МВнР: Няма пострадали българи при бурята в Южна Гърция

При нужда сънародниците ни да се свържат с посолството
Обновена: 15 ное 2017 18:12 | 15 ное 2017 18:12, Анисия Иванова
2
МВнР: Няма пострадали българи при бурята в Южна Гърция
Снимка: БТА

Няма пострадали български граждани при бурята "Евридика" в Южна Гърция, съобщава МВнР. 

При усложнената метеорологична обстановка, особено в Южна Атика, са причинени значителни разрушения и материални щети. Проливните дъждове са прекъснали стария път между Атина и Коринт в района на Неа Перамос, Мандра, Магула и Мегара. Затворени са училищата в Мандра, Неа Перамос и Магула.

В района е обявено извънредно положение. Екипи на противопожарната служба се опитват да достигнат до бедстващите граждани. Досега в района на град Мандра, където обстановката е най-сериозна, са установени седем жертви, се посочва в съобщението.

Отбелязва се, че в посолството на България в Атина няма постъпила информация за пострадали или бедстващи български граждани в резултат от бурята.

МВнР препоръчва на българските граждани, пътуващи или пребиваващи в южната част на Гърция, да се осведомяват предварително за актуалната обстановка, да избягват засегнатите райони и да спазват стриктно указанията на местните власти.

Очаква се лошите климатични условия в района да продължат до 19 ноември. Българското посолство в Атина следи ситуацията и е в постоянен контакт с местните власти.

При нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на дежурния телефон за спешни случаи: +30 6937 096 220, се посочва в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 : Както е споменато в статията жертвите са седем.В момента вече броя на жертвите е 15. Така че можеш да си организираш екскурзията. В такива ситуации обаче хората казват "Пази боже" и не са толкова иронични,защото това може да се случи на всеки един от нас.
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко жалко трябаше да има поне 1 удавил се за да идеме на екскурзия и да помогнем на пострадалите, хем щяха да ни покажат по всички БГ медии язък. А бурята наречена демокрация отнесе 2 млн глаждани по течението.