Йончева на премиера на "Граница": Чакаме отговори от Борисов

Тя представи своя филм в Бургас
25 ное 2017 12:03, Александър Попов
35
Йончева на премиера на "Граница": Чакаме отговори от Борисов
Снимка: БСП

Елена Йончева представи своя филм "Граница", копие от който е предоставен на премиера, а също и на президента Румен Радев, главния прокурор Сотир Цацаров и посланиците на страните-членки на ЕС в България.

"Министър председателят Бойко Борисов трябва да отговори на изнесените факти, защото са засегнати въпроси, касаещи националната сигурност. А той не казва нищо. Защо? Чакаме отговори от него", заяви Йончева.

Йончева посети морския град по покана на колегите си инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев, които уважиха прожекцията.

"Валери Симеонов определи филма като скучен. Той обаче не е филмов критик, а вицепремиер", коментира Елена Йончева.

Тя заяви още, че тази тема е само едно малко повдигане на завесата, свързано с корупция, с бежанските канали, свързано с това как се охранява границата.

"Повдигам темата доколко служители на Гранична полиция участват в този бежански канал, доколко държавата покровителства бежанските канали. Основната тема е корупцията при изграждането на това съоръжение, а не дали оградата пада вследствие на различни метеорологични условия. Става въпрос за това, че от тази ограда се е крадяло и това е за сметка на функциите на това съоръжение, защото то се минава изключително бързо и лесно, буквално за минути", допълни Йончева.

По думите й, информационната система за наблюдение не работи повече от две години и половина и това се знае от управляващите.

„Въпросът е защо не работи. И когато имаме тази комбинация между неефективно съоръжение, за което сме дали 200 млн. лева и не върши своята възпрепятстваща функция, а в същото време системата за наблюдение не работи ефективно, тогава си задаваме въпроса "Кому това е изгодно?" Защо се случва така? Дали става дума за безхаберие и непрофесионализъм или става дума за целенасочена политика? Това е въпросът, който аз поставям и търсим отговор от управляващите, каза още Елена Йончева.

Тя информира, че е внесен сигнал в прокуратурата и ДАНС на 9-ти юни и той се разглежда. В момента се разследва тази афера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
26
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 6 години
Покрай бежанците се вкарват и наркотици , което е истинската причина да нямаме граница...
13
26
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина ли е ходила до тази ограда да снима и снимала ли е оградата за която става въпрос или е снимала някаква подобна ограда като ограда на някоя снимачна площадка и как може да се прескача като ограда на селскои грище когато не им се плаща за билет на срещата,а попадат на охранителна камера дето ги заснела за всеки случай тия артисти.
12
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми борисов си мълчи- говори, само когато може да се похвали!
11
9
 
28
 
! Отговори
хааа преди 6 години
До Зрител на БНТНе Йончева е врага пъпеш,мисли...ако можеш.Защо не питаш управляващите за кражбите?
10
9
 
25
 
! Отговори
лудост преди 6 години
Вместо властта да спре корупцията в гранична полиция и да оправи оградата и техниката те търсят вина в този който показва истината!!!???типично за властта от преди 1989г.
9
26
 
20
 
! Отговори
Зрител на БНТ преди 6 години
И ние чакаме отговори от Йончева колко струваха нейните репортажи от Чечения и Ирак, защото ние не сме искали БНТ да харчи такива пари!
8
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро краварите ще насъсат вярното си куче СА срещу Иран очаквайте минимум 10 млн бежанци Питайте краварите защо има войни в Близкия изток докато имаше диктатори май беше добре за всички.
7
7
 
26
 
! Отговори
пожелание преди 6 години
Другото лято да направи филм за безплатното саниране.
6
5
 
34
 
! Отговори
ей тикви преди 6 години
Като чета тука как някой мижитурки пишат глупости вместо да мислят,филма има за цел да ни събуди и да покаже какви безобразия се случват и вместо да плюете, търсете истината и искайте проблемите да се решат.
5
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов е политик от световна величина и не може да се занимава с огради, стобори и прочее дреболии. Ако имаше път към Азия, щеше да убеди Ким Чен Ун да влезе в НАТО и да стане по корав евроатлантик от мекотелото росен. Ама пусто няма път натам. За сега!
4
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЯМА ГРИПЕНИ, НЯМАААА ХАХАХАХАХАХАА НЯМА КОМИСИОНННИИИИ
3
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на румен грипена не му требе филм, той обича кинтите
2
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Комунистическия сценарий да напълнят Европа с нелегални имигранти не се получи.
1
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БОРИСОВ ИМА ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ, НЕ ДА СЕ ЗАНИМАВА С ЧЕРВЕНИ БАБИЧКИ И ТЕХНИТЕ ГЛУПОСТИ.