Вдигат заплатите... на депутатите

Увеличението на възнагражденията ще бъде с 4,54%
10 ное 2017 16:15,
145
Вдигат заплатите... на депутатите
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg, архив

Народните представители вече ще получават с 4,54% по-висока заплата. Според разпространените вчера данни на Националния статистически институт, средната работна заплата в обществения сектор за последния месец от последното трето тримесечие е стигнала 1081 лв., т.е. брутното възнаграждение на народните представители става 3243 лв.

Според правилника на Народното събрание, депутатите получават 3 пъти средната заплата на работещите в обществения сектор през последния месец на изтеклото тримесечие.

Предишното възнаграждение, с което се сравнява сегашното, е от юни 2017 г., когато работещите в обществения сектор са получавали средно 1034 лв, пише "24 часа". Разликата е 4,54%.

Заради скока на депутатските заплати се вдигат и свързаните с тях възнаграждения на премиера Бойко Борисов, президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само с толкова ? Като се замисли човек колко работа всекидневно вършат народните избранници, тихо, методично и мълчаливо. Едно 80 % от нея остава абсолютно неоценена. Ето защо предлагам това, което мислят и повечето българи по въпроса ( ако приемем, че българите разбира се са способни да мислят, защото според червените депутати те НЕ могат да МИСЛЯТ ! ):..... 80 % увеличение на заплатите за дотук свършената работа.....Някой нещо против ? Или ви се струва малко ?
114
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Престъпление е когато милиони в БГ получават заплати под минималната, депутатите да вземат повече от минималната пенсия - най-ниския доход в БГ. Да видят как живеят тия хора. Защото те са в парламента не да обслужват бизнеса а да защитават бедните.
113
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всичко е малко, всички са много. Не може всичко за всички!
112
2
 
17
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Днес по новините съобщиха за нов обир на банкомат и това е показател за доброто управление на деби.лите от Герб. Ако продължава да ни управлява това мафиотско правителство ще започнат по-големи престъпления като банкови обири.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има ли увеличение и на заплатите на депутатите от опозицията? Не са се отказали от увеличението май. Значи опозиция на позиция няма.Всички са доволни, всичко депутат е ГЕРБ.
110
0
 
21
 
! Отговори
гладен преди 6 години
Те ядат свинско, ние зеле. Излиза че в България ядем свинско със зеле. Ама всички ли?
109
0
 
23
 
! Отговори
цецко преди 6 години
Къде е тая средна заплата ? Аааа да. Да сметнем. 10 работника по 500лв + шефа със 5500лв и ето средно тук получават по 1000лв. Така се смята.
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
EVALLA..........
107
1
 
18
 
! Отговори
До 108 преди 6 години
Горе долу налучкваш посоката, но пропускаш нещо.Това БКП е само етикет.Като тие дето ги изтриват на застоялата стока в моловете на която пишат нов етикет.Купих стока с отстъпка 50% но под етикета с цената имаше стар етикет с 200% надценка, а под него предишния етикет и така 5 етикета! Това е цялата ни система, много от преди 1945От чорбаджиите (Савовите), които предадоха Ботев, поп Кръстью и вървиш насам, те са едни и същи, само сменят етикета - поборници, фашисти, комуникти, демократи, ГЕРБ
106
2
 
17
 
! Отговори
не се заблуждавайте преди 6 години
Както и да гласувате все БКП е на власт от 1945г до ден днешен!!!
105
3
 
15
 
! Отговори
До 105 преди 6 години
А бе, ***, ти верваш ли на това, че ние ги избирраме?!?Те сами си се избират.Е, на предишните избори гербаджиите си беха напечатали вотори комплект бюлетини, на някак се прецака работата.Сега напъват за електронно гласуване, за да си се избират от компютър, да не се охарчват за пари за малцинството техни почитатели срещу две кебабчета, а и да не се мъчи някой да носи пари от американското посолство за "креативните" да правят циркове по площадите, ако не ги изберат...
104
1
 
13
 
! Отговори
за дебилите преди 6 години
Няма ли увеличение на заплатите?
103
1
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Кво се ядосвате бе?Нали вие си ги избирате?Да не мислите, че е лесно да се бориш с дотирани кИфтета...и после с дрямката?Ааааахахаха
102
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова направихте за България и народа, че така високо оценявате "безценния" си труд? Неграмотни, крадливи и алчни байганьовци!
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В същото време, НЕ ЗА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ щяло да има по 30 лв коледни, щото не можели да си го позволят?!?За "бюджетния излишък" за който ни проглушиха ушите гербаджиите, финансовия им министър казва, че имали други планове (не казва какви), но нямало да останат непохарчени до края на годината...
100
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ignatто с таване не се знае,може и да го премахнат,че като се пенсионира депутат от НС пенсията може да е колкото заплатата му :))
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
я бравус ..да не обеднеят сиромашките,предлагаме да има възраст за избор на депутат от 18 г до 55г. кви са тия дъртаци там.
98
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ура?!?Гарантирано от ГЕРБ!
97
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и как ли няма един против това решение?
96
0
 
15
 
! Отговори
Ignat преди 6 години
Защо депутатите сложиха таван на пенсиите и то на тези, които са внасяли най много в бюджета, а не си сложат ТАВАН на ЗАПЛАТИТЕ!!!