След потопа: Трябва ли язовирите да са държавни?

БСП няма как да казва къде да се харчат парите, настоя Александър Сабанов
26 окт 2017 22:01, Красимир Ангелов
11
След потопа: Трябва ли язовирите да са държавни?
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Никой не е искал това нещо да се случи, още по-малко държавата. Но майката Природа, когато реши да покаже своето, тя го показва и никой не може да го спре. В Америка не се ли получи същото?", попита Александър Сабанов от "Обединени патриоти" след наводненията в Бургаско, които отнеха най-малко три човешки живота.

В предаването "Денят ON AIR" той подчерта, че трябва да има инспекция на всички язовири, те да бъдат събрани в една и съща институция и да се назначи контролен орган.

"Държавата на 100% трябва да бъде собственик на язовирите. Никой не може да предвиди къде, кога и колко литра ще се изсипят, за да направят щета. Прокуратурата ще види дали каскадните язовири не са допринесли за това нещо", каза още Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

"Надяваме се, че 2018 година ще бъде по-добра от 2017 и много по-добра от 2016. В Бюджет 2018 е заложен 4% реален ръст на икономиката. Това е възможният бюджет. Всички знаят, че приходната и разходната част са равни", коментирa депутатът по повод Бюджет 2018.

За алтернативния бюджет, който бе изготвен и представен от БСП, той посочи, че от опозицията търсят евтин популизъм. Когато казвате, че трябва да дадем повече за сектор "Сигурност", трябва да кажете откъде да ги вземем", отбеляза гостът на Владимир Сиркаров.

Народният представител допълни, че в Бюджет 2018 са заложени приоритети от предизборната програма на Патриотите. Той подчерта, че съставянето на бюджета е огромна материя и няма как от БСП да казват къде да се харчат парите, когато са в опозиция.

Александър Сабанов обяви, че Законът за вероизповеданията е в своята финална фаза и предстои внасянето му в НС за разглеждане от комисиите и гласуване.

"Не търсим вторачване в исляма, напротив. Традиционният ислям губи от радикалния, който вреди колкото на всички останали, така и на нормалните мюсюлмани. Няма как някой да идва отнякъде, да проповядва на друг език и ние да сме съгласни", обясни Сабанов.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
ИВАНКОВ преди 6 години
До Анонимен: ХАЙДЕ НЯКОЙ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА ОТИДЕ ПРИ НЯКОЙ СОБСТВЕНИК НА ЯЗОВИР И ДА ГО НАКАРА ДА ИЗПУСНЕ ВОДИТЕ ПРЕЗ ПРЕЛИВНИКА ПРЕДИ ПРЕДСТОЯЩО ЛОШО ВРЕМЕ. ЩЕ ОТИДЕ ДРУГ ПЪТ. ПЪРВО, ТЕ *** В ЕДНО ГЪРНЕ-ДАЛАВЕРА С РИБА ,ТАКСИ ЗА РИБОЛОВ И АЛА БАЛА.ВЕДНАГА СЛЕД КАТО СДС ВЗЕХА ВЛАСТТА / С МАЛКО , НО ЗА ВИНАГИ /,ПОБЪРЗАХА ДА ЛИКВИДИРАТ ВСИЧКО ,В ТОВА ЧИСЛО И ДА ДАДАТ ЯЗОВИРИТЕ НА СВОИ ХОРА . ОТ ТАМ ЗАПОЧНА ТРАГЕДИЯТА С НАВОДНЕНИЯ И УДАВЕНИ ХОРА. НО , КОТКА НА ГЪРБА СИ Н
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някъде писаха,че били празни преди дъждовете заради сух климат,засуха тези каскадни язовири и затова не ги проверили,че какво са дремали от БЕХ,Водно регулиране и техните подизпълнители при тази добра възможност да огледат цялото корито тия каскади,язовирни стени,прилежащи съоръжения и бентове,точни разчети,че има пукнатини,слягане като за засухи,има си и таблици от едно време щом са учили хидроинженерство,имат си и консултанти по тези теми без да са учили точно това,но като има баджет са първи.
9
0
 
