Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов

Европа е под натиск от терористи и мигранти, каза премиерът
16 окт 2017 14:35,
242
Ще има ли война? Ако да – да сменяме приоритетите, обяви Борисов
Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов обяви, че ако се появи очакване за война, страната ще смени приоритетите си.

"Ако считаме, че ще има война, сменяме приоритетите", каза той по време на дискусията "Заедно в сигурността. Ролята на България в общата европейска отбрана".

"Ако считаме, че ще има война и ще се готвим за такава, трябва да преориентираме държавата в такива условия.

Въоръжение, армия, пари насочваме в тази посока. Но те не могат да стигнат за всичко. Ако това е консенсусът, действаме по тази тема. Иначе милиард за това, за онова, доходи, доходи", каза Борисов, цитиран от "Фокус".
Премиерът обясни, че гледа с "прискърбие" на темата за въоръжаването.

Още по темата

"Когато в света започне да се говори за въоръжаване, превъоръжаване, надпревара във въоръжаването нищо добро не е постигнато в историята "каза той.

Министър-председателят обясни, че искаме "да направим мир на Балканите и мир в Европа". "Поколенията са забравили какво е война", каза Бойко Борисов. Той обясни, че в държави, които са готови за война, човешкият фактор е пренебрежимо малък.

"В Европа обаче един войник да загине, е трагедия, ние сме най-хуманните и ценим човешкия живот", каза още Борисов, цитиран от БТА.

Според Борисов европейската дипломация търпи огромни укори по темата. Той припомни идеята си за колективно членство в НАТО.

"Преди шест месеца в Съвета на ЕС никой не говореше за европейска отбрана, когато аз предложих колективно членство в НАТО. Сега виждаме съюз Китай, Индия, Русия, Иран и Турция", каза той.

Премиерът попита какво ще стане, ако дипломацията не успее да си свърши работата.

Борисов обясни, че Европа е под натиск.

"Нито можем да се справим с тероризма, атакуваха най-силните държави и успяха. Избори в Европа се печелят с анти мигрантска вълна. Тези, които са далеч от границата с Турция твърдят, че тя не била в ЕС. Ок, не е, но защо трябва да скъсаш с всички споразумения. На тях им е лесно, далеч са", допълни той.

Бойко Борисов попита и дали Турция е стабилен фланг на НАТО заради отношенията между Анкара и големите европейски държави.

"Същият ли е южният фланг на НАТО с тези отношения, които имаме между големите европейски държави и Турция? Това стабилен южен фланг ли е? Защо трябваше да се скъсат всички отношения с Турция?", попита министър-председателят, цитиран от "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** трябва да си набие в дебелата глава, че визите ще паднат само когато броя на предателите русофили в България падне под 2% както е в нормалните страни. Хората си имат изисквания и който не ги покрие за него визите си остават.
35
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боко Тиквата пак не е разбрал са какво са говорили другите на Форума.
34
2
 
16
 
! Отговори
разбирач преди 6 години
Колкото п.асе разбира от кладенчова вода.
33
1
 
15
 
! Отговори
маке преди 6 години
ке има ке има ама гражданска докат не изтепаме сите крадци кат Костов и сие
32
8
 
21
 
! Отговори
\m/ преди 6 години
***, гадна, долна, лъжлива, крадлива и страхлива мутра.
31
29
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обиждате премиера,но не се виждате от страни,че сте много по- прости от него.А платените *** си личат веднага по плюсовете.Това е сайта с най-продажните ***.
30
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Естествено, че започваме война. Да не мислите, че ще оставим тези мутри да царуват вечно?
29
0
 
23
 
! Отговори
Yoan преди 6 години
Ако има война, ще се снишим докато се избият един друг, а после ние ще сме победителите! Ей това е смяна на приоритетите!
28
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този дебел и издухан чичка, като знаем колко е шубелия, ако пукне пушка и е напълнил потурките. Ще яхне Отряд 28 и бегом някъде далече, на скришно и тихо местенце, да си брои жълтиците които ограби от българите.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Баце ще купува влакове,вместо самолети.Така ще воюва,ако се наложи.
26
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И аз питам същите неща, премиерът обаче не следва да пита, а да отговаря на тези въпроси - не може. А това вече е страшно, страната ни отново е изправена пред огромна вероятност да влезе във война без въобще да е наясно кой с кого ще воюва.Да смени приоритетите и да се готви за война е просто смях в залата, кого ще стигнем като ориентираме бюджета към отбрана, Турция, САЩ, Русия? С 5 самолета можем да воюваме само с Македония, тоест със себе си.
25
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Милиард за това милиард за онова."Сега ще те видя как ще шикалкавиш през декември, когато твоите любими руснаци ти представят фактупата за 1.5 милиарда за 2-рия несъществуващ реактор на несъществуващата АЕЦ Белене. А догодина ни очава нова фактура за 1.5 милиарда за несъществуващо оборудване за 2-та несъществуващи реактори за несъществуващата АЕЦ Белене.
24
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
защото турция скьса конституцията на атат'рк и трьгна кьм исляма такава територияе опасна за нато и ес султаньт е необразован и неуправляем след като свали рускиясамолет и уби посланика на него не може да му се вярва по колко пьти на ден нарушава вьзд пространство на гьрция и тя не може да се справи
23
2
 
14
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
С който му кажат американците.
22
1
 
40
 
! Отговори
zeus преди 6 години
Баце чака да почне войната и чак тогава ще върти лопатата. Не се и съмнявам, че ако тук дойдат джихадистите, Баце ще стене ревностен мюсюлманин...
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ти не питай дали ще има война,а се моли да няма.И не забравяй старата военна мъдрост "Ако искаш мир,готви се за война".Ти трябва да си готов за всичко,защото не знаем утре какво ще ни поднесе живота заради някой превъртял войнолюбец.
20
2
 
17
 
! Отговори
Ципрас и Ердоган преди 6 години
Боцко, какво имаш на предвид бре комши?
19
2
 
22
 
! Отговори
Аууу преди 6 години
Какъв сложен лф ва баце.. Евала и ашколсум както та фалят твойте ора.. Ама толкоз са бори за Турция да дойде у нас и всята енергия подари и самолети Руски щеш да сваляш а сега пък те били сКитай"))) И сега кво правим ва? Да обявяваме вйна на Китай и Русия,Иран и Северна Корея...Божееейй пребери си вересиите!!!!/!
18
0
 
11
 
! Отговори
Дилдо преди 6 години
До кога ще има цензура заради човека с ник на планина в югоизточна България?
17
23
 
4
 
! Отговори
реалноста преди 6 години
До Анонимен Сърбия е бая по зле от нас нямат нито флот нито един самолет . Макетата е те освен да извадят някоя фаланга на Аце . Румъния малко над нашето ниво сериозни сили Остават Гърция и Турция