НС не пусна пари за "Невски", ДПС напусна залата

За текста гласуваха 82 депутати, 104 се въздържаха
Обновена: 30 ное 2017 22:16 | 30 ное 2017 22:05,
30
НС не пусна пари за "Невски", ДПС напусна залата
Снимка: архив Bulphoto

Депутатите не отпуснаха 1,130 млн. лв. за ремонта на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ и Зографския манастир, a ПГ на ДПС напусна залата.

Народните представители подложиха на прегласуване отпуснатите във вчерашния ден 1,130 млн. лв. за ремонт на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски“ и Зографския манастир в Света гора, тъй като те не бяха отразени в рамката на бюджета, която беше гласувана преди това.

Още по темата

"За" текста гласуваха 82 народни представители, "против" – 12 и "въздържали се" – 104, с което той бе отхвърлен.

Преди прегласуването се проведе председателски съвет на Народното събрание и извънредно заседание на Бюджетна комисия по казуса.

Предложението бе внесено късно снощи по време на дългото заседание на парламента за приемането на парите в държавната хазна за следващата година.

"Какъвто и да е резултатът от гласуването на средствата за ремонта на Зографския манастир и за „Св. Александър Невски“, инвестицията в тези обекти ще бъде реализирана", увери министърът на финансите Владислав Горанов

"Законът за държавния бюждет е една сложна система от взаимнообвързани показатели, които много трудно се изменят между първо и второ гласуване не защото е невъзможно, а защото предложенията, които се представят от народните представители, понякога са незавършени и нарушават системата и логиката на законопроекта, във вида, в който той трябва да съществува, за да отговаря на принципите на модерното бюджетиране и Закона за публичните финанси", заяви Горанов.

От левицата поискаха да се запишат 1,3 млн. лева към разходите за ремонт на двата храма. Това предизвика смут сред управляващите и внесе хаос в залата, тъй като такава поправка не е отразена във вече гласуваната бюджетна рамка. Корекцията би означавала прегласуване на целия бюджет наново.

От ГЕРБ реагираха, като предложиха поправката на социалистите да бъде гласувана отново чак на края на гледането на бюджета и едва тогава да бъде отразено и в бюджетната рамка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 13И да се върнат на Русия стенописите и камбаните! Какво е това безобразие - в български храм руски стенописи и камбани?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХА,ХА,ХААААААААА....Не. Ал.Невски е приключил жизнение си път като мюсюлманин. А БАН и БПЦ са организациите с най-много имоти в България.
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народа плаща грешни пари за субсидия на година по 31,7 милиона лв., а тези изедници не могат нищо хубаво и умно да направят.
17
4
 
5
 
! Отговори
Дзъ преди 6 години
вЕрно ли? Чета и не вярвам на ушите си..... БСП и ДПС - атеисти и мюсюлмани за, ГЕРБ и приятели, които ги гледаме по празници по църкви и манастири против..... е да, няма кво да им асфалтираме и техните 2-3 строителни фирми не могат да правят реставрации....кофти
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Партията на атеистите иска да ремонтира църкви и манастири, а турската партия се сърди, че управляващите не дават пари за тази цел.Ега ти вица!
15
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Църквата е най-богатата организация у нас.Да си прави ремонти с нейните пари.
14
4
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХА, преди 6 години
"Дюбел"...това твойто име ли е..??Как си с френския...?
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дюбел, с дюбел, па ти нещо знаеш ли. То да научиш нещо требе да не е кухо между ушите.
12
13
 
9
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
Къв беше тоя "Невски" ,бе......плувец ли беше или скачач на овчарски скок....??!Що го не знам...?
11
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На ал "Невски" трябва да бъде възстановено името Св. Св. Кирил и Методий и хората с удоволствие ще направят дарение за ремонта на храма - аз също !
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ БИЕ СОЦИАЛИСТИ.
9
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Требва на Бойко да му дигнат един паметник приживе. Като на бай Тошо навремето. Депутатите сутрин преди да влязат в НС ще минават да му целуват краката. Иначе нема да ги пускат да влизат.
8
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Оооооо, я стигаСпоко, пед , след една година е свършено с руския газ. Ще купуваме евтин турски газ.
7
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Събрал се Св. Синод да реши по какъв начин да благодари на Бойко Борисов за това, че ремонтира (с държавни пари) църкви и манастири.Един владшика предложил да му подарят пустеещ манастир, та да си направи там хотел.Малко е-отсекли другите. И така се валяли разни предложения, докато някой казал:Да го направим светец. Може - зарадвали се всички, но патриархът се обадил и казал - Не3 неможе, защото е жив.-Ами тогава да го убием - презложил някои и всички гласували едсинодушно.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Червени, червени, ах тия червени съвсем ви поболяха. Ми идете на доктор може да ви предпише хапчета. Не че ше помогнат. Те лекуват от болест, но ако си се родил т.панар никой не може да те излекува.
5
10
 
10
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААААААААА.... преди 6 години
АМА , ЧЕРНИТЕ АРАПИ ИМАТ ПАРИ .....НЕ СА БЕДНИ , ГОЛИ И ВЪШЛИВИ ПИЯНКИ , КАТО ТВОИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ".....ГДЕТО ИЗНАСЯХА ОТ БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО ЧРЕЗ СвИФ .."по братски"--за "БЕЗ ПАРИ "--с никому ненужни преводни рубли!НАУЧИ СЕ ДА СИ КУ""ВА ...АМА ПОНЕ НА СМЕТКА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ЩОТО ЗА "БЕЗ ПАРИ" ЗА ПРЕВОДНИ РУБЛИ И ЧЕРВОНЦИ ----МОЖЕ И НА ОКОЛОВРЪСНОТО ДА ХОДИШ!!
4
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Червените мародери много добре знаят, чтакива предложения на тоя етап няма как да се случат, колкото и богоугодни да изглеждат. Това са разни парламентарно-процедурни хватки на червената кокошка и нейните червени пиленца, да се изкарат добри, а управляващите лоши. Партията на атеистите се загрижила за Църквата! Хайде де!
3
0
 
20
 
! Отговори
555 преди 6 години
За - 82, против - 12, въздържали се - 104! Общо - 200! А уж 240 трябва да са...Защо постоянно липсват хора? Да ги няма 3-4 добре...но цели 40 парчета...
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Горките работили в три сутринта леле сега сме на хаваи абе тая глупост със спирането на помощите ме съмнява честно казано помощи с ъм видял един път не бе по програми не бе по техни си те си ги земат те си ги и спират 230лева помощи ли са данък ли да платя или сметки както и да е
1
8
 
10
 
! Отговори
АМИ ПРАВИЛНО! преди 6 години
ЩЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ ...КАТО ПРИЗНАЯТ МАКЕДОНСКАТА ЦЪРКВА!АКО ЛИ НЕ---ДА ГИ ФИНАНСИРАТ РУСКИТЕ И ГРЪЦКИТЕ ПОПОВЕ!ТАКА Е ПО ЦЕЛ СВЕТ---КОЙТО ПЛАЩА ---ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА ,БЕ...!!!