0
 
! Отговори
158 преди 6 години
Никой не може да бъде собственик на водата и въздуха! Държавата трябва да ги стопанисва!
8
1
 
6
 
! Отговори
А. Колева преди 6 години
Този всички от Силистра го знаят що за стока е ....
7
1
 
9
 
! Отговори
x преди 6 години
НЕПОСРЕДСТВЕНО СЛЕД ПОТОПА Е АБСОЛЮТНО ВАЖНО СЛЕДСТВЕНИТЕ ОРГАНИ НЕЗАБАВНО ДА НАПРАВЯТ НЕКОЛКОКРАТЕН ОГЛЕД НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ И ПРОЧИЕ,ДА СНИМАТ,ДА ПРАВЯТ СКИЦИ И ПРОЧИЕ, ЗАЕДНО С ВЕЩИ ЛИЦА- ХИДРОИНЖЕНЕРИ/НО НЕ ТАКИВА КАТО ДОГАН/.ЗА ТАКИВА ДЕЙСТВИЯ ИЗОБЩО НЕ СЪМ ЧУЛ И ЧЕЛ ДО ДЕН ДНЕШЕН.ТОВА, ЧЕ МИНИСТРИ БИЛИ ТАМ Е ПАРЛАМА И НЯМА ПРАВНА СТОЙНОСТ!!! ПИТАЙТЕ ОКРЪЖНИЯ ПРОКУРОР НА БУРГАС КАКВО ПРАВЯТ??!!
6
2
 
11
 
! Отговори
пк Аурелиано Буендия преди 6 години
,,...Трябва ли язовирите да са държавни?....'' Не не трябва,дори не трябва да са ничия собственост.Законът за собственоста трябва да изчезне за в близко бъдеще,това е фарс.Само си помислете.До скоро някакъв сайт продаваше звезди в космоса,и издаваше абсолютно законни натуриални актове.От името на кого? От името на ,,Вселенският Патриарх'' ??? Ама само как звучи...,,Вселенски Патриарх''.а де ? И кой го избра този Патриарх на цялата вселена ? Вселената ли ? БОЖЕ СЛЕЗ И СИ ГИ ПРИБЕРИ ВСИЧКИТЕ РАБИ
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
'Не е живот това, не е живот... "Идеше ми да ревна като дете, когато кротък дядо, с гаснещи от потопно отчаяние искрици живот проплака от екрана без сълзи и без сили - вчерашният воден ад ги беше отнесъл безмилостно. А нашите сълзи са сълзи на безсилието ни пред един непоправимо опустошен финал на цял един нелек живот. Заради безхаберието на, на, на... На кого по-напред, че то не е от вчера. Стискаме зъби.
4
0
 
13
 
! Отговори
армегедоннннн преди 6 години
проблема на давещите се е...на самите давещи се , е европейска приказка ...грешка..европейска директива.за всичко са виновни американците и глобалното затоплянепланетата си отмъщава на всички, обаче господ ще познае свойте
3
0
 
20
 
! Отговори
WTF преди 6 години
Майката Природа, хахаха и бащицата Суджук паша, хахаха
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съжалявам, но след първия абзац не издържах! В момента, в който почнеш да оправдаваш безхаберието си с бог е най-малкото жалко! Вие сте убийци, не собствениците на язовирите били те държавни или частни, а вие, вие като представители на изпълнителната власт. А защо вие сте убийците ли, ами, защото с цялата си алчност и безхаберие го докарахте до пълно беззаконие и псевдо контрол! Хора, осъзнайте се, не е скъсана една стена, а дъжда не е чак толкова уникален!
1
1
 
29
 
! Отговори
Луди преди 6 години
Бах маааму, досега разпродавахме всичко, да живее приватизацията, сега се връщаме в изходна позиция, ще национализираме.