПОСТ-СОЦА" ...ХА,ХА,ХААААААААААА....
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имитация на какво?На пазарна икономика, на капитализъм, на демокрация, на правова държава.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
73 г. комунизъм.
20
0
 
9
 
! Отговори
Го4о преди 6 години
Скука: Няма вече кой да ходи на лов за диви кози, да подписва "големи шлемове".....