Хората с трайни увреждания – с ТЕЛК-ови решения доживот

Патриотите искат да се спре с обикалянето по институции
2 ное 2017 15:31,
16
Хората с трайни увреждания – с ТЕЛК-ови решения доживот
Снимка: архив Булфото

От "Обединените патриоти" искат медицинската оценка на хората с увреждания да се прави в една комисия, а да не се разхождат хората между министерствата. Това стана ясно след среща в парламента на формацията с национално представени организации на хора с увреждания по повод предложени от Министерския съвет промени в закона.

Депутатът от ОП Калин Поповски каза, че имат амбицията в период от около две години хората с увреждания да преминат през нова оценка на медицинската неработоспособност.

"Знаем, че през годините тази цифра се е увеличила сравнително повече, отколкото е евентуалният брой на хората с увреждания. Затова трябва да има ревизия и този публичен ресурс да се изразходва за хората, които наистина имат нужда", обясни Поповски.

Той настоя и на хората с трайни увреди ТЕЛК-овите решения да не бъдат срочни, а доживот.

"Няма причина през 2-3 години тези хора да ги разхождаме отново до тези медицински комисии при положение, че човекът е ослепял завинаги или е с ампутирана ръка", каза още Поповски.

Според Искрен Веселинов трябва да се направи преоценка на начина, по който се прави медицинската експертиза и оценката за работоспособността и това да се прави от една комисия.

"Това, което е останало в концепцията на МС е, че ще има две комисии - едната за медицинската експертиза и една за работоспособността. Тези хора не би следвало да се разхождат от комисия в комисия, това трябва да бъде решено", коментира Веселинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
zaz преди 6 години
До Анонимен #5Толкова некадърно и тъпо исказване! Хората не избират дали да се разболеят от диабет или да им отрежат крайник, като не знаеш как стоят нещата по-добре не пиши глупости. Явно не си ходил на училище за да знаеш, че доста болести се предават генетично, а други се получават в следствие от друго, което е активирало болестта. От такива "мозъци" като теб сме толкова известна нация по цял свят, всичко знаем, всичко разбираме! Решението на МС е добро, стига да влезе в сила наистина
12
0
 
4
 
! Отговори
иван преди 6 години
браво това е много добро решение
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера минах ТЕЛК.Със 100% като мен ми казаха, че ще минаваме всяка година...Хванах се за главата.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак промени ама дали ще са сполучливи или ще ощетят хората, аз съм глуха от малка един доктор ме подреди със грешния антибиотик .. и над 25 г вече ходя по телкове на всеки три годинки ...
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пак промени ама дали ще са сполучливи или ще ощетят хората, аз съм глуха от малка един доктор ме подреди със грешния антибиотик .. и над 25 г вече ходя по телкове на всеки три годинки ...
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 6 години
Аз се моля, на този и онзи да ми възстановят 150 лева за лечение, а пък хора с фалшиви телк-ове карат Мерцедеси и точат финансовата ни система!
7
5
 
16
 
! Отговори
Мила ми Венето! преди 6 години
До ВенетаТЕЛК-овите решения ли са ти най- големия проблем?Банки фалираха, милиарди от обществени поръчки източиха и продължават да точат, едни получават заплати с хиляди без да са стъпили на работното си място и увеличават заплатите им двойно поне веднъж годишно. А ти, мила ми Венето, ще броиш фалшивите ТЕЛК-ови решения!Фалираща Гърция ще раздаде по 1000 евро на бедни и със средни доходи, а богата Бг ще вземе цървулите на босия!
6
3
 
23
 
! Отговори
Стига! преди 6 години
Инвалида без залък хляб ще оставите!Безработния без обезщетение ще оставите!Болния без болничен ще оставите!Докога ще посягате на хляба на най- бедните и беззащитните? Докога ще вземате от тях, за да дадете на хрантутниците, които са на държавна хранилка? Да ги убиете ли искате?Господа ПатрЕоти! Колко инвеститори привлякохте от началото на мандата си? Колко свободни работни места открихте в Прованса? Работна среда за инвалиди създадохте ли? Да отнемаш от безсилния е най- лесно, нали?
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корумпираните докторя от Ямболския ТЕЛК , ония с фалшивите решения ще пукнат от глад......Да им съберем стотинки за рушвети.
4
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махнете ги тия ТЕЛКО-ве.Сега има 3D принтери и като си счупиш някой крайник копираш го слагаш си го и готово,ставаш Робокоп.Имал бил байпас,ами да е живял здравословно да не се е тъпкал с *** никакъв ТЕЛК.Имал бил диабет-да се е пазил, айде... и така и така... се източва държавата и няма да има папу за управляващите а те са омършавели милите.Да не говорим че мизерните пари които дават ТЕЛКовете не стигат за нищо и ако нямаш допълнителни пари със сигурност трябва да си изкопаеш гроба.
3
2
 
32
 
! Отговори
# преди 6 години
извадете списъче с служителите на всички нива в МС и ще видите къде изтичат паричките от бюджета.В министерството на образованието имат над 70% телкове.Лесен допълнителен доход за голямата част от служителите в държавната администрация!
2
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама що бе, технологиите непрекъснато се развиват, след десетилетие ще може да се отглеждат и импланират цели ръце.Закона не е бъгав, просто законотвореца е иновативен.
1
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С менте ТЕЛК-овете на ромите какво става????? Там трябва да се реже!