Президентът покани френския бизнес да работи у нас

Радев: България е голяма с качествата на младите хора
19
Президентът покани френския бизнес да работи у нас
Снимка: Президентство

Президентът Румен Радев покани френския бизнес да инвестира у нас на среща в Париж с водещи компании в сферата на авиационната промишленост, земеделието, отбраната.

"Това е реална възможност за осъществяването на взаимноизгодни партньорства, която ще бъде подкрепена от всички български институции", е заявил той.

В срещата участваха представители на AIR France, Latecoere, Malterie Soufflet, Total, Nexter, Dassault Aviation, Thales, както и френският клон на Coca Cola, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

България не е голяма по броя на своето население, а с качеството на младите хора и работната си сила, посочи президентът и припомни, че българските младежи винаги заемат първите места на международните олимпиади по информатика и математика, а секторът на информационните и комуникационните технологии е сред най-бързо развиващите се у нас.

Държавният глава посочи също така, че дълги години страната ни е била подценявана заради различни проблеми, но днес е член на Европейския съюз, което е фактор за политическа и икономическа стабилност и за привличането на повече инвеститори. 

Като конкуретни предимства на България, Румен Радев открои ниския корпоративен данък, ниските разходи за установяване и производство, реформираща се дуална образователна система, стабилните макроикономически показатели и преди всичко качеството на работната сила.

"Географското разположение на България осигурява достъп не само до общия пазар на ЕС, но и до пазарите на съседните региони", отбеляза президентът и подчерта възможността летище София да се превърне в логистичен център за авиационен ремонт и поддръжка в Югоизточна Европа. 

Според представителите на бизнеса страната ни е водеща по отношение на квалификацията на своите работници в региона на Югоизточна Европа.

Те представиха пред българския държавен глава дейността на своите компании, както и намерението си за установяване на сътрудничество с български фирми или разширяване на своя бизнес в България. Предстои в страната да започне производство на части и компоненти за самолетната индустрия, изразени бяха намерения и за технологичен обмен и индустриално партньорство с български фирми в сферата на отбраната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
От Германия преди 6 години
Ха-ха...те българските се чудят как всички да избягат...😀
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние трябва да се присъединим към вишеградската четворка заедно с Румъния,Македония.Унгария и Чехия също имат инвестиции,но... СЪВМЕСТНИ,а не изцяло чужди,което не ги превръща в роби.
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За да строиш самолети ти трябва поне инженерно - той хвали нашето средно ? и вместо да сме транзитьори той прави логистичен център ремонтьори - демек всички Еърбъси тука да ремонтират .
13
6
 
3
 
! Отговори
съни преди 6 години
ТЕЗИ КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ ЗА РАДЕВ , ДА СЕ ИЗВИНЯТ ПУБЛИЧНО !!!!!!
12
0
 
6
 
! Отговори
Балканският лъв преди 6 години
Мишки са тези,които останаха да робуват в България. Тези,които се изнесоха извън България и тези,които имат фирми,в които работят мишки и са шефове на мишките са си лъвове.Мишките нямат смелост да се опълчат на котката ,за това и принасят жертви. Политиците нямат топки и за това жертват пенсионери,роми,болни и социално слаби хора в името на процент от тяхното нещастие.На времето преди хората да се изнесат навън зададоха въпроси от рода на: Защо учителите допускат неграмотни наркомани да заърщват
11
6
 
3
 
! Отговори
как преди 6 години
Този така наречен Президент , къде ги видя тези КАЧЕСТВЕНИ МЛАДИ ХОРА ???? Радев няма ли подготвени съветници, да му казват да говори нормално ......
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че сме мишки, мишки сме. Президентът, обаче е забравил да пита бай суджук, колко пара ще иска да му шарят франсетата, че да развиват бизнес у нас. През Баце нищо не минава без да е сложил ръчица и % за него и двамата му себеподобни
9
1
 
4
 
! Отговори
Пеко преди 6 години
До АнонименТе Африканците са роби с "Колониален сертификат", който важи за 2 000 години. Не забравяй и поляците,които се използват за памперси и *** от бившите провинции на Великата Римска империя.Онзи чичко с Мустака ги е научил да работят без пари,а ся новите чичковци им плащат минималка и им викат барзо добже. Единствените тегавняци на балканите сме ния и турците,понеже сме били съседи 500 години. В губернията и метрополията винаги е по-добре от в самата колония.Ся идва просията със смс
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето комунистите-русофили...неше модерно да се представят за франкофони.Уж обичащи Запада, но не и про САЩ или про-Британия...или Германия- франкофони.Та...и настоящия президент е същия- комунист, представящ се за франкофон. Само, където в него няма нищо френско.
7
3
 
0
 
! Отговори
Sprete im prevoda ;) преди 6 години
Bg prezident, premier, car, patriarch, partizanite i iatacite ot ns, ms sa ejednevni poklonnicheski turisti na garba na pchelichkite ot bg narod...
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френски фирми свързани с ядрената енергетика със сигурност не са участвали. Нали знаете защо
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ползотворно посещение с бъдещи резултати.Ще дойдат инвеститори от Франция,защото всеки иска евтина работна ръка.Само един друг да не си припише заслугите после.
4
1
 
12
 
! Отговори
Качество преди 6 години
Драги инвеститори.Ако имате пазар на запад от около 40 млн бройки по 10$ бройката,което Ви гарантира печалба от 400 млн $,може да произвеждате и тук.Предлагаме Ви 3 млн пенсионери,които могат да работят без трудов договор за 300 лв,защото са осигурени или пък роми и младежи по европейски програми за 460 бруто лв или 360 нето лв на месец.Тук имате и голям брой безработни,с които може да плашите Вашите служители в случаи,че не им се работи за минимална заплата,просто наемате следвашия роб и готово
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един играе танц със саби,а друг лобира за френски инвестиции.
2
6
 
4
 
! Отговори
ЦК на Либерастите преди 6 години
Картите са раздадени, ние сме в зона под немска търговска обсада и под мириканско политическо влияние!Френсетата нали ни пращаха някакви десантчици, дето ги биха едни селяни ... не им върви у нас!
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правилно, франсетата трябва да изоставят бизнеса си във Франция да дойдат тука. Имаме качествени роми и грохнали старци и всеки човек е висшист с поне 2 висши и 3 дипломи, добре дошли в старната на дeбилите или задникът на ЕС