Смут в редиците на БСП заради изслушване за СРС-тата

Рашков призна: Подслушват се политици, журналисти, магистрати
12
Смут в редиците на БСП заради изслушване за СРС-тата
Снимка: Reuters, архив

Смут в редиците на БПС провокира искането на социалистите за изслушане на шефа на Бюрото за контрол над специалните разузнавателни служби Бойко Рашков.

Причината – по време на заседание на парламентарната комисия, която се занимава с работата на службите, вчера Рашков отговарял общо, но не и конкретно на въпроси на депутатите за публикации още от август, че се подслушват политици, магистрати и журналисти с цел сплашване.

Рашков не бил подготвен и заради това не влизал в конкретика.

Според зам.-шефа на парламентарната комисия Славчо Велков обаче отговорите му събудили притеснения за начина на съхранение на записите от СРС, както и за контрола върху тях.

Така че от левицата искат още следващата седмица Рашков да отговаря на депутатските въпроси на закрито заседание, защото информацията, който ще представи ще има класифицирани елементи.

Самият Бойко Рашков заяви през лятото, че в Бюрото за контрол на СРС-тата постъпват ежегодни данни за подслушване на политици, журналисти, магистрати с цел натиск, сплашване, шантаж и репресии.

Според него репликата "не е за по телефона" живее отново в нашите уши" като в основата на това били ДАНС и прокуратурата.

Някои от подслушваните са уведомени и са завели дела, други не знаят, че са "на слушалки", обясни тогава Рашков.
 


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
ами така е преди 9 месеца
С техните камъни по техните глави....
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ами министрите не се ли подслушват вече? Щото имаше некога и нещо такова един човек им беше казал?!
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заглавие: "Смут в редиците на БСП заради изслушване за СРС-тата."
В текста: "Смут в редиците на БПС провокира искането на социалистите за изслушане на шефа на Бюрото за контрол над специалните разузнавателни служби Бойко Рашков.
---
БСП или БПС ?
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
АГЕНТ БУДА СЛУША АГЕНТ ИВАН
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Хайде пак ги хвана манията за подслушване ,другарите!За какво бе хора,нищо ново на хоризонта?Ако не е едно,то е друго!Я се успокойте и гледайте филмчетата на Ленчето,поне на вас да са интересни!
7
5
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 9 месеца
До Бай Х Не си прав така е по закон. Мен ме записват непрекъснато, не мога да си представя колко пари са пропилени, но ако така слушаха телефонните измамници отдавна да са се скрили. А това което записват никой няма да го слуша, целта им е да всяват страх - сталинисти какво друго да очакваш. Те толкова могат.
6
1
 
15
 
! Отговори
альо альо на каскет преди 9 месеца
"не е за по телефона" и си носи телефона за "уши", че и вече за "очи" до барчето,
аве, другари, какво стана с оня ван с декоративните антенки, обикаля ли още подир Серьожа да си търси папките
5
1
 
5
 
! Отговори
Бай Х преди 9 месеца
До №2
то записването е най лесно
ама нали някои трябва да ги слуша и да знае кво търси, а това може да отнеме месеци и години - така че такова записване е напълно безсмислено
записи се правят към определен момент, когато има някакво събитие или нещо се случва...поне така мисля
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
наскоро се виждах с близък приятел който е важна клечка сред управляващите. направи ми впечатление как докато разговаряхме за наши си неща извън политиката той си криеше телефона под бедрото. викам му що така бе, той ми казва - абе де да знам кой е дежурен днес в службите и се смее ама му личи че е сериозен. Значи няма пощадени при подслушването изобщо.
3
0
 
6
 
! Отговори
полицай преди 9 месеца
Всичко си е по старомо .Нищо против че след разкриване и шума около ЧЕРВЕИ ОтверкаТА Закриване на ДОЙ икви лине още онт времето на Цветанов като МВР си продължава в същия работен порядък дори и по разширен.Тези от ДОИ се прикриха в ДАНС взимат си пенсия и заплата .Изгуби от цялата отверка шефа на ОДП Бургас който се опъна и се размина със системата въпреки спечелените дела .
2
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От 2000 година всички разговори се записват на 100%. Няма лабаво. Власта трябва да е сигурна, че може да контролира народа и полага огромно усилия да може да се справи със всеки независимо законно или незаконно. Така или иначе всичко се краде и цялата държава е организирана да служи на шепа хора. Какво значение има тука някакъв си закон или някакви си права на простосмъртните. Важни са ТЕ.
1
4
 
13
 
! Отговори
и граждани преди 9 месеца
на поразия.