Цачева: Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупция!

Антикорупционният закон ще е приет до края на годината, каза тя
Обновена: 21 окт 2017 17:33 | 21 окт 2017 09:35, Петя Славова
127
Цачева: Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупция!
Снимка: БНТ

Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията. Това каза министърът на правосъдието Цецка Цачева пред БНТ.

По думите й, това се постига с воля, правила и спазване на правилата. Цачева заяви, че до края на тази година антикорупционният закон ще бъде приет в парламента.

"Онова, което ме притеснява, че още от сега има едно провокирано от политиците мнение, че какъвто и закон да се приеме – няма да се преборим с корупцията. Аз съм убедена в обратното", подчерта тя.

На въпрос кое е толкова страшното в това президентът на България да назначава шефа на бъдещия антикорупционен орган, Цецка Цачева каза: "Разделението на политиците и до голяма степен успехът в противодействието и борбата с корупцията зависи от общата воля. Никога еднопартиен орган, какъвто се очертава алтернативният законопроект на нашите опоненти, не би могъл да се справи с подобно нещо. Обратно – той би се използвал за политическа репресия.

Не взимам повод от реплики, които са прескачали като искри помежду ни в дебати в различни студия, между привържениците и защитниците на отделните законопроекти, но дори когато под формата на афект се изпусне реплика от типа на „ако нашият закон бъде приет, всички тези факти (те не са факти, а просто голи твърдения понякога) биха се превърнали в инструмент за репресия. Това е много опасно и аз съм изключително впечатлена, че представителите на гражданското общество, политолози, социолози отчитат този аргумент в противодействието и битката с корупцията".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
27
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
Тая продължава да се държи като партиен секретар. Ръси празни постулати и безсмислици като на партийно събрание и мисли, че някой й вярва
17
0
 
16
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Нормалната система на полиция и правораздаване не се използва за разследване на корупция по високите места. Защото наистина висшестоящите могат да оказват натиск дори върху по-съвестни служители. Този орган, който и да го назначи, не би трябвало да отговаря като пред никой, освен пред вътрешен правилник. Рискът от това няма как да е политически рекет, защото говорим за събиране на доказателства, щом си събрал, значи те съществуват и ще има един престъпник по-малко.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама Цуцке, кой зарази България с такава Дзверска корупция? Твоя Бащица, Бай Суджук. Милиардер стана без един ден в бизнеса. В Бандитския бизнес са му давали малко, толкова му бил акъла, толкова му давали Маджо и Маргините. Набарал държава с *** народ, граби и лъже, направи ни първи в ЕС по корупция. Започни от него, но не смееш. Ще ти истине местенцето, нали? И ще лекуваш народа-последствието на тази корупция? Лекувй Суджук ефенди първи, Цецо Цървула и другите гробари, защо народа?
15
1
 
23
 
! Отговори
Надето преди 6 години
Не думай :-') Все едно доброволно да си сложите примката.Повече бих повярвала,че ще ни удари астероид в следващите 24 часа,отколкото да повярвам,че ще върнете окраднатото и повече няма да крадете.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народът го е казал Цецке, гарван гарвану око не вади, та и с твоята партия е така де
13
0
 
20
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Волята може да е обща, но разследващият трябва да е един и да му се осигури секретност. Другите държави имат такива специализирани разследващи органи и там има разработена процедура, по която висши полицаи разследват в пълна анонимност и дори когато свидетелстват в съда, престъпниците не знаят кой точно е свидетелствал, защото се ползват кодове. Освен това се осигурява секретност на онова, което прави този полицай и нито политици, нито съдии имат достъп, докато не се съберат годни доказателства.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както предложи един колега по-долу трябва да се снабди със стрихнин. В по големи количества.
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Обществото само трябва да се излекува, лелче! Но когато (ако) дойде, жална ви майка...
10
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията. Това каза министърът на корупцията Цецка Цачева пред БНТ.
9
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази е комунистка, колкото баба ми е астронавт!
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като ще лекува да почва. Първо с Делян и хасковската сбирщина.
7
2
 
34
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 6 години
Браво! Какъв бистър ум! Каква дълбочина на мисълта! Какъв полет на прозрението!Като си помисля, че това беше кандидат за президент на водещата политическа сила, екс председател на парламента и настоящ министър и ме хваща не срам, а страх!
6
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малииии, Цуцка станала Народна лечителка!!! Ще ни лекува, браво! Дано като такава свърши нещо полезно.
5
2
 
22
 
! Отговори
Петко преди 6 години
Те излекуват със стрихнин тебе, БАШ, крокодилче най-голЕмо...
4
5
 
15
 
! Отговори
Спас преди 6 години
Българина не обича правилата и законите, и за ги заобиколи винаги е готов да плати .Как ще го излекуваме това ?
3
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това грозилище, което е част от механизма създал и занитил корупцията в обществото ни, да не е станала докторица? И сега ще ни лекува от тази болест с която зарази обществото???? Народа и би шута на изборите на Данговска, Съджук паша я унизи пред цялата страна, и днес цъфна да ни лекува?????
2
0
 
33
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 6 години
"Корупцията не бива да се лекува. Нужно е да лекуваме обществото и държавата от корупцията."Да не пипаме едрите акули като нас. Да хващаме малките рибки.
1
3
 
43
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
В ТАЗИ ДЪРЖАВА СПОКОЙНО МОЖЕ ДА КРАДЕШ И ДА СИ КОРУМПИРАН АКО СИ ГЕРБАДЖИЯ !!!