Петя Александрова ще оглави Агенцията за приватизация

Тя е юрист и дългогодишен служител в АПСК
3
Петя Александрова ще оглави Агенцията за приватизация
Снимка: архив, Ройтерс

Правителството определи Петя Александрова за изпълнителен директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК).

Тя поема поста от Митко Симеонов, който беше избран за член на Надзорния съвет на Българската банка за развитие.

Петя Александрова е дългогодишен служител на АПСК. Завършила е право в СУ "Св. Климент Охридски". Към момента e директор на дирекция "Правна" в Агенцията.

С друго свое решение правителството освободи досегашния състав на Държавната комисия по сигурността на информацията поради изтичане на петгодишния й мандат и определи нов състав.

Председател на ДКСИ и през новия мандат ще бъде Борис Димитров. За заместник-председател е определен Иван Павлов, който към момента е началник на отдел в ДАНС.

В състава на Комисията влизат също Симеон Николов – служител по сигурността на информацията в „Терем“ ЕАД, Алекси Алексиев – директор на дирекция „Сигурност“ и служител по сигурността на информацията в МЗХГ, и доц. д-р Иво Великов – преподавател в Академията на МВР.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Наивен преди 11 месеца
Нали официално беше оповестено, че няма какво вече да се приватизира и приватизацията е приключила. А колкото до следприватизационния контрол, работата е ясна. Контрол не е имало, няма и да има. Та тая Петя какво ще работи, че не разбрах. И колко души е администрацията й. За заплатите не питам. Там поне е ясно.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Останало ли е още за приватизиране?