Президент и премиер посрещнаха Борисов в Белград

Срещата на балканските лидери започна с работна вечеря
Обновена: 8 дек 2017 22:34 | 8 дек 2017 22:30, Веселина Йорданова
36
Президент и премиер посрещнаха Борисов в Белград
Михай Тудосе, Бойко Борисов, Александър Вучич, Ана Бърнабич, Алексис Ципрас. Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Белград, където ще участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Там той беше посрещнат от президента на Сърбия Александър Вучич и от сръбския премиер Ана Бърнабич.

Четиристранната среща на балканските лидери започна с работна вечеря, давана от президента на Сърбия, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Михай Тудосе и президентът Александър Вучич се срещат в същия формат два месеца след разговорите във Варна.

Утре страните ще обсъдят развитието на икономическото сътрудничество, укрепването на регионалната стабилност и подкрепата за интеграцията на държавите в региона.

В рамките на посещението се очаква България и Сърбия да подпишат Меморандум за намаляване на международните тарифи за роуминг услугите.

Сръбската държава е втората страна от Западните Балкани, с която сключваме споразумение в тази област. Преди по-малко от месец страната ни подписа аналогичен документ с Република Македония.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
утре когато се изберат други партии и други рьководители какво ще стане с тезиидеи строежи тел разговори
27
0
 
33
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Балканските губернатори на задокеанските американски владения,се събрали да рапортуват,ъъъ..да се съвещават.
26
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А сръбския министър пя ли песни като на малоазийското диктаторче?
25
2
 
34
 
! Отговори
А? преди 6 години
А СРЕТАН? ТОЙ КОГА ЩЕ ГО ПОСРЕЩНЕ?МНОГО Е ЖАЛЪК ТОЯ ПРОСТЬО И ГОЛЯМ СРАМ ЗА БЪЛГАРИТЕ, МИСЛЕЩИТЕ И СТОЙНОСТНИТЕ БЪЛГАРИ, А НЕ ОНИЯ 80%
24
2
 
36
 
! Отговори
Боби преди 6 години
В нашия Северозапад НЕ ОСТАНАХА хора, САМО ГЛАД и МИЗЕРИЯ, а Бойко и компания тръгнали пак по чужбина да решават други "големи" проблеми... И пак ще правят международни коридори, магистрали - но през Северозапада ПАК НИЩО! Тук ще правят резерват за БЕЖАНЦИ вероятно...
23
4
 
31
 
! Отговори
EMIGRANT преди 6 години
N9MA NA4IN DA NE SI UJILEN KRADEC NA NE6TO V BG ILI BSP PODLOGA ZA DA NARI4A6 PO TOZI NA4IN EDIN OT NAI GOLEMITE POLITICI NA NA6ETO VREME!NO SLED KATO SI ZABIL NOSUT V KRADENE NA DDS ILI DRUGA DALAVERA,EDINSTVENATA TI "OCENKA" E 6UMUT NA PRAZNI9T TI DJOB,A BALGARI9 I OSTANALITE,EBAS GI! NALI,DALAVERKO!!?? TOZI QOVEK NAPRAVI ZA BALGARI9 TOLKOZ,KOLKOTO C9LATA QERVENA PAPLA4 NE MOJE DA NAPRAVI ZA 100 GODINI NAPRED, I TO S PARITE NA EVROPA,BEZ DA TOVARI BIUDJETA!!
22
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
няма начин да си достатъчно интелигентен, за да можеш да пишеш, и да одобряваш тиквата. Ако го правиш, значи ти плаща.
21
3
 
34
 
! Отговори
Makedon преди 6 години
Bravo be........ toj Bojko B. CAR e na Balkanot....
20
11
 
40
 
! Отговори
Андрейчо преди 6 години
Давай,бат Бойко - кучетата нек си лаят,те друга работа нямат - води напред !Поне той се старае да постигне неща,които друг преди него не е постигал,*** ни водиха пове че от 50 години и така и не можахме да видим обещаваната светлина в края на тунела ... Те и сега се мъчат да измислят някакъв нов тунел,та да ни наврат в него,ама кой ги иска вече?!Ама имало кусури- при кого няма такива,бре?! Освен това Бойко не е "вълшебник" като СтаниШЕФ със замах да обещава-бакиите са от години...
19
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех,защо не беше наш Серго на тази среща,да се срещне със сръбските ни другари,че да отвори,говори и нищо съдържателно да не каже.
18
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко Борисов е истински патриот и държавник.
17
15
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала Бойко! Браво! Голем си! На Балканите най-големия политик!
16
17
 
41
 
! Отговори
пилот преди 6 години
Сърбите започват да осъзнават че дружба с брутален диктатор като Путин няма да ги отведе никъде. А и те обедняха доста, не са вече като богатата югославия. Може да сме воювали с тях но си ни остават братовчеди. А кървавите ръце на Путин никога не бива да бъдат допускани до Балканите защото никой не е видял добро от дружба с рашките, НИКОЙ!
15
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До допълнение същественЯА кажи една държава 'дружала' с Рашка и да е прогресирала ?!
14
7
 
49
 
! Отговори
допълнение съществен преди 6 години
До Анонимен 16Повеже забрави да споменеш, чия работа върши Бойко, да допълня=Бойко изпълнява нарежданията и върши работата на Държавния департамент, а именно прави опити да откъсне Сърбия от дружбата ѝ с Русия и да я вкара в кошарата на НАТО и САЩ, пардон ФАЩ.
13
1
 
69
 
! Отговори
гост преди 6 години
Каквото и да се говори със съседите трябва да сме в добри отношения за да имаме просперитет. Това се отнася и за Македония, Турция, Русия и Украйна. Въпреки различията между държавите всички проблеми трябва да се решават по мирен начин и с взаимно уважение.
12
28
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко ходи да върши работа а Радев да го возят на самолет.
11
11
 
46
 
! Отговори
До 6 преди 6 години
И ко са срамуваш от Бойко. Отишли побачкали малко,станахте германци тъй ли? Да ва...в интересчиите. А ти на немците ги питай за финансовият им министър Шойбле мисля че беше . питай ги дали обича луканки отзад да поема. Минал под дъгата и той. Престанете да се прехласвате по всичко западно. Мислете с главите си
10
3
 
46
 
! Отговори
Мене преди 6 години
Той и Йоцата е бил на посрещането.. ама не му е бил на прицел..... Може би СЛЕДВАЩИЯ път.
9
4
 
39
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 6Те да се срамуват от Баба си че по голям *** от нея няма