С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност

Трите държави ще провеждат съвместни учения и тренировки
Обновена: 2 дек 2017 11:56 | 2 дек 2017 11:55,
51
С Албания и Македония: Правим обща платформа за сигурност
Снимка: архив "Булфото"

България, Албания и Македония слагат началото на общи действия в отбраната, с които ще създадат условия за създаване на обща платформа за сигурност.

За това си стиснаха ръцете военните министри на България и Македония и зам.-военният министър на Албания на среща в Охрид.

Трите държави постигнаха съгласие за конкретни действия, свързани с планиране и провеждане на съвместни тренировки и учения на Силите за специални операции, както и на структурите, отговорни за действия при извънредни ситуации.

Това съобщиха от военното министерство, цитирани от БТА.

Участниците в тристранната среща са изразили съгласие, че така се поставя началото на важен политически процес за общи инициативи в отбраната.

В срещата участваха министрите на отбраната на България и на Македония Красимир Каракачанов и Радмила Шекеринска и заместник-министърът на отбраната на Албания Петро Кочи.

Поради проливните дъждове в Албания, министърът на отбраната Олта Джачка е взела решение да бъде представена на тристранната среща от своя заместник, тъй като се е наложило да се върне в Тирана, за да ръководи действията по оказване на помощ на населението, уточниха от министерството на отбраната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каракачанов ще носи двата двигателя на Ненчев под мишница и със другата ръка ще козирува пред Тиквата.
1
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да намали малко пържолите Каракачанов , че с тоя корем ни излага пред света !Навсякъде по света военни и полицай са атлетични, без кореми !!!