Нинова към Симеонов: Откривате WC-та, а ДПС взе 22 млн.

БСП обвини ГЕРБ, че финансират нереформирани сектори
Обновена: 30 ное 2017 11:11 | 30 ное 2017 10:45,
74
Нинова към Симеонов: Откривате WC-та, а ДПС взе 22 млн.
Снимка: архив "Булфото"

"Г-н Симеонов, докато вие откривахте тоалетни на ГКПП, ДПС получи за половин час 22 млн. лв., извън бюджета". Така лидерката на социалистите Корнелия Нинова се обърна към вицепремиера по време на дебатите по бюджета, продължили до три часа тази нощ.

Шефката на БСП обвини ГЕРБ, че разпределят излишъците в бюджета извън парламента, където би трябвало да става това.

"Това разпределение става така: ето пример - ПМС от 28.11. 2017г. ГЕРБ – 30 млн. лв в 35 общини, извън бюджета, ДПС – 22 млн. лв. в 35 общини, извън бюджета, всички останали общини в държавата – 3 млн. лв.", обясни Нинова и попита: "Какво става в държавата? Кой управлява? ГЕРБ прави бюджет не за българите, а за купуване на влияние, за послушание на непослушните, за задкулисни договорки и за печелене на избори".

Според нея управляващите са превърнали бюджета от най-висшата форма на политика в най-грозната форма за купуване на политическо влияние и политическо спокойствие.

Нинова разкритикува и разчетите на управляващите и ги обвини, че предвиждат повече пари в доказано неработещи системи.

Една от тях е образованието, анализите за което показвали, че неграмотността се увеличава и все повече деца отпадат от училище. Така било и със здравеопазването, където се увеличават закритите болници и хората, които нямат достъп до здравеопазване. Увеличавали се и хората, които са на прага на бедността.

"Това са процеси, които вървят от години, но ГЕРБ управлява в последните 8", каза Нинова и обясни, че БСП предлагат бюджет, чиято философия е повече пари, но за реформирани модели и системи на здравеопазване, образование и данъчна система.

Нинова разкритикува и липсата на предпоставки за сериозен икономически разтеж в проектобюджета на ГЕРБ, а според социалистите е нужна държавна политика за икономика и производство и държавна политика за борба с бедността.

"Потребление и инвестиции – няма как при този ръст на цените да очакваме, че потреблението ще се увеличава и това ще стимулира икономиката – с 80% са се увеличили цените на някои храни, според Държавната агенция за стокови борси и тържища, ток – 1.5% нагоре, вода 19%, акцизи на цигари – нагоре, 62 случая на общини в страната, които са увеличавали местните данъци и такси и само 8, които са ги намалявали", изброи шефката на социалистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нинова, а вие какво открихте за тези 25 години?
19
9
 
30
 
! Отговори
АРЕ СТИГА С ВИДЕНОВ преди 6 години
Той бше честен човек в стадо свълци. Сега от 10 години на власт е ТИКВУН. Пак ли Виденов и комунистите му виновни. Даже НАГЛЕЦА почна да се сравнява с ЖИВКОВ. Боже каква наглост и простотия
18
11
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Я тия лентяи от БАН да кажат какво са изобретили през последните 10 години... - демек да оправдаят заплатите си... - като не смятаме изобретението им, че НЕС кафето се бърка с лъжичка за повече каймак...
17
2
 
12
 
! Отговори
извънземен преди 6 години
Герб е управлявал последните 8 години
16
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски, Жан Виденов... бе и тия ли бяха от Герб, бе?!
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Орешарски, Жан Виденов... бе и тия ли бяха от Герб, бе?!
14
7
 
25
 
! Отговори
МНОГО ТОЧНО преди 6 години
е казала НИНОВА: ГЕРБ не управлява в интерес на българите
13
17
 
6
 
! Отговори
Ванко преди 6 години
Ама Корни ,и Орешарски ли беше от ГЕРБ ?Нещо вече се обърка ,вземи смени шофьора и слагай колана,че Ленчето кара на червено,ще стане някоя беля!
12
2
 
11
 
! Отговори
БСП НИКОГА С ДПС преди 6 години
повече не трябва да е заедно, а да показва как ГЕРБ+ДПС загробват БЪЛГАРИЯ
11
0
 
9
 
! Отговори
ИЗВОДИТЕ КОРНЕЛИЯ преди 6 години
дано си ги направи по отношение на политиката с ДПС.
10
1
 
11
 
! Отговори
ЕТО ЗАДКУЛИСИЕТО преди 6 години
за което уж всички се борили да стане явно. Таска си купуват СПОКОЙСТВИЕ, така си купуват МЕДИЙНО ВЛИЯНИЕ с ДЪРЖАВНИ ПАРИ. НА ВСИЧКИ
9
1
 
21
 
! Отговори
ЗА НАУКА ПАРИ НЯМА преди 6 години
БАН може да викат колкото си искат под прозорците на ТИКВУН. /Трябва да муобградят къщата в БАНКЯ/ А за ДПС намериха 30 МЛН за да им затворят устите и да си дадат на своите хора. За другите БЪЛГАРИ пари няма.
8
5
 
14
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
Корнелче, просто Бокото си изпълнява предизборните обещания - докато не вдигне двойно всички цени няма как да увеличи двойно средната работна заплата.
7
10
 
18
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Искат да я уплашат, някои си мислят че след като те са страхливи и другите са страхливи. Нинова е повече мъж от всички в парламента има топки от титан. След време ще я наричат желязната лейди на Балканите.
6
10
 
23
 
! Отговори
ВСИЧКО ЗА ДПС преди 6 години
за да си траят и да не гласуват ОСТАВКАТА на ТИКВУН. Е бива , бива ама такава НАГЛОСТ и задкулисие СТИГА
5
19
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 6 години
Няма ли поне един позитанец, който да се прежали, да задоволи и озапти тая разбесняла се женсшчина... - бате Серго направи една саможертва в името на България... - и още нещо - да се въведе практика, освен съда и психиатриите да се самосезират...
4
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, при кое правителство фалира КТБ, май беше при Орешарски, а?
3
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Права е Нинова 60% ръст на цените тока поскъпна много, при такива цени икономиката и потреблението не може да се стимулира Тия цени водят до емиграция и демографска криза.
2
6
 
32
 
! Отговори
ТИКВАТА+ПЕЕВСКИ преди 6 години
си делнаха КТБ, сега си делкат и излишъците, които ГЕРБ много предвиливо залага в бюджета за да си купува гласове с държавни пари
1
6
 
32
 
! Отговори
ГЕРБ + ДПС преди 6 години
винаги играят заедно, но за пред хората ТИКВАТА се прави на независим от тях. А всички помним КОЙ - ДОГАН му даде генералски пагони.