Ще има ли пари за саниране? БСП искат временна комисия

Бойчев към ГЕРБ: Започнахте програмата, без да я подсигурите
23 ное 2017 14:50, Василия Пейчева
20
Ще има ли пари за саниране? БСП искат временна комисия
Архив: Булфото

От БСП са притеснени за бъдещето на програмата за саниране и дали ще има средства за продължаването й. Затова от парламентарната група внасят проект за решение за създаването на временна анкетна комисия за установяване на фактите и обстоятелствата за изпълнението на програмата.

"Бихме искали да стане ясен начинът на определяне на пределните цени на строителните дейности, как са били избирани фирмите, колко са израходваните средства и какви са постигнатите резултати. В предмета на комисията искаме да се заложи и бъдещето развитие на програмата за саниране", настоя соцдепутатът Жельо Бойчев.

Той цитира и данни, внесени от регионалния министър Николай Нанков, от които става ясно, че към момента са подписани договори за 2 млрд. лева и са сключени 4759 договора между общините и етажните собствености.

По думите на Бойчев обаче става ясно и че няма предвидени финансови средства в Бюджет 2018 за продължаване на програмата и изпълнението на тези 4759 договора.

"Към момента не е ясно какво е бъдещето на програмата, не е ясно какъв процент ще се доплаща от гражданите и при какви условия. Това създава дискриминация между тези, които ползваха 100% финансов ресурс, и тези, които трябва да доплащат", настоя социалистът.

Според него управляващите са стартирали тази програма, без да знаят какъв е обхватът и без да знаят как ще я осигурят финансово.


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
баба Илийца преди 11 месеца
Жельо забрави ли,че до вчера ги дъвка защо санират, та се закъхари защо не санират. Той наясно ли е,че повечето от собствениците на панелки са техни избиратели .Защо не ги попита одобряват ли помощта на държавата и могат ли да си го позволят сами.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Айде стига с тва саниране, бе! Като ще санирате санирайте обществени сгради, че са като на държава от Африка! Ненаядохте се!
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
За саниране и за нови чанти на Прасиляна има, обаче за болни деца - няма.
Вижте съседната статия.
14
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Санирането е обща делавара на всички партии като КТБ. Работят и гербаджииски и червени и ДПС фирми. Санирането е противоконституцинно - събраните от данъци пари не могат да се харчат за подобряване на частни сгради. Даже няма изискване хората да са социално слаби - това е абсурд. Със същия успех могат да гласуват с пари от бюджета да купят на десет най-големи териката в България по едно ферари.
13
2
 
12
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
Защо се санират частни сгради при оложение, че има държавни не санирани, пожарникари и полицаи протестират за служебно облекло и лоши битови условия на работа.
12
1
 
14
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Против санирането съм защото със събраните от всички данъци се изолират и боядисваат домовете на определени хора а на други не. Баба Гуна от Чъпръчане плаща изолацията на Гъньо Ганев в Благоевградската панелка. Нейния дом дали е по-енергоспестяващ. Данъците трябва да се разходват само за ОБЩИ неща - пътища, здравеопазване, образование. Против съм и защото със санирането се КРАДЕ. Показателно е че колкото и да се плаща - все се санира.
11
2
 
11
 
! Отговори
Парите преди 11 месеца
Ги окрадаха. Няма. Свършиха. Сега Г.Е Й.Берастите ще дръпнат нов заем и след време,”безплатно” санираните наивници,ще си платят с лихвите и апартаментите. ББР става съсобственик срещу заемите. Не случайно излъгаха хората да влезат в сдружения с жилищата си......Иначе,щяха да бъдат достатъчни само подписите със съгласието на всички живущи.....В момента санират блока в който живея. Надупчиха панелите като решето . Колко ли би издържал такъв блок преди да рухне?
10
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 11 месеца
Когато държавата изсипе много пари в един бранш -конкуренцията изчезва - всички фирми са "нахранени" и имат работа. Само им казват да сложат 20% отгоре при оферирането и да го занесат където трябва.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Подкрепата на организацията "Ф. ФРАНКО" НЕ И ВЪТРЕШЕН ВЪПРОС НА ИСПАНИЯ А Е ЗАПЛАХА ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И МИРА В ЕВРОПА. В СЪРЦЕТО НА ЕВРОПА ЕДНО ПРАВИТЕЛСТВО ПОДКРЕПЯ И ФИНАНСИРА ФРАНКИЗ.МА И ФА.ШИЗМА . " ДЕМОКРАТИЧНА" ЕВРОПА МЪЛЧИ
8
11
 
1
 
! Отговори
Румен преди 11 месеца
ах,милите социалисти пак загрижени?

пуснах една сълза...

социалистите са Против санирането от самото начало,със зъби и нокти против!

да,те Не живеят в панелки отдавна!

а,сега -загрижени!

много интересно,колко от хората в санираните блокове са За и колко Против санирането?
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
1 проблем: "Санирането" НЕ Е САНИРАНЕ. Живота на сградите НЕ Е удължен. 2 проблем: Спестената енергия в пари трябва да се изплаща минимум 100 години, че и нагоре, т. е. НИЩО НЕ Е СПЕСТЕНО. 3 проблем: Пропуснати ползи. Тези пари можеха да донесат много повече полза. 3 милиарда са все пак. 4 проблем: Гражднаи получиха пари, без никакви критерии, а останалите граждани са с празни ръце, че и дават през данъците си. Извод: Санирането е едно ужасно решение, с нулеви ползи и много загуби за България.
6
2
 
9
 
! Отговори
реалист преди 11 месеца
И какво като няма предвидени пари за 2018г за саниране. Малко ли откраданаха фирмите. Могат да санират 4 г без да им се платща.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Преди 3 дни в Испания се чества с почести годишнина от смър.та на Ф. ФРАНКО (един от най кръвожадните диктатори). Испанското правителство мълчи и подкрепя "ОРГАНИЗАЦИЯТА Ф. ФРАНКО"която дори взима държавни помощи.
ЕВРОПА МЪЛЧИ И ОБЯСНЯВА МЪЛЧАЛИВАТА СИ ПОДКРЕПА С ТОВА ЧЕ ПРОБЛЕМА Е:" ВЪТРЕШЕН ВЪПРОС НА ИСПАНИЯ "
4
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
С парите на едни хора санират на други хора. Не е ли това кражба? Който има пари да си санира или държавата да даде на всички по определена сума по равно.
3
1
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 месеца
Това саниране е абсолютна глупост - не може с общи пари да се облагодетелствуват само някои - богатите страни може да правят това /Германия/, но не мисля, че е приложимо навсякъде, освен това с тези големи пари да бяха открили предприятия - справка - в Ловеч е открито средно по големина за 6 млн лева.......
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
На това безогледно лепене на евтин стиропор без надзор на архитект саниране ли му викаме?
1
4
 
16
 
! Отговори
Венци Мицов преди 11 месеца
няма да има пари за саниране ? обаче ще има комисия
искат комисионни !